Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My też zastanawiamy się nad kolorem grafitowym lub brązowym.

1) Bardzo podoba nam się też dachówka Tegalit Braas kolor grafitowy. Do tego myślimy o oknach i roletach w kolorze grafitowym lub

2) Dachówka ceramiczna Bogen Innovo 12 kolor albo brązowy szlachetny albo orzechowy szlachetny no i do tego okna i rolety w podobnym kolorze).

Co do budowy to za dwa tygodnie mamy dostać pozwolenie. Firma zaczyna od lipca. Do zimy chcemy zrobić stan surowy (może zamknięty)..

Asia Sebastian a czy będziecie deskować dach??? My nie wiemy co robić czy deskować czy nie. U nas poddasze nie będzie zamieszkałe, może w odległej przyszłości.

Pozdrawiam wszystkich budujących E-118

AsiaSebastian napisał:
Prawdopodobnie będzie to Tegalit Braas`a - kolor ciemny grafit mat, ale jeszcze to rozważamy bo zaczyna nam się podobać inna dachówka - pewnie wyjdzie w praniu:)) A jak Wasza budowa?

Anna & Łukasz napisał:
Witamy,

my właśnie otrzymaliśmy (jeszcze cieplutki) projekt E-118 i dziś trafił do architekta :yes:

Dom budujemy pod Wrocławiem.

Pozdrawiamy wszystkich budujących E-118!

Witamy serdecznie w Naszym ( narazie ) skromnym gronie... :-) Planujecie jakieś zmiany w projekcie ? Czekamy na opinie i sugestie :-)

Co do dachówki to my wybraliśmy wstępnie dachówka Wienerberger Actua.

Wioleta5656 napisał:
My też zastanawiamy się nad kolorem grafitowym lub brązowym.

1) Bardzo podoba nam się też dachówka Tegalit Braas kolor grafitowy. Do tego myślimy o oknach i roletach w kolorze grafitowym lub

2) Dachówka ceramiczna Bogen Innovo 12 kolor albo brązowy szlachetny albo orzechowy szlachetny no i do tego okna i rolety w podobnym kolorze).

Co do budowy to za dwa tygodnie mamy dostać pozwolenie. Firma zaczyna od lipca. Do zimy chcemy zrobić stan surowy (może zamknięty)..

Asia Sebastian a czy będziecie deskować dach??? My nie wiemy co robić czy deskować czy nie. U nas poddasze nie będzie zamieszkałe, może w odległej przyszłości.

Pozdrawiam wszystkich budujących E-118

Chyba nie będziemy deskować..a raczej na pewno nie:)))

Co do budowy to z murami ruszamy od poniedziałku - deszcze nie pozwoliły ruszyć wykonawcy w tym tygodniu - po niedzieli nowe fotki z dalszych etapów.

Wiola - jeśli chcecie obejrzeć budowę na zywo to oczywiście zapraszamy - widzę że mamy do siebie blisko:))))

Pozdrawiamy

Edytowane przez AsiaSebastian

Radosław Kędra napisał:
Witamy serdecznie w Naszym ( narazie ) skromnym gronie... :-) Planujecie jakieś zmiany w projekcie ? Czekamy na opinie i sugestie :-)

Co do dachówki to my wybraliśmy wstępnie dachówka Wienerberger Actua.

Radku, powiem ci szczerze, że mój znajomy ma dachówkę płaską typu Tegalit czy Actua...i niestety - jak dla nas oczywiście - nie wygląda dach tak jak sobie marzyliśmy, widzieliśmy na zywo i " ciapów mi nie zerwało z wrażenia":)))) Dlatego myślimy o innej dachówce:)))

AsiaSebastian napisał:
Radku, powiem ci szczerze, że mój znajomy ma dachówkę płaską typu Tegalit czy Actua...i niestety - jak dla nas oczywiście - nie wygląda dach tak jak sobie marzyliśmy, widzieliśmy na zywo i " ciapów mi nie zerwało z wrażenia":)))) Dlatego myślimy o innej dachówce:)))

No wiadomo, wszystko jest kwestią gustu. Ja właściwie z okna spoglądam każdego dnia na Actua i powiem szczerze, ani myślę o zmianie :-) Tymbardziej, że sąsiad ma bardzo podobny dom wizualnie frontowo jak e-118 tj. z biura Domy z Wizją - projekt Dom na miarę .

No ,ale czekam i czekam na zdjęcia kolejnych etapów. Już robi się ciekawie :-)

• 2 weeks później...
  AsiaSebastian napisał:
Nieustanne ulewy wstrzymują murarkę od 10 dni....ale coś się jednak udaje zrobić w przerwach między burzami:))))

[ATTACH=CONFIG]193474[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]193475[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]193476[/ATTACH]

Wie ktoś może kiedy przestanie padać?:));)

Oby szybko przestało padać, jestem ciekaw efektów. Moja ciekawość po tych 3 zdjęciach jest jeszcze większa. Najbardziej czekam na zdjęcie od frontu na wprost i od tyłu. Będę wdzieczny za przesłanie takich ujęć. Cały czas rozważamy czy nie poszerzyć budynku , a jeżeli już tak to o ile.

Witam Asiu i Sebastianie ...

Właśnie otrzymaliśmy pozwolenie na budowę;)

Jak widać na załączonych fotkach, pierwsze kroki już za Wami...Jestem ciekawa dalszych prac....

Korzystając z Waszej uprzejmości chciałabym podpytać o kilka szczegółów.

ruda26@op.pl

Pozdrawiam, życząc znacznie lepszej pogody.

AsiaSebastian napisał:
Kilka nowych fotek:

[ATTACH=CONFIG]195541[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]195542[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]195543[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]195544[/ATTACH]

Pogoda się poprawiła i znów zaczyna się coś dziać:)) Fotki sprzed 3 dni...jutro postaram się wkleić coś nowego..a postępy są:)))

Hej,

Fajnie, że można zobaczyć już zdjęcia z realizacji E-118. My mamy już pozwolenie i zaczynamy za około dwa tygodnie. Oby pogoda dopisała, bo do tej pory było beznadziejnie.

AsiaSebastian z miłą chęcią będziemy chcieli obejrzeć domek na żywo. Spiszemy się jeszcze, najlepiej jak będą już całe mury.

Pozdrawiam :)

AsiaSebastian napisał:
I jeszcze kilka fotek:)))

[ATTACH=CONFIG]196443[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196445[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196446[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196447[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196448[/ATTACH]

Jak nie deszcze to 32 stopnie w cieniu:))) Co myślicie o takim poszerzeniu salonu i przeszkleniu?

No gratulacje , wygląda obiecująco :-) Co do powiększenia o które pytasz, najlepiej zrobić ujęcie z frontu i tyłu - tak jak wizualizacja na e-domy ;-)

to zobrazuje bardziej! no i czekamy na więcej!

Wioleta5656 napisał:
AsiaSebastian Wasz domek rośnie jak na drożdżach!!!

Niżej zdjęcie naszej działki i wytyczenie domku przez geodetę.

[ATTACH=CONFIG]196560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196562[/ATTACH]

Pozdrawiam

Super:))) I do przodu:))) Gdzie to jest dokładniej?

A swoją drogą - ciekawe kiedy na stronie e-domy pojawią się wreszcie wizualizacje wnętrz:))) My czekamy z niecierpliwością:)))

Radosław Kędra napisał:
No gratulacje , wygląda obiecująco :-) Co do powiększenia o które pytasz, najlepiej zrobić ujęcie z frontu i tyłu - tak jak wizualizacja na e-domy ;-)

to zobrazuje bardziej! no i czekamy na więcej!

Zrobię Radku tylko na razie jest cieżko - z przodu stoi sprzęt ekipy budowlanej, który zasłania prawie wszystko a z tyłu domu mam taka hałdę ziemi, że z powodzeniem możemy organizować konkurs pucharu w lotach narciarskich:)))

Zdjęcia nie dochodzą do skutku - na razie:))