remigiusznaglik 02.12.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 witam. chciałbym dowiedzieć się czy opłaca mi sie remontować ten dom. dom jest zbudowany ze szlaki . Zauważyłem kilka pęknięć na ścianach. I nw czy opłaca mi się remontować ten dom. proszę o rady jak będzie trzeba to wyśle zdjęcia tych pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 02.12.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witaj,wrzuć fotki całego domu, choć porada na odległość, to gdybanina. Zbyt dużo czynników trzeba brać pod uwagę. Do tego trzeba być przygotowanym na niespodzianki, czasem bardzo kosztowne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remigiusznaglik 02.12.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 wiesz co te pęknięcia widać bardziej wewnątrz domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remigiusznaglik 02.12.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 file:///H:/DCIM/100MEDIA/IMG_2381.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 02.12.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Pęknięcia na ścianach mogą mieć różną przyczynę. Mogą dotyczyć tylko powierzchni tynku, lub przenosić się z części konstrukcyjnej ściany. Mogą być już ustabilizowane- czyli nie będą już postępowały, albo w wyniku różnych czynników pęknięcia będą się powiększały. Generalnie o te na tynkach wewnętrznych można się nie martwić. Gdyby jednak szczeliny były widoczne na zewnątrz- to mogą być już jakieś problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remigiusznaglik 02.12.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 file:///H:/DCIM/100MEDIA/IMG_2382.JPG file:///H:/DCIM/100MEDIA/IMG_2383.JPG file:///H:/DCIM/100MEDIA/IMG_2384.JPG file:///H:/DCIM/100MEDIA/IMG_2385.JPG file:///H:/DCIM/100MEDIA/IMG_2387.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 02.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Odnośniki do plików nie chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remigiusznaglik 02.12.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 te pęknięcia zaczęły się pojawiać jak zaczęli budować drogę szybkiego ruchu. bo ja mieszkam tutaj z rodzicami za jakiś czas chciałbym wyremontować ten dom zrobić podaszę. tylko mama mi mówi żeby budował coś swojego a nie remontował tego domu i nie wiem co mam robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 02.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Czy te pęknięcia się dalej powiększają? Jeśli dom jest w dobrym stanie, to budowa nowego pociągnie większy koszt. Jeśli znasz historię domu i wiesz co było już robione, przez kogo i w jaki sposób, to mniej więcej wiesz, na czym stoisz. No chyba, że rodzicom nie leży takie rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remigiusznaglik 02.12.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 wiesz co wolałbym sie remontować rodzice może jeszcze będo za jak zapytam sie fachowca o to wszystko wątpie zebym sie budował bo to są zbyt duże koszty remonty można robić etapowo i powoli. dom był budowany przez moich dziadków nie mieli zbyt pieniędzy zeby budować z cegły woleli szlakę. mama mi móiła ze sciany są troche ze szlaki i cegły zbytnio to nw ale sie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 02.12.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Zbadać pęknięcia możesz sam. W poprzek szczeliny trzeba przykleić prostokątne szkiełko o wymiarach mniej więcej 3x10cm i grubości 2-3mm. Jeśli szczelina się powiększa, to szkło pęknie po jakimś czasie. Ten dom to coś więcej niż dom, bo to dom Twojej rodziny od zawsze. Twoje życie i wspomnienia, to nie są zwyczajne cztery ściany. O takie miejsce zawsze warto zawalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remigiusznaglik 03.12.2012 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 wiem dziękuje sprawdzę czy te ściany pękają. a mam pytanie kto może sprawdzić czy dom nadaje się do remontu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts