Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
To ja tez sie przyacze do pytan;) Ile od Was wziela ekipa za postawienie. U nas cos ponas 46 tys z wiezba dachowa...tj nam wycenili.

Jak pogpda dopisze to wyleja lawy do swiat.

nam wzieli 35tys za same mury, dach robila inna ekipa. z tym że jeszcze robili cala gore, tzn scianki dzialowe do gory, no i schody wylewali.

No tu mi krzykneli tyle z więzbą dachowa bez deskowania bo ma byc dachowka i lanymi schodami. a z czego budowaliście? az sie boje ile bedzie kosztowal dach...:( my zrezygnowalismy z okien dachowych. nie planujemy na razie tam nic robic.

porotherm. u nas wszystkie wyceny na podobnym poziomie, projekt troche zmieniony, wiecej zbrojenia i szalowania bo duze okno narozne w salonie.

za dach robocizna tez 30 tysiecy na gotowo, kominy rynny, okna itp

to jeszcze drugie tyle i bedzie mozna mieszkac;)

a teraz z innej beczki. Mam dzialke w szczerym polu. Co i jak musze zapewnic ekipie budowlanej. Jakies pomysly porady. Dla uproszczenia dodam ze hydrant mam w pasie drogi a najbliszy sasiad 200 m

Edytowane przez kasiachnuna
dopisanie

to jeszcze drugie tyle i bedzie mozna mieszkac;)

a teraz z innej beczki. Mam dzialke w szczerym polu. Co i jak musze zapewnic ekipie budowlanej. Jakies pomysly porady. Dla uproszczenia dodam ze hydrant mam w pasie drogi a najbliszy sasiad 200 m

obawiam się że 200 to mało... nie mamy odniesienia

no to przede wszystkim prąd - złożyć papiery i zamontują Wam skrzynkę i będziecie płacić taryfę budowlaną. Albo poprosić sąsiada o pomoc ;)

no i o wodę też się mozna starać, ale na początek wystarczy duży baniak i wąż.