Wioleta5656 11.03.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam wszystkich budowniczych U nas robota wre... Okna z roletami zamontowane, ocieplenie stropu prawie skończone oraz instalacja odkurzacza centralnego wykonana. W sobotę wchodzą elektrycy, później hydraulika i tynki. Wstawiam kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 11.03.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Jeszcze kilka fotek: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 12.03.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Cześć Wiola Dom wygląda bajecznie! Ciesze się , że mogę zobaczyć dom z dachówką którą my również wybraliśmy. Całość robi świetne wrażenie. Pogoda dopisuje wiec trzymam kciuki za postęp prac! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek sylwia 13.03.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Cześć Sebastian Narazie jesteśmy pochłonięci załatwianiem forlmalności aby dostać pozwolenie na budowę.Projekt juz zamówiony i teraz tylko szukamy ekipy murarskiej (rozbierzności w wycenach są bardzo duże:-().Zdjęcia działki oczywiście będą ,muszę tylko wyleczyć kolano podjechać na działkę i wreszcie się troszkę uaktywnić na forum . Ps.jeszcze raz wielkie dzięki za spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 14.03.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witam, przy ociepleniu stropu nie dawaliście zadnej folii?Jaką szerokość mają drzwi tarasowe? Na pewnomontaż byłby lepszy na poszerzeniu systemowym od dołu drzwipowinien to zaproponować sprzedawca okien pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 15.03.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witam, przy ociepleniu stropu nie dawaliście zadnej folii? Jaką szerokość mają drzwi tarasowe? Na pewno montaż byłby lepszy na poszerzeniu systemowym od dołu drzwi powinien to zaproponować sprzedawca okien pzdr Hej. Przy ociepleniu nie dawaliśmy folii (poddasze nieużytkowe). Dużo o tym czytałam i niektórzy mówią żeby dawać inni, że nie potrzeba. Drzwi tarasowe mają tak około 3 metry. Możliwe że montaż, o którym piszesz byłby lepszy ale firma, od której kupiliśmy okna i która nam je montowała nic o tym nie wspomniała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 17.03.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Najmłodszy użytkownik wątku wita ( bynajmniej tak podejrzewam ) Śledzę Wasze poczynania , pełen szacun , wszystkim ładnie idzie budowa . Przyszła kolej i na mnie . Jestem w trakcie realizacji projektu z rodziny E a dokładniej E-119 , tak więc mam nadzieje że mnie tu przyjmiecie ;D bo 119 jest dużo większy i nikt nie prowadzi w wątku w jego temacie a przecież bryłą są takie same . Mój etap , to zalanie do tak zwanego efektu "chudziaka" i mam nadzieję , ze jeśli pogoda dopisze to do końca miesiąca wstawię mury . Woleta też zastanawiałem sie nad zamianą drzwi garażowych na okna , ale nie miałem wizji , muszę jednak przyznać że wyszło Ci to elegancko Moje poczynania : Pozdrawiam Was wszystkich i życzę WYTRWAŁOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 17.03.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Łukaszu witamy w Naszym gronie Kolejne konkretne wejście ! życzę powodzenia i czekam na kolejne relacje z budowy - szczególnie te z foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 17.03.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witaj Łukaszu, wcale nie jesteś sam, bo my również budujemy e-119, po kilku własnych przeróbkach, gdybyś coś potrzebował, to pisz. My w tym tygodniu jeśli pozwoli pogoda, lejemy już strop. Trzymamy kciuki i powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 18.03.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witam, Dzięki za przyjęcie Ja w tym tygodniu jestem na etapie zamawiania materiałów , więc myślę że w przyszłym tygodniu pójdziemy w górę. W moim projekcie nie dokonałem ani jednej zmiany , wszystko zostawiłem tak jak książka pisze. Może i będę z czasem żałował , ale naoglądałem się tyle projektów i żaden nie spasował tak jak E 119. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu , bo domek dość spory Promyczek bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcia Twoich murów Wstaw w wolnej chwili Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 18.03.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A to stan na dzień dzisiejszy - mury w pełnej krasie, robimy szalunki pod strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 19.03.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Hej, Dziękuje bardzo za zdjęcia . Możesz mi zdradzić ile kosztowały Cię same pustaki ? Wczoraj akurat płaciłem za materiał i tak z ciekawości chciałem podpytać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 19.03.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 My mamy wiennenbergera 30 cm szerokie - po 3,80 zł za sztukę, a ściany działowe 12 cm - po 4,60 zł za sztukę. Leier jest tańszy ale nam majster odradził, że bardziej kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 19.03.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Witaj, Ja stawiam na pustaku z Cerpol MEGA-MAX 250 P+W kl. 15 4,45 zł za sztukę a działowe MINI-MAX 115/238 3,85 zł za sztukę . Firma , która zajmuje się moją budową tak mi poleciła , że cały czas na tym stawiają , więc myślę że będzie okej. Dziękuje Ci za informację ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 20.03.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witaj Łukaszu,tym razem ja mam parę pytań, na które odpowiedzi są dla mnie bardzo ważne, więc gdybyś mógł nas poratować....Pierwsze pytanie to jaką ilość zbrojenia masz u siebie w projekcie, poza tym jaki masz strop (z czego i jaki gruby) i czy są tam jakieś belki na nim.Pytam, bo nasz projekt jest wzorowany na e-119, ale projektował go nam architekt (nie kupiliśmy gotowego) i właśnie jesteśmy na etapie zbrojenia stropu i chyba nam coś schrzanił w tym projekcie. Stąd moje pytania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 20.03.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Hej, Na PW napisałem wiadomość do Ciebie promyczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 21.03.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Lukaszu, ogromne dzięki za pomoc, wyszło na to, że jednak nam schrzanił strop w projekcie, ale wyjaśniliśmy to dzisiaj, poprawił, i już będzie dobrze, całe szczęście, że nasz majster ma głowę na karku i wykrył błędy... Jutro rano wylewamy strop. Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 22.03.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Hej,Cieszę się , że mogłem pomóc. U mnie dopiero za około 2 tygodnie zacznie się coś dziać ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 22.03.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Chociaż tyle się pojawiło w ten piękny dzien;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 26.03.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) Witamy, my skończyliśmy dach 7 lutego a 24 marca zamontowano nam okna, rolety i bramę garażową w kolorze antracyt. Edytowane 26 Marca 2014 przez Anna & Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts