kozaczy 01.12.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Witam ponownie, dziś pokazuje jak układać na ścianę fronty starej cegły. Układanie cegły na ścianę jest w 100% do wykonania przez amatora, film który nakręciłem to ukazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 07.07.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shel 05.09.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Witam, chciałem wykonać podobną ścianę z lica cegły i po obejrzeniu filmu zastanawiam się czy właśnie zamiast tradycyjnego kleju użyć pianki - ale jakiej?Może ktoś coś doradzi i się wypowie czy taka pianka będzie trzymać lico porównywalnie mocno jak klej (stare cegły mają tendencje do kruszenia się)? Dodam, że na ścianie mam położony tynk maszynowy, a nie płyty G-K gdzie domniemam taka pianka była by lepsza... Edytowane 5 Września 2016 przez shel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shel 06.09.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 ...na wbudowie.pl widziałem też inne ciekawe rozwiązanie - pod hasłem Masy, tynki i farby dekoracyjne - efekty specjalne na ścianach - zerknij może takie rozwiązanie Ci się spodoba Nie interesuje mnie jakiś efekt/imitacja tylko montaż lica z prawdziwej starej cegły... Chyba zrobię próbę z zaprawą murarską w spray'u Tytan, ale chętnie poczytam innych opisów z użyciem mas/pianek/zapraw w sprayu, bo w sumie to wydaję się być fajną alternatywą dla tradycyjnych zapraw klejowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts