Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

A wiec tak. Sprawa wody zalatwiona. Ma byc tysiaczek a pozniej. a pozniej sie pomysli o prlyczaczu jak juz rury beda podprowadzone. Garaz( blakasz) mamy postawic na wiosne jak ruszy budowa. Prad ma byc poiagniety od sasiada...

A teraz kolejen pytania.:)

Ile poszo Wam stali,betonu i bloczkow na fundamenty. Dodam ze u mnie jest zlikfidowany maly taras. Nie lejemy fundamentow do schodow i na tylni taras,opcjonalnie ma byc z kostki.

Z czego budowaliscie? I ile szt oreintacyjnie Wam poszlo?

Dziekuje za odpowiedz.

Edytowane przez kasiachnuna
dopisanie

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Zobaczymy co tam majster bedzie mowil. U nas tez jest zmienione ,wyliliczyl cos kolo 26. Do czerwca pwoiedzial ze bedzie stal z wiezba a na wrzesien ekipa od dachu. ale jak wyjdzie to roznie moze byc.

Tak dla orientacji dalismy dokumenty na wycene dachu wiezby robocizny dachowki okna(1)dachowe. az mnieciekawi ile wyjdzie.

Edytowane przez kasiachnuna
dopisanie

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
witam. strop lany 16cm. 5,5 tony stali i 43 kubiki betonu.

NKurde naprawde dużo;(((

U nas wylany fundament. Poszło 30 m3 betonu C20/25 gruhy były 2xpo 9 1x11 i że zbrakło to trzeba bło 1x1m3 i przez to cena tego betonu wzrosła wrrr a i była pompa 37m. Ile Wam na fundamenty poszło betonu?

• 4 weeks później...

witam,

przymierzamy się do kupienia projeku e-118.

w tym roku chcemy przynajmniej fundamenty zalać.

czy mógłby się ktoś podzielić informacją (może byc na priv) ile was wyniosły fundamenty i doprowadzenie domu do ssz.

troche przeraża nas ogromny dach a raczej kaska którą pochłonie ale projekt bardzo się nam podoba...

Witam. My jestesmy w trakcie budowy tego domu. W tej chwili same lawy mamy wylane. Wstepnie patrzylismy na dach to robiac dachowka dach może wyjść około 100k,mówię o materiale od krokwiew po deskowanie pape dachowke okna dachowe i rynny no i robocizna. Stali w projekcie domu jest okolo 8ton. Wiezby dachowej 13m3, Drogi bedzie też strop.

Witam. My jestesmy w trakcie budowy tego domu. W tej chwili same lawy mamy wylane. Wstepnie patrzylismy na dach to robiac dachowka dach może wyjść około 100k,mówię o materiale od krokwiew po deskowanie pape dachowke okna dachowe i rynny no i robocizna. Stali w projekcie domu jest okolo 8ton. Wiezby dachowej 13m3, Drogi bedzie też strop.

u nas dach wyszedl prawie 100 ... ale juz na gotowo, ponad 320 metrow dachu to za sama dachowke, gasiary itp 23 000. Okna dachowe (mamy ich 6) ponad 10 tysiecy. dach odeskowany.

ale wyszedl piekny :)

my sie teraz boimy przejscia od tego stanu do deweloperki :o najdrozsza hydraulika bedzie, z rekuperacja to juz w ogole

Ja mam wstepnie wyliczone na dach 70 k ,Dachowka Braas Topas 13krokwy bez deskowania,membrana bez okien dachowych na 70k do tego plus minus 10k:)

Hydraulika to juz zalezy kto co chce miec.:) My nie robimy rekuperacji. Bedziemy mieszkac w szczerym polu:)

no to bez desek i okien tyle moze wyjsc. bo dodatkowo musicie zrobic komin, my np mamy tylko jeden w kotlowni, bo piec bedzie na pellet/ekogroszek.

tez myslelismy o tej dachowce ale ostatecznie mamy creaton optima kolor łupek :)

o kominow juz nie liczylam w tym. wyleciało mi z głowy. Odośnie dachówki to juz wiem ze wiecej wyjdzie bo dostalam informacje ze Brass podnosi ceny o 5% i podobno na resztę też,chodzi mi o dodatki. JAk ta Optima cenowo wyszła>/?

2 tys wiecej za calosc, z gasiorami i wszystkim.

pamietam ze mielismy w domu chyba z 6 roznych dachowek :D optima spodobala nam sie najbardziej, bo byla "gladka", no i kolor nam odpowiadal