Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Ale fajnie, ze w końcu można zobaczyć jakies zdjęcia z budowy:) :) My też zakupilśmy ten projekt i czekamy na pozwolenie, pewnie za ok 1 m-c będziemy mogli zacząć budowę. Trochę daliście mi do myślenia z tą dużą łazienką, bo my zostawiliśmy łazienkę w tym samym miejscu a z garderoby robimy pralnie i toaletę dla gości. Natomiast sypialnia 14 m2 posłuży nam za garderobę połączoną z sypialnią - w której dołożyliśmy okien panoramicznych i w sumie przeszklenie na taras będzie bardzo duże. Pod schodami spiżarnia, bo kuchnia wydaje mi się zbyt mała... A na poddaszu też jedna łazienka, stryszek i duży Hobby Room. Mam nadzieję,że na 4 osobową rodzinę dom będzie praktyczny i wygodny:)

Myślicie o poszerzeniu salonu i zarazem kuchni? Nam też wydała się zbyt mała więc poszerzyliśmy o 1,2 m a także wydłużaliśmy o 1.5 m.

U nas niestety poszerzenie nie wchodzi w grę, bo działka jest na "styk", o wydłużeniu na razie w ogóle nie rozmawialiśmy, ale dzięki spiżarce zyskamy ok 2 m2 w kuchni, a to zawsze coś. Teraz w mieszkaniu mamy kuchnię 10 m2 i jest dość mała, ale wydaje mi się,że tutaj jak będzie otwarta na salon, przy dobrej zabudowie mebli, powinno być w porządku:)

Z niecierpliwością czekam na Wasze kolejne zdjęcia i komentarze:)

Zmiany w trakcie są normalną rzeczą;))) Tak - okno łazienkowe będzie panoramiczne - podobnie jak kuchenne.

Kolejna fotka - kolejny etap:)):

[ATTACH=CONFIG]186301[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]186401[/ATTACH]

I jeszcze jeden rzut:

[ATTACH=CONFIG]186348[/ATTACH]

Fajnie, że już są jakieś fotki domku E-118. My jak na razie czekamy za pozwoleniem, może od lipca zaczniemy.

Czekamy na następne zdjęcia.

Pozdrawiam :)

Model domu zrobiłiśmy w programie sweet home 3D.

Jeszcze kilka fotek z realizacji fundamentów:

2013-04-23 18.19.37.jpg 2013-04-24 18.56.32.jpg

2013-04-30 18.31.16.jpg 2013-04-30 18.31.31.jpg 2013-04-30 18.34.03.jpg

Hydraulik umiescił juz wszystkie rury odpływowe więc pon-wtorek wylewamy "chudy beton" a od czwartku wykonawca rozpocznie wznoszenie murów i ścian.

Więźba czeka gotowa na połowę maja a do końca maja dom powinien mieć już dach - dachówka ciemny grafit -mat - prawdopodobnie będzie to Tegallit.:)

Edytowane przez AsiaSebastian