mcc 02.12.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Drodzy forumowicze, chcialbym uszczelnic spod pustki powietrznej (od fundamentu) w scianie na ok 35 cm od spodu. Pustka powietzna ma ok 7cm. Dostep do pustki niestety przez warstwe ceramiki naklejonej na plyte OSB a pod tym 10cm izolacji, i znow plyta OSB. W sumie ok 15cm aby dostac sie do pustki. Mam pytanie jak gesto trzeba bedzie nawiercic sciane i jakiej wielkosci otwory to musza byc? Czy nalezy uzyc piany o opoznionym starcie dwuskladnikowej? Czy jest jakis sposob kontroli takiej piany aby miec pewnosc, iz wypelnila ona szczelnie pustke?Dodatkowe pytania - jaki jest koszt wykonania takiej uslugi? - czy mozecie kogos polecic ze wschodniej strony Wawy? Dzieki z gory za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 20.12.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Na youtube widze prezentacje roznych firm - niestety drugi koniec Polski. U mnie roboty nie jest za wiele - nic w okolicach nie widze. Zastanawiam sie czy samemu mozna jakos taka pianke o opoznionym starcie wstrzyknac w sciane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 19.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Lepiej dociepl styropianem. U znajomej po takiej imprezie sciana troche sie wypuklila bo pianka sie rozprazyla troche. Oni wpuszczaja ja na 'czuja', wiec czasami potrafia przesadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 21.01.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 U mnie nie powinno byc tego problemu, ale ciagle nie moge znalezc firmy, ktora mi to zrobi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts