Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Sebastian :-)

Narazie jesteśmy pochłonięci załatwianiem forlmalności aby dostać pozwolenie na budowę.Projekt juz zamówiony i teraz tylko szukamy ekipy murarskiej (rozbierzności w wycenach są bardzo duże:-().Zdjęcia działki oczywiście będą :-) ,muszę tylko wyleczyć kolano podjechać na działkę i wreszcie się troszkę uaktywnić na forum .

Ps.jeszcze raz wielkie dzięki za spotkanie

Witam, przy ociepleniu stropu nie dawaliście zadnej folii?

Jaką szerokość mają drzwi tarasowe? Na pewno

montaż byłby lepszy na poszerzeniu systemowym od dołu drzwi

powinien to zaproponować sprzedawca okien

pzdr

Hej.

Przy ociepleniu nie dawaliśmy folii (poddasze nieużytkowe). Dużo o tym czytałam i niektórzy mówią żeby dawać inni, że nie potrzeba. Drzwi tarasowe mają tak około 3 metry. Możliwe że montaż, o którym piszesz byłby lepszy ale firma, od której kupiliśmy okna i która nam je montowała nic o tym nie wspomniała.

Pozdrawiam :)

Najmłodszy użytkownik wątku wita ;-)( bynajmniej tak podejrzewam ;) )

Śledzę Wasze poczynania , pełen szacun , wszystkim ładnie idzie budowa .

Przyszła kolej i na mnie . Jestem w trakcie realizacji projektu z rodziny E a dokładniej E-119 , tak więc mam nadzieje że mnie tu przyjmiecie ;D bo 119 jest dużo większy i nikt nie prowadzi w wątku w jego temacie a przecież bryłą są takie same .

Mój etap , to zalanie do tak zwanego efektu "chudziaka" i mam nadzieję , ze jeśli pogoda dopisze to do końca miesiąca wstawię mury .

Woleta też zastanawiałem sie nad zamianą drzwi garażowych na okna , ale nie miałem wizji , muszę jednak przyznać że wyszło Ci to elegancko ;)

Moje poczynania :

5.jpg1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Pozdrawiam Was wszystkich i życzę WYTRWAŁOŚCI ;-)

Witam,

Dzięki za przyjęcie ;-)

Ja w tym tygodniu jestem na etapie zamawiania materiałów , więc myślę że w przyszłym tygodniu pójdziemy w górę.

W moim projekcie nie dokonałem ani jednej zmiany , wszystko zostawiłem tak jak książka pisze. Może i będę z czasem żałował , ale naoglądałem się tyle projektów i żaden nie spasował tak jak E 119. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu , bo domek dość spory ;)

Promyczek bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcia Twoich murów ;) Wstaw w wolnej chwili

Pozdrawiam

Łukasz

Witaj Łukaszu,

tym razem ja mam parę pytań, na które odpowiedzi są dla mnie bardzo ważne, więc gdybyś mógł nas poratować....

Pierwsze pytanie to jaką ilość zbrojenia masz u siebie w projekcie, poza tym jaki masz strop (z czego i jaki gruby) i czy są tam jakieś belki na nim.

Pytam, bo nasz projekt jest wzorowany na e-119, ale projektował go nam architekt (nie kupiliśmy gotowego) i właśnie jesteśmy na etapie zbrojenia stropu i chyba nam coś schrzanił w tym projekcie. Stąd moje pytania. Pozdrawiam.

Lukaszu, ogromne dzięki za pomoc, wyszło na to, że jednak nam schrzanił strop w projekcie, ale wyjaśniliśmy to dzisiaj, poprawił, i już będzie dobrze, całe szczęście, że nasz majster ma głowę na karku i wykrył błędy... Jutro rano wylewamy strop. Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiamy.