Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam Was za bałagan , ale nie sprzątam , bo w przyszłym tygodniu zaczynam kolejna budowę i nie wiem co z tej przyda się na następną;)

Ogólnie czekam na okna , 03.11.2014 mają instalować .

Uważam , że rezygnacja z rogowego okna , to nie jest dobry pomysł.

Cały urok w tym projekcie to właśnie okna , nie rezygnuj jeśli możesz. Wychodzi to drogo.

Na mój dom komplet z montażem roletami i bramą garażową wyszło 58.000 zł .

Oka PCV ciemny orzech z firmy VEKA

pięknie coś się ruszyło ,a jak postępy u asiisebastiana , a u wiletta5656 widzę już elewacje można pokazac coś więcej;)

Hej

Emacias muszę pogratulować spostrzegawczości :) Troszkę ruszyliśmy z elewacją, zdjęcia wklejam niżej (nie są dobrej jakości, gdyż robiłam je jak już się ściemniało).

DSC_0368.JPG

DSC_0506.jpg

DSC_0507.jpg

DSC_0509.jpg

DSC_0512.jpg

Pozdrawiam

Wioleta

Witam,

Łukasz, postępy imponujące i godne pozazdroszczenia na naszym etapie budowy:), czy zmieniałeś wielkość (wysokość)okna kuchennego, wydaje się szersze i niżej osadzone niż na wcześniejszych zdjęciach?

Wioleta ,

prace idą pełną parą, dom wygląda już super! dziękujemy za zdjęcia, nie będziemy na razie zamawiali tego okna , zobaczymy jak wyglądać będzie z dachem, ale to póki co dopiero późną wiosną.

Powodzenia w dalszych etapach prac :)

Witam,

Łukasz, postępy imponujące i godne pozazdroszczenia na naszym etapie budowy:), czy zmieniałeś wielkość (wysokość)okna kuchennego, wydaje się szersze i niżej osadzone niż na wcześniejszych zdjęciach?

Ala i Tomek cześć ;)

Tak zmieniłem wysokość okna , bo poprzednia wersja wyglądała tragicznie a dom zaczynał z przodu wyglądać jak zabudowana forteca ....

Teraz jest i więcej światła i milej dla oka ;)

Z wczorajszych zamówień :

Odkurzacz centralny , umówieni i dograni elektrycy no i specjaliści od okien potwierdzili obecność na 03.11;)

Tak zmieniłem wysokość okna , bo poprzednia wersja wyglądała tragicznie a dom zaczynał z przodu wyglądać jak zabudowana forteca ....

Teraz jest i więcej światła i milej dla oka ;)

Hej Łukasz S

bardzo dobra zmiana wysokości tego okna narożnego. Wcześniej nie wyglądało to za dobrze. Dopiero teraz to zauważyłam. Ale decyzja bardzo dobra. U nas na budowie etap wykończeń (zarówno domu jak i nas :) )

Ala i Tomek

Nie rezygnujcie z tego okna narożnego. W głównej mierze dlatego wybraliśmy projekt tego domu. Ale muszę przyznać, że mieliśmy z nim trochę problemów, chodzi głównie o parapety: wewnętrzny (na szczęście już zamontowany) i zewnętrzny (czeka na montaż). Znając życie będzie jeszcze problem z karniszami, firanami, itp. . Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.

Wymiary okna są takie same jak w projekcie. Profil okien - Brugmann, kolor - złoty dąb.

AsiaSebastain

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Waszego domku (już z oknami :) ).

Pozdrawiam :)

Wioleta

Hej Wioleta

Jak myślisz ciemny orzech (okna) do Creatona ( Twojej dachówki w tym samym kolorze) to dobre połączenie ?;)

Hej Łukasz S

Dobór kolorów to kwestia gustu. Nam osobiście podoba się zestawienie takich kolorów jakie mamy. Ale widziałam dużo domków, które miały okna w kolorze orzech i też ładnie wyglądały. Popatrz sobie tutaj: http://elewacjezuzzy.blogspot.com/ - fajny blog. Dużo zdjęć elewacji domów.

Wioleta

Hej Łukasz S

Dobór kolorów to kwestia gustu. Nam osobiście podoba się zestawienie takich kolorów jakie mamy. Ale widziałam dużo domków, które miały okna w kolorze orzech i też ładnie wyglądały. Popatrz sobie tutaj: http://elewacjezuzzy.blogspot.com/ - fajny blog. Dużo zdjęć elewacji domów.

Wioleta

Hej,

wiem , że to kwestia gustu , ale Ty wyczuwam , że masz dobry a na pewno pasujący do mojego ;)

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Domki wyglądają super, my budujemy E-127 z E-Domy i juz nie możemy doczekać się wiosny... Obecnie fundament zakończony i czeka

dziwne że tak wszyscy starzy miłośnicy e118 gdzieś przepadli,chyba nie maja się czym chwalić ") ja bardzo proszę WIOLETTA wrzuć więcej zdjęć bardzo mnie interesuje elewacja od frontu, dlatego ze tez będziemy zamieniać garaż na pokój.

pozdrawiam

dziwne że tak wszyscy starzy miłośnicy e118 gdzieś przepadli,chyba nie maja się czym chwalić ") ja bardzo proszę WIOLETTA wrzuć więcej zdjęć bardzo mnie interesuje elewacja od frontu, dlatego ze tez będziemy zamieniać garaż na pokój.

pozdrawiam

Wioletta przeprowadza się na święta do nowego domu i pewnie nie ma czasu na foteczki ;)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie :-)

Wracamy na forum już w powiększonym gronie... ;-)

Na wstępie gratuluję pięknej realizacji Wioli oraz "Kasiaro" i tu prośba do "Kasiaro" - jeżeli jest możliwe przesłanie więcej zdjęć na adres [email protected] i mam kilka pytań odnośnie kuchni - będę wdzięczny.

A co u Nas ?

Pozwolenie na budowe mamy już od zeszłego roku i doprowadzono właśnie wszystkie media do działki - woda , gaz i prąd , a działka częściowo ogrodzona.

Wykonawca został już wybrany i w związku z tym , że ma on bardzo dużo pracy ruszać możemy dopiero w lipcu, ale do końca września ma zostać wykonany stan surowy otwarty. Tyle mamy zamiar wykonać w tym roku - tak by dom spokojnie odstał itp :)

Zmiany w projekcie :

- wydłużenie salonu do słupa ( tego na balkonie )

- mały taras narożnikowy zostanie wchłonięty przez pokój

- rezygnujemy ze słupa na wejściu

- taras powiększamy do granicy domu

- łazienka zostaje przeniesiona do pokoju przy kotłowni

- w miejscu gdzie była łazienka powstanie garderoba połączona z sypialnią

- w miejscu gdzie była garderoba powstanie pralnia i składzik na środki czystości itd.

- rezygnujemy ze spiżarni - kuchnia będzie w pełni otwarta z wyspą

- rozważamy powiększenie okna w kuchni ( delikatnie )

- okna w pokojach na tyłach pozostają jak w projekcie do ziemi

Tyle jeżeli chodzi o adaptacje samego projektu. Jeżeli chodzi o pozostałe kwestie :

- budujemy z Solbetu

- strop Teriva

- w stropie robimy wycięcie pod schodzy ( na przyszłość może się przyda )

- w korytarzu robimy również wycięcie w stropie na świetliki Velux ( tak by naturalnie doświetlić korytarz )

- dachówka Meyer Holsen - model Piano - kolor czarny łupek

- rynny Lindab

- Okna VEKA Alphaline 90 + rolety intermo

- brama i drzwi prawdopodobnie Wiśniowski

- ogrzewanie gazowe

- salon + kuchnia, wejście, korytarze, garaż , łazienki - ogrzewanie podłogowe

- 3 pokoje grzejniki

Tak to u nas wygląda :-) narazie na papierze , a od lipca ruszamy z kopyta !

P.S. Sebastian okna zacne :) Pozdrawiam wszystkich

Edytowane przez Radosław Kędra

Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie :-)

Zmiany w projekcie :

- wydłużenie salonu do słupa ( tego na balkonie )

- mały taras narożnikowy zostanie wchłonięty przez pokój

- rezygnujemy ze słupa na wejściu

- taras powiększamy do granicy domu

- łazienka zostaje przeniesiona do pokoju przy kotłowni

- w miejscu gdzie była łazienka powstanie garderoba połączona z sypialnią

- w miejscu gdzie była garderoba powstanie pralnia i składzik na środki czystości itd.

- rezygnujemy ze spiżarni - kuchnia będzie w pełni otwarta z wyspą

- rozważamy powiększenie okna w kuchni ( delikatnie )

- okna w pokojach na tyłach pozostają jak w projekcie do ziemi

Tyle jeżeli chodzi o adaptacje samego projektu. Jeżeli chodzi o pozostałe kwestie :

P.S. Sebastian okna zacne :) Pozdrawiam wszystkich

Witamy Wszystkich....

Widzę, że zmiany bardzo podobne do Naszych:)

My musieliśmy zwolnić tempo ponieważ mamy pęknięcia na scianach i trochę na podłogach.

Zabraliśmy się za ocieplenie dachu i sufity na poddaszu (mamy dodatkowe 110m razem z "zimową" garderobą nad garazem)

i będziemy zabierać się do "wykończeniówki" tzn. podwieszanych sufitów.

Kafle na podłogi i do łazienek kupiliśmy już w tamtym roku (cały dół i hol na górze bęzie w kaflach 60*60).

Edytowane przez Anna & Łukasz