Łukasz S 15.04.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Hej Hej Czekam na hydraulika , później posadzki i zaczynamy batalie pod tytułem Wykończeniówka- jak wykończyć inwestora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 15.04.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 16.04.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 [ATTACH=CONFIG]313252[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313253[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313254[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313255[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313256[/ATTACH] Hej Łukaszu, jak widzę będziemy się wykańczać prawie równocześnie. My już wczoraj zagotowaliśmy trochę, bo nam wykonawca wylewek tak niedbale rozłożył folię pod styropianem na podłodze, że zamiast zachodzić na sciany, to leży pozawijana między warstwami styropianu i cały wieczór poprawialiśmy to. Ale to już trudniej niż rozkładać od początku, bo kawałki są podocinane jak puzzle i trzeba dopasować w to samo miejsce. Trochę roboty było, bo u nas trzy warstwy są (5/10/10 cm). Tak więc jak widzisz bawimy się świetnie. Tak to jest jak człowiek pracuje, a ktoś buduje mu dom... Jednakże cieszymy się, ze cały czas do przodu. W poniedziałek podłogówka, a zaraz potem wylewki. Będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 25.04.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Pogoda - marzenie, wreszcie. Pozdrawiamy serdecznie wszystkich budujących. U nas podłogówka już zrobiona, a na wylewki czekami, bo termin "się obsunął"... wrrrr.... ale tak to bywa - będą lane po długim weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 28.04.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Hej , hej u mnie cała podłogówka wraz z wodą itp. itd. grzejnikami zrobiona w 2,5 dnia a dziś o godzinie 7 rano zaczęli wylewać posadzki , które chcą skończyć jutro po południu Kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 12.05.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Witajcie, ale cisza na tym naszym forum... U nas już wylewki schną, niedługo zakładamy bramę garażową i drzwi wejściowe i układamy płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 12.05.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Witajcie, ale cisza na tym naszym forum... U nas już wylewki schną, niedługo zakładamy bramę garażową i drzwi wejściowe i układamy płytki. Hej, u mnie też wylewka schnie , ale ja zaczynam wykończenia dopiero w październiku , chce aby to sobie wszystko teraz odstało . Zabieram się powoli za wjazdy ogród , trawniki i inne W załączniku fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala i tomek 17.05.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witamy:) Wioleta, mamy pytanie, czy zmniejszając wysokość pomieszczeń zmienialiście wymiary podciągów nad duzym i malym tarasem, my zmniejszylismy wysokość pomieszczeń o jeden pustak i wygląda na to ze podciągi będą zaslaniać w części okna. Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 20.05.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Witamy:) Wioleta, mamy pytanie, czy zmniejszając wysokość pomieszczeń zmienialiście wymiary podciągów nad duzym i malym tarasem, my zmniejszylismy wysokość pomieszczeń o jeden pustak i wygląda na to ze podciągi będą zaslaniać w części okna. Pozdrawiamy:) Hej Ala i Tomek. My zmniejszyliśmy wysokość domu o jedną cegłę kosztem okien. U nas okna tarasowe mają wysokość 2195 + już wcześniej zostawione miejsce do rolet. Czyli łącznie okno z puszką od rolety 2400. Pamiętam, że też martwiłam się jak będą wyglądać zmniejszone okna ale myślę, że jest ok. A i tak są duuuuuże do mycia. Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaMarek 04.06.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witamy My właśnie zaczynamy przygodę z budową naszego E-118. Mamy nadzieje ze uda się wystartować w tym roku:) trochę pozmienialiśmy projekt poniżej to co teoretycznie chcemy postawić Pozdrawiamy wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktorant 24.07.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam, Buduje E-115, ale mam pytanie do was. Czy ktoś z was "odchudzał" strop, dając mniej stali? Czy moge prosić na tutaj lub na priva informację, jak to uwas wyszło? U mnie architekt mówi, że nie za bardzo.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 03.08.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Hej, hej,u nas już po tynkach, na razie zostawiliśmy bez koloru, bo nie chcemy pobrudzić przy okazji prac dookoła domu. W przyszłym tygodniu sufity podwieszane i flizowanie, kuchnia już się projektuje, więc może uda nam się niedługo zamieszkać. Sierpień - wrzesień robimy również ogrodzenie i kostkę, bo nasz dom przy wąskiej drodze i nam działkę rozjeżdżają. Pozdrawiamy wszystkich budujących i "wykańczających się":p. Mam prośbę do tych ostatnich - wrzućcie parę fotek, jak wygląda u Was w środku, np. kuchnia, łazienka, czy salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 04.08.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich po długiej przerwie! Po długim wyczekiwaniu na wykonawcę wczoraj udało się rozpocząć prace na budową ! Ludzie i maszyny ruszyły do pracy. Pierwsze zdjęcia zamieszczam poniżej. Plan zakłada zakończenie stanu surowego otwartego na początku października - na razie mamy po 36 stopni Rzutem na taśmę wprowadziliśmy jeszcze ostatnie zmiany - ( układ w dalszym ciągu pozostaje jak w wersji Sebastiana i Asi 1) Okna w łazience ( według starego projektu pokój drugi za kotłownią - okno w skrajnym rogu o szerokości 720 mm x 2350 mm ( do ziemi ) 2) Rezygnacja z słupa przy wejściu 3) Okno przy wejściu ze standardowego kwadratowego , zmieniliśmy na wąskie ok. 380 mm x 2350 ( do ziemi , nieotwierane ) Cały czas zostaje kwestia ogrzewania garażu ?! - czy warto ogrzewać czy nie ? - Rozważamy grzejnik lub ogrzewanie podłogowe. Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez Radosław Kędra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek13 05.08.2015 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Witam wszystkich po długiej przerwie! Po długim wyczekiwaniu na wykonawcę wczoraj udało się rozpocząć prace na budową ! Ludzie i maszyny ruszyły do pracy. Pierwsze zdjęcia zamieszczam poniżej. Plan zakłada zakończenie stanu surowego otwartego na początku października - na razie mamy po 36 stopni Rzutem na taśmę wprowadziliśmy jeszcze ostatnie zmiany - ( układ w dalszym ciągu pozostaje jak w wersji Sebastiana i Asi 1) Okna w łazience ( według starego projektu pokój drugi za kotłownią - okno w skrajnym rogu o szerokości 720 mm x 2350 mm ( do ziemi ) 2) Rezygnacja z słupa przy wejściu 3) Okno przy wejściu ze standardowego kwadratowego , zmieniliśmy na wąskie ok. 380 mm x 2350 ( do ziemi , nieotwierane ) Cały czas zostaje kwestia ogrzewania garażu ?! - czy warto ogrzewać czy nie ? - Rozważamy grzejnik lub ogrzewanie podłogowe. Pozdrawiam[ATTACH=CONFIG]326514[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]326515[/ATTACH] Witaj, my też rozważaliśmy czy ogrzewać garaż czy nie. Jedni nam doradzali, żeby dogrzać, inni mówili, że to zbędne. Koniec końców stwierdziliśmy, że na wszelki wypadek i dla własnego komfortu jeden kaloryferek na ścianie nie zawadzi i tak zrobiliśmy, po zimie powiemy, czy warto było, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz S 06.08.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Rafał nie rób podłogówki , bo od dołu do góry idzie ciepło na całą powierzchnie auta i podobno zbiera się mnóstwo pary. Podobno też auto szybciej rdzewieje i opony się niszczą . Też chciałem zrobić podłogówkę , żeby ewentualne błoto szybko zasychało i można było pozmiatać. Zrobiłem dwa małe grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 06.08.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Łukaszu bardzo cenna uwaga - o tym nie pomyślałem. Dziękuję! Rafał nie rób podłogówki , bo od dołu do góry idzie ciepło na całą powierzchnie auta i podobno zbiera się mnóstwo pary. Podobno też auto szybciej rdzewieje i opony się niszczą . Też chciałem zrobić podłogówkę , żeby ewentualne błoto szybko zasychało i można było pozmiatać. Zrobiłem dwa małe grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 06.08.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 U Nas pogoda dopisuje , chyba jak w całej kraju Wykonawca pośrednio zadowolony bo za ciepło to też dla budowy nie za dobrze. Dziś zakończyliśmy zbrojenie ław i zalewaliśmy je betonem Kilka zdjęć poniżej. Jutro przerwa techniczna i lanie wody a w poniedziałek jak temperatura nie przeszkodzi ruszamy z bloczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 09.08.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Rafał nie rób podłogówki , bo od dołu do góry idzie ciepło na całą powierzchnie auta i podobno zbiera się mnóstwo pary. Podobno też auto szybciej rdzewieje i opony się niszczą . Też chciałem zrobić podłogówkę , żeby ewentualne błoto szybko zasychało i można było pozmiatać. Zrobiłem dwa małe grzejniki My mamy podłogówkę w całym domu (plus wyjścia na grzejniki) ale w garażu tylko 1* 120cm grzejnik. Za to ociepliliśmy dodatkowo ścianę w garażu od strony domu i wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 09.08.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Hej, hej, u nas już po tynkach, na razie zostawiliśmy bez koloru, bo nie chcemy pobrudzić przy okazji prac dookoła domu. W przyszłym tygodniu sufity podwieszane i flizowanie, kuchnia już się projektuje, więc może uda nam się niedługo zamieszkać. Sierpień - wrzesień robimy również ogrodzenie i kostkę, bo nasz dom przy wąskiej drodze i nam działkę rozjeżdżają. Pozdrawiamy wszystkich budujących i "wykańczających się":p. Mam prośbę do tych ostatnich - wrzućcie parę fotek, jak wygląda u Was w środku, np. kuchnia, łazienka, czy salon. Mam projekty łazienek (dopiero będziemy robić) ale mam już i zdjęcia kuchni z kuchni!, garderoby, sufity oraz ścianę z kominkiem. Jesteśmy w trakcie podłóg. Jutro wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 18.08.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Poniżej kilka zdjęć z wczoraj - I etap dobiega końca - wykonawca zaizolował ściany XPS-em i folią kubełkową. Po zasypaniu piaskiem w czwartek wylewamy chudziak Od poniedziałku idą w górę mury ! Pozdrowienia dla wszystkich budujących ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts