kasiachnuna 16.12.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 (edytowane) A wiec tak. Sprawa wody zalatwiona. Ma byc tysiaczek a pozniej. a pozniej sie pomysli o prlyczaczu jak juz rury beda podprowadzone. Garaz( blakasz) mamy postawic na wiosne jak ruszy budowa. Prad ma byc poiagniety od sasiada... A teraz kolejen pytania. Ile poszo Wam stali,betonu i bloczkow na fundamenty. Dodam ze u mnie jest zlikfidowany maly taras. Nie lejemy fundamentow do schodow i na tylni taras,opcjonalnie ma byc z kostki. Z czego budowaliscie? I ile szt oreintacyjnie Wam poszlo? Dziekuje za odpowiedz. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez kasiachnuna dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 21.12.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Niestety nie udało sie nam dzisiaj wylac fundamentow. Koparka nie dala rady:( zakopywala sie na lapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 04.01.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Niestety nie udało sie nam dzisiaj wylac fundamentow. Koparka nie dala rady:( zakopywala sie na lapach. poczekajcie do wiosny. nie ma co kombinowac teraz. betonu u nas zeszlo 30 kubikow, ale u nas projekt nieco zmieniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 05.01.2017 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Zobaczymy co tam majster bedzie mowil. U nas tez jest zmienione ,wyliliczyl cos kolo 26. Do czerwca pwoiedzial ze bedzie stal z wiezba a na wrzesien ekipa od dachu. ale jak wyjdzie to roznie moze byc. Tak dla orientacji dalismy dokumenty na wycene dachu wiezby robocizny dachowki okna(1)dachowe. az mnieciekawi ile wyjdzie. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez kasiachnuna dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 29.01.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Jaki robiliscie u Siebie strop? Monolitczny czy Terive? Ile Wam poszlo stali orientacyjnie i ile bedetonu/ Bedze wdzieczna za informacje/ Jak cos to pisac mozna i na priv;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 13.02.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Jaki robiliscie u Siebie strop? Monolitczny czy Terive? Ile Wam poszlo stali orientacyjnie i ile bedetonu/ Bedze wdzieczna za informacje/ Jak cos to pisac mozna i na priv;) u nas teriva, poszło 32 kubiki betonu. stali nie mam pojęcia. dużo poszło na zbrojenie okna narożnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ggacek 23.02.2017 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Jaki robiliscie u Siebie strop? Monolitczny czy Terive? Ile Wam poszlo stali orientacyjnie i ile bedetonu/ Bedze wdzieczna za informacje/ Jak cos to pisac mozna i na priv;) witam. strop lany 16cm. 5,5 tony stali i 43 kubiki betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ggacek 23.02.2017 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 tyle u nas pochlanal strop. maaasakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 24.02.2017 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 witam. strop lany 16cm. 5,5 tony stali i 43 kubiki betonu. NKurde naprawde dużo;((( U nas wylany fundament. Poszło 30 m3 betonu C20/25 gruhy były 2xpo 9 1x11 i że zbrakło to trzeba bło 1x1m3 i przez to cena tego betonu wzrosła wrrr a i była pompa 37m. Ile Wam na fundamenty poszło betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matadorka82 23.03.2017 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 witam, przymierzamy się do kupienia projeku e-118.w tym roku chcemy przynajmniej fundamenty zalać.czy mógłby się ktoś podzielić informacją (może byc na priv) ile was wyniosły fundamenty i doprowadzenie domu do ssz.troche przeraża nas ogromny dach a raczej kaska którą pochłonie ale projekt bardzo się nam podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 23.03.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam. My jestesmy w trakcie budowy tego domu. W tej chwili same lawy mamy wylane. Wstepnie patrzylismy na dach to robiac dachowka dach może wyjść około 100k,mówię o materiale od krokwiew po deskowanie pape dachowke okna dachowe i rynny no i robocizna. Stali w projekcie domu jest okolo 8ton. Wiezby dachowej 13m3, Drogi bedzie też strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Łukasz 23.03.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Ludzie, ratujcie. Jakie macie elewacje?Po świętach wielkanocnych kładziemy tynki a ja nie mogę się zdecydować na jaki szary maziać... Pokażcie co macie na ścianach... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matadorka82 24.03.2017 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 dzięki za info i powodzenia w budowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 24.03.2017 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Witam. My jestesmy w trakcie budowy tego domu. W tej chwili same lawy mamy wylane. Wstepnie patrzylismy na dach to robiac dachowka dach może wyjść około 100k,mówię o materiale od krokwiew po deskowanie pape dachowke okna dachowe i rynny no i robocizna. Stali w projekcie domu jest okolo 8ton. Wiezby dachowej 13m3, Drogi bedzie też strop. u nas dach wyszedl prawie 100 ... ale juz na gotowo, ponad 320 metrow dachu to za sama dachowke, gasiary itp 23 000. Okna dachowe (mamy ich 6) ponad 10 tysiecy. dach odeskowany. ale wyszedl piekny my sie teraz boimy przejscia od tego stanu do deweloperki najdrozsza hydraulika bedzie, z rekuperacja to juz w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 24.03.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Ja mam wstepnie wyliczone na dach 70 k ,Dachowka Braas Topas 13krokwy bez deskowania,membrana bez okien dachowych na 70k do tego plus minus 10k:) Hydraulika to juz zalezy kto co chce miec. My nie robimy rekuperacji. Bedziemy mieszkac w szczerym polu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 27.03.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Ja mam wstepnie wyliczone na dach 70 k ,Dachowka Braas Topas 13krokwy bez deskowania,membrana bez okien dachowych na 70k do tego plus minus 10k:) Hydraulika to juz zalezy kto co chce miec. My nie robimy rekuperacji. Bedziemy mieszkac w szczerym polu:) no to bez desek i okien tyle moze wyjsc. bo dodatkowo musicie zrobic komin, my np mamy tylko jeden w kotlowni, bo piec bedzie na pellet/ekogroszek. tez myslelismy o tej dachowce ale ostatecznie mamy creaton optima kolor łupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 27.03.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 o kominow juz nie liczylam w tym. wyleciało mi z głowy. Odośnie dachówki to juz wiem ze wiecej wyjdzie bo dostalam informacje ze Brass podnosi ceny o 5% i podobno na resztę też,chodzi mi o dodatki. JAk ta Optima cenowo wyszła>/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 28.03.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 o kominow juz nie liczylam w tym. wyleciało mi z głowy. Odośnie dachówki to juz wiem ze wiecej wyjdzie bo dostalam informacje ze Brass podnosi ceny o 5% i podobno na resztę też,chodzi mi o dodatki. JAk ta Optima cenowo wyszła>/? 2 tys wiecej za calosc, z gasiorami i wszystkim. pamietam ze mielismy w domu chyba z 6 roznych dachowek optima spodobala nam sie najbardziej, bo byla "gladka", no i kolor nam odpowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 28.03.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) hehe no to i ja mialam robione kilka wycen na kilka dachowek:) w ostatecznści jeszcze moze sie zmienic wszystko:) Jak patrze to ta Optima podobna do mojej:) No nic czekamy aż zejdzie woda z dzialki i może cos ruszy sie. Edytowane 28 Marca 2017 przez kasiachnuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e118 29.03.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witam, CZy posiada ktos kosztorys szczegółowy od firmy z projektu, bądź wykonany indwidualnie? chciałby się ktoś podzielić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts