Anna Łukasz 26.03.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 I brama... A dziś skończono montaż rur pod rekuperator oraz odkurzacz centralny. A elektryk leci z kablami. W poniedziałek tj. 31/03 wchodzi znów hydraulik a 10/04 wchodzimy z tynkami: jakieś 800 metrów kw. Po świętach wylewka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 26.03.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 I brama...[ATTACH=CONFIG]250909[/ATTACH] A dziś skończono montaż rur pod rekuperator oraz odkurzacz centralny. A elektryk leci z kablami. W poniedziałek tj. 31/03 wchodzi znów hydraulik a 10/04 wchodzimy z tynkami: jakieś 800 metrów kw. Po świętach wylewka... Hej Ania&Łukasz domek prezentuje się super. Dajecie nieźle czadu!!!!!! Idziecie jak burza!!!!! U nas właśnie elektryk skończył rozprowadzanie instalacji, na początku kwietnia tynki a później w maju hydraulik i posadzki. Musimy się wyrobić do sierpnia bo mamy umówioną ekipę od wykończeń. No i jesteśmy w trakcie wybierania mebli kuchennych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 05.04.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam wszystkich Coś zaczęło się dziać W środę ekipa weszła z pracami Oto efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 06.04.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzień Dobry, czy ktoś już wybierał parapety wewnętrzne?Jakie wybraliście? Materiał i kolor.... Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 12.04.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Hej, u nas już dach widać..., niedługo dachówkę kładziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 17.05.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Hej wiosna już dawno przyszła, a tu taka cisza ???? U nas na budowie kilka zmian Tynki zrobione, podłogówka też, no i posadzki zalane Teraz czekamy do sierpnia na ekipę od wykończeń Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 17.05.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 18.05.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Witajcie, Wiolu faktycznie jakaś cisza taka na tym forum... A u nas deszcze niespokojne przedłużają układanie dachówki, ale nie poddajemy się dach prawie gotowy.... Tak to wygląda na chwilę obecną. Pozdrawiamy wszystkich i piszcie, piszcie, wklejajcie zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 20.05.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 (edytowane) Witaj Wiola5656 , bardzo podoba mi się Twoja dachówka , czy możesz mi podać symbol i nazwę firmy + kolor cegły na komin i firmę . Dzięki ! U mnie idzie strop pełną parą , jestem przerażony jego wielkością Dorzucam fotki Edytowane 20 Maja 2014 przez Łukasz S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 21.05.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Witaj Wiola5656 , bardzo podoba mi się Twoja dachówka , czy możesz mi podać symbol i nazwę firmy + kolor cegły na komin i firmę . Dzięki ! U mnie idzie strop pełną parą , jestem przerażony jego wielkością Dorzucam fotki [ATTACH=CONFIG]261239[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261240[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261241[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261242[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261243[/ATTACH] Hej Łukasz Jeżeli chodzi o dachówkę to mamy Creatona Domino, kolor: czarna glazura, natomiast cegła na komin to na pewno kolor matrix ale nie pamiętam jakiej firmy Muszę przyznać, że Twój domek robi wrażenie. Widzę, że chyba nic nie zmieniałeś, jeżeli chodzi o wielkość okien ???? Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 21.05.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Hej Wioleta , Dokładnie tak jak konsekwentnie napisałem w pierwszym moim poście projekt nie ma ani jednej zmiany . Zastanawiam się jednak nad oknem przy wejściu , tym rogowym , bo jest strasznie wysoko . Myślę , że o jedną cegłę je powiększę od dołu , ale czekam na dach i potem to zobacze w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 21.05.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) Dzień Dobry, my skończyliśmy tynki 26 kwietnia, potem był styropian i podłogówka a 7 i 8 maja robiono nam wylewkę. Nie obeszło się bez problemów - okno w salonie było osadzone za nisko - o 2 cm -i musiało być podniesione... wiecie co to znaczy: skuwanie tynku i demontaż 4-ro metrowego okna!Jutro wstawiają nam drzwi wejściowe. I odpoczywamy.... Pozdrawiam Wszystkich ze słonecznego Dolnego Śląska! Ania i Łukasz Edytowane 21 Maja 2014 przez Anna & Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 22.05.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Jest i strop ! 4 dni cięzkiej pracy i wielkie zaskoczenie o 6 rano beton wjechał na strop Piękne widoki , piękna pogoda Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 22.05.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Witamy, oto nasze drzwi... I cały domek od frontu. Wybaczcie ten bałagan - po weekendzie już go nie będzie. Pozdrawiamy, Anna & Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 27.05.2014 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Witam, u nas w tym tygodniu dach skończony i rekuperacja rozprowadzona po strychu. Okna zamówione - mają być ok. 15 czerwca, więc czekamy. Pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 27.05.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Witam,Promyczek , co to za płyta widoczna od wewnętrznej strony dachu ? To materiał zastępujący "deskowanie " ? Czekam na odpowiedźDzięki Promyczek jaką dachówkę wybrałaś? Orientacyjnie ile m2 dachu wyszło i jaki był koszt położenia . Za płaską dachówkę strasznie się cenią... Edytowane 27 Maja 2014 przez Łukasz S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 27.05.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Hej Łukasz, to nie w zastępstwie deskowania, tylko nasz strop, gdyż my budujemy wg projektu indywidualnego opartego tylko na e-119. Wydłużyliśmy więc strop i dach nad tarasem, stąd ta widoczna płyta. Dachówka to creaton Domino łupek glazurowany. U nas jest ok. 370 m2 dachu. Koszt położenia dachówki i rynien - 12 tys., Koszt dachówki ok. 60 tys. (piszę około, gdyż dokupowaliśmy po drodze, bo brakło). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 27.05.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Witaj, Dobra cena położenia dachówki , mnie straszą 50 zł za m2 położenia i nie wiem czy wzięli pod uwagę rynny. Więźba na 9.000 zł i teraz zastanawiam się nad tym deskowaniem , bo podobno teraz daje się coś w stylu płyty OSB tylko mocniejszej. Muszę się dowiedzieć więcej. Ten łupek glazurowany w jaki kolor wpada w rzeczywistości ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 27.05.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Łupek glazurowany to taki bardzo ciemny grafit ze srebrnym delikatnym połyskiem pod światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziaj 28.05.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witaj, Więźba na 9.000 zł i teraz zastanawiam się nad tym deskowaniem , bo podobno teraz daje się coś w stylu płyty OSB tylko mocniejszej. Muszę się dowiedzieć więcej. Witam. Myślę, że masz na myśli płytę MFP, która lepiej radzi sobie z obciążeniami poprzecznymi i wzdłużnymi niż OSB. Wynika to z tego, że wióry w płycie OSB są ułożone w jednym kierunku - w warstwach zewnętrznych równolegle do długości płyty. W MFP wióry są ułożone w różnych kierunkach w całym przekroju płyty, co sprawia, że jej wytrzymałość na zginanie jest jednakowa wzdłuż obu osi. Jeśli chciałbyś wiedzieć więcej można o tym poczytać na stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts