Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

[[ATTACH=CONFIG]264974[/ATTACH]

A to nasz domek, już prawie gotowy na przeprowadzkę.....

O jak pięknie!!!! Przyznam, iż tak wybrażam sobie front Naszego domu.

Cudo. Też mamy podwyższony dom i zastanawiałam się czy wejście zrobić z 1 lub 2 stopniamy czy też taki podjazd.:wiggle:

Teraz już wiem co robić :bye:

Za rzadko tu zaglądam :)

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy Wszystkich....

Widzę, że zmiany bardzo podobne do Naszych.

tylko łazienka w innym miejscu.

Musieliśmy zwolnić tempo ponieważ mamy pęknięcia na scianach i troche na podłogach.

Zabraliśmy się za ocieplenie dachu i sufity na poddaszu (mamy dodatkowe 110m razem z "zimową" garderobą nad garazem)

i będziemy zabierać się do "wykończeniówki" tzn. podwieszanych sufitów.

Kafle na podłogi i do łazienek kupiliśmy już w tamtym roku (cały dół i hol na górze bęzie w kaflach 60*60).

Z czego wynikają te pęknięcia ? Co było ich przyczyną ?

Anna & Łukasz robiliście jakieś zmiany w konstrukcji dachu? jego wysokości ? z kątem ? itp.

Z czego wynikają te pęknięcia ? Co było ich przyczyną ?

Anna & Łukasz robiliście jakieś zmiany w konstrukcji dachu? jego wysokości ? z kątem ? itp.

Tak, zmienialiśmy kąt dachu do 38 st. (musieliśmy dostosować do PZP) i dodaliśmy ścianę szczytową na Naszą sypialnią (gdzieś są zdjęcia na forum) by zyskać widok na świat na poddaszu - wiedzieliśmy, że grzech nie wykorzystać tej przestrzeni po podniesieniu dachu. Dodaliśmy ścianki kolankowe o wysokości 170cm! i uzyskaliśmy:

30m pokój gościnny, 35m pokój "do zabaw" na zimowe wieczory, łazienkę, hol i nad garażem garderobę lub siłownię (kwestia priorytetów).

Co do pęknęć - nie są duże i są na tynkach i wylewce głównie w pomieszczeniach przy rogach domu.

Podobno za szybko budowaliśmy a dom pracuje i takie stndardowe tłumaczenia dot. zasad budowania....

Wiesz, 10.2013 kopaliśmy fundamenty a w lutym 2014 mieliśmy dach.

A w kwietniu 2014 tynki a w maju 2014 wykewki..... Teraz dopiero dom stał pierwszą zimę z pełnym dachem...

No i dopiero w styczniu 2015 robiliśmy odwodnienie dachu i domu - a też woda szła w ziemie koło domu.

...ale nie martwimy się tym tak bardzo. Tyle, że musieliśmy przełożyć prace wykończeniowe o pół roku :(

Czyli na marzec/kwiecień tego roku. I nie wprowadzimy się na majówkę a raczej na wakacje.

Ale wszytko jest zaprojektowane - wykończenia wnętrz, sufity, kolory, meble.

Tylko czas.....

Pozdrawiam.

Anna

Edytowane przez Anna & Łukasz

Witam ;-)

U mnie docieplenie styropianem 15 cm Fasada Termonium Organika szary wykonane

Dachówka Creaton czarna glazura domino , od dziś walczymy na dachu , nie mogę doczekać się efektów.

Pierwszy tydzień marca tynki wewnętrzne , później hydraulik w maju posadzki ;)

W między czasie docieplanie góry wełną.

Ze zmian kosmetycznych filary z okrągłych przerobiłem z tyłu na kwadraty i teraz bardziej mi się podoba ;)

Pozdrawiam i wklejam 49.jpg43.jpg44.jpg45.jpg46.jpg

[ATTACH=CONFIG]305045[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305046[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305047[/ATTACH]

Witaj Łukaszu,

Domek już prezentuje się bardzo ładnie - dachówka widzę podobnie jak Wiola :-) Na pewno będzie ładnie , będziesz kładł na zakładkę czy jak Wiola ?

Widzę , że za dużo zmian nie poczyniłeś z zewnątrz w stosunku do projektu , a jak w środku ?

Jakiej wielkości masz bramę garażową >? Tak jak w projekcie czy zmniejszałeś prześwit

Czy zmieniałeś wysokość pomieszczeń , czy zostawiłeś 2, 95 ?

My po rozmowie i sugestiach Wioli , zmieniliśmy decyzję i zmniejszamy wysokość o jednen bloczek do 2,70 - dziękujemy Wiola :)

Jeżeli to nie tajemnica bardzo proszę o info na [email protected] jak do tego etapu wyglądało to kosztowo - materiał robocizna do stanu surowego zamkniętego. :)

Czekamy na więcej zdjęć :)

• 1 month później...
Witamy,

oto nasze drzwi...

[ATTACH=CONFIG]261598[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261599[/ATTACH]

I cały domek od frontu.

[ATTACH=CONFIG]261600[/ATTACH]

Wybaczcie ten bałagan - po weekendzie już go nie będzie.

Pozdrawiamy,

Anna & Łukasz

Witam

Super drzwi chciałam zapytać jakiej firmy?

Pozdrawiam właścicielka e-115 :)

Witam wszystkich :)

Od połowy grudnia mieszkamy w naszym nowym domku.

Niżej wklejam zdjęcia domku z zewnątrz

Pozdrawiam

Wioleta :)

[ATTACH=CONFIG]304456[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]304457[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]304458[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]304459[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]304460[/ATTACH]

Wioleta

Pisałam do Ciebie na naszym forum e115 ale dla pewności piszę jeszcze tu chciałam zapytać o drzwi jaka to firma i ile kosztowały, z czego masz parapet wewnętrzny w kuchni? I czy możesz wrzucić kilka fotel swoich wnętrz. Będę bardzo wdzięczna za informacje Pozdrawiam Ciebie i wszystkich fanów E-domy :bye:

Wioleta

Pisałam do Ciebie na naszym forum e115 ale dla pewności piszę jeszcze tu chciałam zapytać o drzwi jaka to firma i ile kosztowały, z czego masz parapet wewnętrzny w kuchni? I czy możesz wrzucić kilka fotel swoich wnętrz. Będę bardzo wdzięczna za informacje Pozdrawiam Ciebie i wszystkich fanów E-domy :bye:

Wioletta, czy to drzwi z CAL'a?? :)

Witam

Super drzwi chciałam zapytać jakiej firmy?

Pozdrawiam właścicielka e-115 :)

Hej,

drzwi robione na zamówienie "pasywne", podwójne, pokrycie dębowe, wzmacniane....

Producent http://www.salamon-drzwi.pl/

Oczywiście, dekory (np. antaba) i kolor możesz wybrać.

Cena wyjściowa 5tys. My zapłaciliśmy 7,5tys.

Ale warte swej ceny - w rzeczywistości widać jakie są masywne.

Oglądaliśmy Cal, Wikęd i Hörmann...

Jeszcze poziom trzyma Hörmann jednak jakościowo o wiele lepsze są Nasze.

http://www.salamon-drzwi.pl/oferta-produkcyjna/drzwi-zewnetrzne/

Pozdrawiam,

Ania

Edytowane przez Anna & Łukasz

Hej,

drzwi robione na zamówienie "pasywne", podwójne, pokrycie dębowe, wzmacniane....

Producent http://www.salamon-drzwi.pl/

Oczywiście, dekory (np. antaba) i kolor możesz wybrać.

Cena wyjściowa 5tys. My zapłaciliśmy 7,5tys.

Ale warte swej ceny - w rzeczywistości widać jakie są masywne.

Oglądaliśmy Cal, Wikęd i Hörmann...

Jeszcze poziom trzyma Hörmann jednak jakościowo o wiele lepsze są Nasze.

http://www.salamon-drzwi.pl/oferta-produkcyjna/drzwi-zewnetrzne/

Pozdrawiam,

Ania

Dzięki za informacje pozdrawiam:)

Wioleta

Hej Brydzia 11

nasze drzwi są firmy wikęd premium dwuskrzydłowe - wzór 26 + dostawka przeszklona. Szerokość naszego otworu 150 cm. Cena za drzwi z montażem 4.700 zł. Kolor drzwi - złoty dąb, tak jak okna.

Natomiast parapet w kuchni jest jednolity z granitu. Kolor indian black - chyba.

pozdrawiam

Wioleta:)

Hej Brydzia 11

nasze drzwi są firmy wikęd premium dwuskrzydłowe - wzór 26 + dostawka przeszklona. Szerokość naszego otworu 150 cm. Cena za drzwi z montażem 4.700 zł. Kolor drzwi - złoty dąb, tak jak okna.

Natomiast parapet w kuchni jest jednolity z granitu. Kolor indian black - chyba.

pozdrawiam

Wioleta:)

Dzięki za informacje :)

Sprawdzałam na stronie i chciałam się upewnić.... Twoje drzwi są PVC? Bo mają też PVC z wypełnieniem drzwiowym ale nie bardzo wiem co to jest :confused: rozumie że nie są to drzwi drewniane

Dzięki za informacje :)

Sprawdzałam na stronie i chciałam się upewnić.... Twoje drzwi są PVC? Bo mają też PVC z wypełnieniem drzwiowym ale nie bardzo wiem co to jest :confused: rozumie że nie są to drzwi drewniane

Nasze drzwi są stalowe. Drzwi drewniane w tych rozmiarach wyceniali nam na 8.000-12.000 zł. I nie ma 100% pewności, że nie porobią się w nich jakieś prześwity (drzewo pracuje). Widziałam już w kilku miejscach takie przypadki.

Pozdrawiam :)

Witam po długiej przerwie. U nas też budowa idzie pełną parą. Zrobiona hydraulika, elektryka, tynki wewnętrzne, parapety (Oriana 3cm). W tym tygodniu wchodzą wylewki i podłogówka. Czekamy na transport styropianu - u nas będzie 25cm Genderki EPS 100. Bramę garażową zamawiamy z Hormanna, a drzwi wejściowe z CALa. Chcielibyśmy do końca roku się wprowadzić. Wiolu, prześliczna elewacja! Myślimy o podobnej tylko w odcieniu żółci. Pozdrawiamy też pozostałych budujących.

DSC04364.jpgDSC04415.jpgDSC04412.jpgDSC04432.jpgDSC04448.jpg

Witam po długiej przerwie. U nas też budowa idzie pełną parą. Zrobiona hydraulika, elektryka, tynki wewnętrzne, parapety (Oriana 3cm). W tym tygodniu wchodzą wylewki i podłogówka. Czekamy na transport styropianu - u nas będzie 25cm Genderki EPS 100. Bramę garażową zamawiamy z Hormanna, a drzwi wejściowe z CALa. Chcielibyśmy do końca roku się wprowadzić. Wiolu, prześliczna elewacja! Myślimy o podobnej tylko w odcieniu żółci. Pozdrawiamy też pozostałych budujących.

[ATTACH=CONFIG]312013[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312014[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312015[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312016[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312017[/ATTACH]

Witam wszystkich budowniczych :)

No Promyczek 13 widać, że u Was robota wre. Na pewno do końca roku dacie radę się wprowadzić, przecież mamy dopiero kwiecień.

Co do naszego domku to elewacja nie jest jeszcze skończona. Jak na razie to mamy domek ocieplony i zagruntowany. Przyjdzie jeszcze tynk i kolor (myślałam o jakimś jasnym siwym - ale jeszcze zobaczymy).

Pozdrawiam wszystkich :)