Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

Witamy wszystkich!!!

Niedawno zakupiliśmy projekt E-118 z pracowni e-domy........no i cóż...do roboty:)))

Będziemy się starać na bieżąco uzupełniać stan budowy o kolejne fotki. Zmiany adaptacyjne już się dokonały, pozwolenia prawomocne...tylko zima przyszła zbyt wcześnie. Mieliśmy nadzieję na wylanie ław i wymurowanie fundamentów w tym roku ale nie udało się.....więc startujemy na wiosnę jak tylko śnieg stopnieje;))) Zdążyliśmy zdjąć humus, ogrodzić tymczasowo a i geodeta zrobił już swoje;)))

Pozdrawiamy wszystkich zainteresowanych projektami e-domy;)))

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trochę pozmienialiśmy...salon został poszerzony o 1,2 m względem oryginału i wydłużyliśmy o 1,5 m, co dało powierzchnię 52 m2, okno panoramiczne kuchni również poszerzone o 60 cm, kuchnia urosła do 15 m2....a tył domu po adaptacji wygląda tak:

Co o tym sadzicie?)

e-118_tyl 1.jpg

Edytowane przez AsiaSebastian

Trochę pozmienialiśmy...salon został poszerzony o 1,2 m względem oryginału, co dało powierzchnię 42 m2, okno panoramiczne kuchni również poszerzone o 60 cm, kuchnia urosła do 15 m2....a tył domu po adaptacji wygląda tak:

[ATTACH=CONFIG]152245[/ATTACH]

Co o tym sadzicie?)

dla mnie - przeslicznie:yes:

mam pytanie, nie wiem, czy dobrze rzuty podejrzałam Wasze w necie - czy jedna łazienka na górze Wam wystarczy? pewnie 'rozwojową' rodziną jestescie i ja bym to przemyslała...

pozdrawiam

Łazienka będzie miała 13 m2 i będzie w środkowym pokoju po lewej stronie, a tam gdzie łazienka w projekcie będzie garderoba z wejściem od sypialni. To nam wystarczy, jest jeszcze łazieneczka dla gości zaraz przy holu:) Na górze będzie jeszcze jedna łazienka. 3 łazienki w 230 -metrowym domu - jak dla nas jest w sam raz;) Edytowane przez AsiaSebastian

Łazienka będzie miała 13 m2 i będzie w środkowym pokoju po lewej stronie, a tam gdzie łazienka w projekcie będzie garderoba z wejściem od sypialni. To nam wystarczy, jest jeszcze łazieneczka dla gości zaraz przy holu:) Na górze będzie jeszcze jedna łazienka. 3 łazienki w 230 -metrowym domu - jak dla nas jest w sam raz;)

aaa no to spoko, ja znalazłam tylko jedna w projekcie....

pieknie, pieknie a i metraż cudowny... salon taki wielki - moje marzenie:wiggle:

pozdrawiam

Na wiosnę będzie film i zdjęcia...nawet z powietrza ( z modelu latającego):)))

W takim razie to chyba będzie najbardziej multimedialny wątek na tym forum :) Ale dla mnie to bardzo dobrze. Patrząc na rzut po adaptacji wydawało sie super, ale ja jednak za dużo nie będę zwiększał salonu, po tych zdjęciach, które zamieściłeś ciut ta bryła się rozeszła. Tylko delikatnie zwiększę powierzchnię salonu i kuchni. Powiedz nam od razu jak współpraca z biurem e-domy, to też bardzo istotne.

Będę też zobowiązany ( najlepiej na maila ) jak prezentuje się Twoja kalkulacja.

Pozdrawiam

Współpraca z biurem e-domy naprawdę bardzo Ok. Projekt wysłali bardzo szybko..no i oczywiście wydali stosowne zezwolenia na zmiany itp. A co do kalkulacji to na razie mnie nie stresuj;))))

A tak poważnie..powiem tak - nawet nie liczę, bo czy to coś zmieni? Na jakości materiałów na pewno nie będę oszczędzał:) Na dobrym wykonawcy również - choć wycenę, którą mi przedstawił przyjąłem bardzo pozytywnie;))

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...