Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Cześć, zastanawiamy się bardzo poważnie z mężem nad zakupem projektu domu e-118. Jesteśmy raczej na "TAK", ale przyznam, że byłoby Nam znacznie łatwiej podjąć decyzję gdybyśmy mogli zobaczyć ten niewątpliwie piękny dom na żywo :) Czy istniałaby możliwość, zęby zobaczyć Państwa realizację gdzieś w woj.mazowieckim czy wielkopolskim.

pozdrawiam serdecznie

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Pierwsze zdjęcie to czerwiec 2016.2 kolejne to czerwiec 2017.Dluga droga bbyła przed nami. W czerwcu projekt ,pozwolenie w listopadzie. W grudniu mieli lać lawy,nie dało się wejść bo jak się okazało glina. W lutym zrobiliśmy ławy. W kwietniu zrobiliśmy drenaż, opaske wokół ław. A w maju rozpoczęliśmy budowe z bloczków.W poniedziałek wylany był chudy;) Dziś przyjechał porotherm a jutro maja przyjść murarze.Dach jest umówiony na pazdziernik.

IMAG2720.jpg20170605_212331 (Kopiowanie).jpg20170606_200305 (Kopiowanie).jpg

Edytowane przez kasiachnuna

• 3 weeks później...
Mam pytanie od Was. Ktoś obniżał ścianę w domu o jednen pustak żeby na gotowo nie bylo 2,90 tylko 2,70? Wydaje nam się,że będzie za wysoko. I teraz robi się problem bo ten 1 pustak trzeba dac na gorę,a muraz i kb doradza nam dać 2 putaki na górze i dać wieniec. gdyż nawet jak damy 1 to będzie za nisko i dach bedzie wchodził nam w okna..Ktoś robił wyzej?

Mam pytanie od Was. Ktoś obniżał ścianę w domu o jednen pustak żeby na gotowo nie bylo 2,90 tylko 2,70? Wydaje nam się,że będzie za wysoko. I teraz robi się problem bo ten 1 pustak trzeba dac na gorę,a muraz i kb doradza nam dać 2 putaki na górze i dać wieniec. gdyż nawet jak damy 1 to będzie za nisko i dach bedzie wchodził nam w okna..Ktoś robił wyzej?

u nas na dole ma być jakoś 2,7m, i mamy na górze 2 pustaki + wieniec. wydaje mi sie ze faktycznie przy jednym pustaku mniej pozniej mogloby byc "ciemno" w pomieszczeniach. dodaje zdjecie

DSC_0361.JPG

u nas na dole ma być jakoś 2,7m, i mamy na górze 2 pustaki + wieniec. wydaje mi sie ze faktycznie przy jednym pustaku mniej pozniej mogloby byc "ciemno" w pomieszczeniach. dodaje zdjecie

[ATTACH=CONFIG]392325[/ATTACH]

Dziękuję ślicznie za odpowiedz;) To i my też tak zrobimy. A jaką robicie wysokość bramy?

[ATTACH=CONFIG]392325[/ATTACH]

Dziękuję ślicznie za odpowiedz;) To i my też tak zrobimy. A jaką robicie wysokość bramy?