Radosław Kędra 20.08.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam , Dziś zgodnie z planem kończymy I etap - fundamenty ! Chudziak wylany, bloczki przyjechały na budowę . We wtorek ruszamy z murami ! Poniżej kilka zdjęć z dzisiejszego dnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 20.08.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Kolejna partia zdjęć : [ATTACH=CONFIG]328199[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328200[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]328201[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 20.08.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Dachówka ostatecznie wybrana i zamówiona - Meyer Holsen Piano - kolor czarny łupkowy Wybraliśmy również klinkier na komin - z wielu propozycji ostatecznie wybór padł na CRH Klinkier - Cegła pełna GALAXY ( na zdjęciu 4 ostatnie od prawej ) . Rynny Siba kolor grafitowy / Wykończenie zamiast blachy, struktonit 30x30 kolor grafit. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 29.08.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam, Forum widać ma wakacyjną przerwę U nas jednak bez większych przerw, wczoraj zakończyliśmy etap wznoszenia ścian. Nadproża wmurowane z wyjątkiem okna narożnego oraz dużego okna w salonie - będą zbrojone i wylewane. Pozostałe strunobetonowe Konbet Poznań . Przesyłam kilka zdjęć. Zamieszczam również zmienione okna w garażu oraz łazience. Ostatecznie zmieniliśmy wysokość wszystkich okien na 2250 z 2350 , gdyż zmiejszyliśmy wysokość pomieszczeń o jeden pustak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 29.08.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 31.08.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Hej Radek domek już prezentuje się super. Ale jeszcze dużo pracy przed Wami. Życzymy wytrwałości Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 11.10.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Witam wszystkich budujących i mieszkających Po długiej przerwie wrzucam od razu świeże zdjęcia z wczoraj. Kończymy etap pokrycia dachu. Za parę dni zdejmujemy stemple , zaczynamy murowanie ścian działowych , schodów i tarasu. Dachówka Meyer Holsen - Piano ( jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości dachówki - naprawdę polecam tą firmę ) Rynny 150 Siba - kolor grafitowy metalic Wykończenie postanowiliśmy podobnie jak Wiola zrobić struktonitem - kolor grafitowy. Komin wykonany z cegły CRH - pełna model GALAXY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 11.10.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_rafal 29.11.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich my również wybraliśmy ten projekt obecnie jesteśmy na etapie stanu surowego zamknietego, i właśnie gościmy elektryka. Mam pytanie czy ktoś z was zdecydował się na rekuperacje? Doczytałam na forum ze Ania i Łukasz mają rekuperacje (dodatkowo blisko siebie budujemy ten sam dom) ale widzę ze Ania od dłuższego czasu nic nie wpisuje na forum wiec małe szanse ze mi odpowie na temat rekuperacji. Jeśli ktoś oprócz nich zdecydowal się na rekuperacje proszę o informację jaki to był koszt i jaki rodzaj ogrzewania został wybrany. I jaki model rekuperatora zakupiliście Edytowane 29 Listopada 2015 przez sylwia_rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 30.11.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witam wszystkich my również wybraliśmy ten projekt obecnie jesteśmy na etapie stanu surowego zamknietego, i właśnie gościmy elektryka. Mam pytanie czy ktoś z was zdecydował się na rekuperacje? Doczytałam na forum ze Ania i Łukasz mają rekuperacje (dodatkowo blisko siebie budujemy ten sam dom) ale widzę ze Ania od dłuższego czasu nic nie wpisuje na forum wiec małe szanse ze mi odpowie na temat rekuperacji. Jeśli ktoś oprócz nich zdecydowal się na rekuperacje proszę o informację jaki to był koszt i jaki rodzaj ogrzewania został wybrany. I jaki model rekuperatora zakupiliście WItamy na forum! W kwestii rekuperacji nie pomogę - my wybraliśmy ogrzewanie gazowe + pompa ciepła na ciepłą wodę Viessmann . Jeżeli to możliwe prosimy o podzielenie się zdjęciami inwestycji! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 30.11.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich my również wybraliśmy ten projekt obecnie jesteśmy na etapie stanu surowego zamknietego, i właśnie gościmy elektryka. Mam pytanie czy ktoś z was zdecydował się na rekuperacje? Doczytałam na forum ze Ania i Łukasz mają rekuperacje (dodatkowo blisko siebie budujemy ten sam dom) ale widzę ze Ania od dłuższego czasu nic nie wpisuje na forum wiec małe szanse ze mi odpowie na temat rekuperacji. Jeśli ktoś oprócz nich zdecydowal się na rekuperacje proszę o informację jaki to był koszt i jaki rodzaj ogrzewania został wybrany. I jaki model rekuperatora zakupiliście Witam, my już wprowadziliśmy się i dlatego też ta cisza:) Jesteśmy tu 3 tygodnie a wciąż strych w paczkach... Do Świąt może dam radę Mamy rekuperator Brink Renovent Excellent 400 Montowała nam firma ASK - koszt na priv. Ogrzewanie: było w planach pompa ciepła, skończyliśmy na kotle na opał "różny". Koszt zakupu 4 razy niższy, użytkowania? bez komentarza. Ale gorąco jak w piekle. W całym domu mamy ogrzewanie podłogowe, dodatkowo wyciągnięte rury pod kaloryfery - ale nie zamontowane. Na wodę zbiornik Eco Heat Pro Tweetop. W razie pytań - zapraszamy do odwiedzin. Ania&Łukasz Edytowane 30 Listopada 2015 przez Anna & Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_rafal 02.12.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Oczywiście zdjęcia mogę zamieścić chyba jak każdy , nanieśliśmy kilka zmian w projekcie. Powiększyliśmy otwór okienny przy jadalni (co widać na zdjęciu), już nie pamiętam czy również powiększyliśmy otwór okienny przy tarasie dlatego załączam zdjęcie. Nie robimy poddasza użytkowego, ale oczywiście otwór w stropie jest gdyby kiedyś coś nam się odwidziało. Zmieniliśmy lekko układ pomieszczeń: usunęliśmy wnękę na szafę w hollu, zamiast garderoby zrobiliśmy pomieszczenie gospodarcze o pow. 5m2, łazienkę powiększyliśmy do 9,5 m2. Zrezygnowaliśmy z malutkiego tarasu na końcu domu, oba pokoje pomiędzy łazienką a nieistniejącym tarasem "połączyliśmy" i zrobiliśmy sypialnię o pow. 21 m2 oraz osobne pomieszczenie - garderobę. Pozostałe dwa pokoje i inne pomieszczenia są takie jak w projekcie. Ostatnio mąż zdecydował się na boczne drzwi w garażu (przy kotłowni) wychodzące na "ogród" (czyt. błoto) więc to będzie dodatkowa zmiana, zdjęć nie mam bo drzwi zamówione i jak tylko przyjdą Panowie wykonają otwór i wstawią drzwi, wówczas zrobię zdjęcie boczne domu. Zmieniliśmy także okna, wszystkie okna (oprócz części dziennej oraz drzwi na taras w sypialni) mamy na wys. 84 cm od posadzki a nie takie jak w projekcie - do dołu. Bardzo dziękuję Aniu za odpowiedź , my będziemy mieć ogrzewanie podłogowe na pewno tam gdzie będą kładzione kafelki czyli w większej części domu. Jedynie w pokojach dzieci oraz w sypialni chcemy panele lub parkiet (jeszcze nie zdecydowałam) i tu myślimy o grzejnikach. Podobno ogrzewanie podłogowe na „drewnianej” podłodze (tu mam też na myśli panele) nie działa tak dobrze jak na kafelkach. Aniu byłabym wdzięczna za opinie co ty o tym sądzisz, tym bardziej że już praktykujesz Początkowo u dzieciaczków chciałam zrobić podłogowe ogrzewanie ale nasłuchałam się opinii że tam gdzie się śpi nie powinno być ogrzewania podłogowego bo jest to niekomfortowe w spaniu i teraz się waham. Jeśli chodzi o ogrzewanie to mi przez myśl przeszła pompa ciepła, ale mąż (nasz ekonomista domowy ) stwierdził, że właśnie piec na opał różny jest i tańszy inwestycyjnie i eksploatacyjnie. A ponieważ to na jego barki spada czyszczenie pieca i jeśli tak zadecydował mi pozostaje się tylko zgodzić więc od razu mam pytanie czy mogłabyś mi wysłać model pieca i czy kupowałaś gotowy czy ktoś robił pod zamówienie? No i jaki koszt pieca ponieśliście. Dodatkowo prosiłabym cię o podanie kosztu rekuperacji (bo nie doszła na priv) i opinii czy jesteście z niej zadowoleni bo mój domowy ekonomista jest sceptycznie nastawiony do tej instalacji a ja, jak to ja, naczytałam się i ją rozważam tylko nie wiem czy nie zmiażdżyłaby nas cenowo bo podobno przy naszej kubaturze domu koszt mógłby wynieść nawet ponad 30.000 zł, wówczas to stanowczo za dużo tym bardziej że podobno przy rekuperacji jest większe zużycie energii oraz opału ponieważ cały czas jest wymieniane powietrze na świeże więc cały czas musi być ogrzewane świeże zimne powietrze. I do tego dochodzą wymiany filtrów, przeglądy itp. Ja to gaduła trochę jestem więc odpisujcie, bardzo czekam na wszelkie opinie i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 15.01.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Witam wszystkich, Ja szykuje się na e 115, młodszy (bo mniejszy) brat e118 Zastanawiam się czy ktoś z państwa budował domek metodą ścian trójwarstwowych? Warto? Pozdrawiam wszystkich budujących ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiii 30.01.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Witam Wszystkich,Tak sobie oglądam Wasze realizacje domów wszystkie wyglądają super. Z Żona również zastanawiamy się nad projektem e118 lub e119 i nie wiemy, który wybrać. Mam pytanie do wszystkich osób, które zakończyły inwestycję czy możecie podać w jakich kosztach się wszystko zamknęło? Bardzo dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 27.06.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Witam. czy ktos buduje ten domek lub wybudowal w woj .mazowieckim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 18.07.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 projrkt kupiony więc być może na jesien wylejemy fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NORMAN-BS 01.09.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Wybudowałem ten dom pod Bydgoszczą. Chętnie odpowiem na pytania osób zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 06.09.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Wybudowałem ten dom pod Bydgoszczą. Chętnie odpowiem na pytania osób zainteresowanych. Witam, Gdzie pod Bydgoszczą Pan wybudował ten dom ? Ja również wybudowałem ten dom pod Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 07.09.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Wybudowałem ten dom pod Bydgoszczą. Chętnie odpowiem na pytania osób zainteresowanych. Mogę prosić o zdjęcie? Ja mam pytanie, może trochę głupkowate, ale... co z folią kubełkową? zasypuje się ją czy jeszcze czymś obkłada dodatkowo? I pytanie co ze schodami wejściowymi i tarasem - kiedy wylewaliście? jest jeszcze jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 13.09.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Witam, Gdzie pod Bydgoszczą Pan wybudował ten dom ? Ja również wybudowałem ten dom pod Bydgoszcz Witam wszystkich. Od czasu do czasu tutaj zaglądam - forum od jakiegoś czasu zamarło - ale widzę, że się budzi. Radek pochwal się jakimiś zdjęciami domku. Skończyliście już budowę??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts