Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Udało się zrobić fotkę od frontu:)

Oraz kilka innych:

[ATTACH=CONFIG]196795[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196796[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196797[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196798[/ATTACH]

A tak w ogóle to teraz mi się przypomniało , że miałeś budować z innego materiału ściany ( SILKA / YTONG ? Skąd zmiana ?

Witam Was !! Piękny dom super realizacja. Myslę o czymś podobnym ale bardzo straszą mnie kosztami dachu i stropem. Az tak drogo jest ? czy moze lepiej coś mniejsze u podstawy a więcej użyteczne poddasze i mniejszy bedzie koszt dachu i stropu??? HELP ...... bardzo prosze o kontakt [email protected]

Ostatnie foteczki :

[ATTACH=CONFIG]199176[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199177[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199178[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199179[/ATTACH]

No no no! Widać prace już bardzo zaawansowane! Lubisz trzymać w napięciu, wrzucając po 3-4 fotki :) Jak to zwykle bywa czekamy na więcej.

My działamy z papierami i start na wiosnę.

Pozdrawiam

Ostatnie foteczki :

[ATTACH=CONFIG]199176[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199177[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199178[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199179[/ATTACH]

Asia Sebastian dzięki wielkie za możliwość obejrzenia domku "na żywo". Domek super. Duże wrażenie robi to przeszklenie w salonie. Upewniliśmy się, że to był dobry wybór projektu. Ale myślimy nad pomniejszeniem pomieszczeń bo 2,95 m to wydaje nam się za wysoko. U nas będzie o cegłę mniej (czyli 2,70 m). Jak na razie stoimy z robotą bo nas zalało. Wcale nie widać fundamentów, tylko woda sobie płynie korytarzami. Masakra.

Mam pytanie do budujących E-118. Niżej przedstawiłam trzy wersje zmiany drzwi garażowych na okna. Które Wam się najlepiej podoba i pasuje???? Z góry dzięki za odpowiedzi.

wersja 1.jpg

wersja 2.jpg

wersja 3.jpg

Asia Sebastian dzięki wielkie za możliwość obejrzenia domku "na żywo". Domek super. Duże wrażenie robi to przeszklenie w salonie. Upewniliśmy się, że to był dobry wybór projektu. Ale myślimy nad pomniejszeniem pomieszczeń bo 2,95 m to wydaje nam się za wysoko. U nas będzie o cegłę mniej (czyli 2,70 m). Jak na razie stoimy z robotą bo nas zalało. Wcale nie widać fundamentów, tylko woda sobie płynie korytarzami. Masakra.

Mam pytanie do budujących E-118. Niżej przedstawiłam trzy wersje zmiany drzwi garażowych na okna. Które Wam się najlepiej podoba i pasuje???? Z góry dzięki za odpowiedzi.

[ATTACH=CONFIG]200444[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]200446[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]200447[/ATTACH]

Sam nie wiem... Ja to bym zdecydował się na okno większe narożne od lewej strony ( na bazie okna ze spiżarni ) tylko duże i panoramiczne ;-) Ale dla mnie jednak wersja z garażem jest najlepsza ;-)

Wy też poszerzacie budynek jak Sebastian, czy pozostawiacie wymiary bez zmian ?

Sam nie wiem... Ja to bym zdecydował się na okno większe narożne od lewej strony ( na bazie okna ze spiżarni ) tylko duże i panoramiczne ;-) Ale dla mnie jednak wersja z garażem jest najlepsza ;-)

Wy też poszerzacie budynek jak Sebastian, czy pozostawiacie wymiary bez zmian ?

Hej Radek, dzięki za opinię.

My pozostawiamy wymiary takie jakie są w projekcie, tylko jak już wcześniej pisałam zmniejszamy wysokość pomieszczeń może też wtedy zmniejszymy okna o 10 cm ale to jeszcze zobaczymy

Witajcie wszyscy realizujący budowę E-118. Jestem pierwszy raz na forum ale my też budujemy ten piękny domek z małymi poprawkami. Z powodów pogody, która złośliwie psuje nam szyki zawsze wtedy gdy coś zaczynamy robić zakończyliśmy fundamenty. Dzisiaj wylewamy tzw. chudziak. Chętnie nawiąże kontakt z osobami w pobliżu Kościelca. Fajnie że tylu nas jest. Życzę wszystkim powodzenia :rolleyes:

Witajcie wszyscy realizujący budowę E-118. Jestem pierwszy raz na forum ale my też budujemy ten piękny domek z małymi poprawkami. Z powodów pogody, która złośliwie psuje nam szyki zawsze wtedy gdy coś zaczynamy robić zakończyliśmy fundamenty. Dzisiaj wylewamy tzw. chudziak. Chętnie nawiąże kontakt z osobami w pobliżu Kościelca. Fajnie że tylu nas jest. Życzę wszystkim powodzenia :rolleyes:

Który Kościelec....ten obok Koła i Konina?:)))

Który Kościelec....ten obok Koła i Konina?:)))

Witamy Witamy Kościelec ;-) No widzę , że Konin oblegany jest przez E-domy :-)

My już odliczamy godziny do otrzymania projektu , podobno ma być jutro ;-) Działka czeka i ruszyliśmy ze wszystkimi papierami.

Zaczynamy adaptacje i pozwolenia i ruszamy na wiosnę ;-) Teraz będziemy grodzić. Niedługo wrzucę kilka fotek ;-)

P.S. Sebastian musimy z żoną wpaść do Konina zobaczyć jak będzie już dach , jezeli oczywiście to nie będzie problem ;-)

Kościelec prosimy o zdjęcia i sugestie dotyczące zmian jakie wprowadziliście - może jakieś rzuty po zmianach.

Pozdrawiam

Witamy Witamy Kościelec ;-) No widzę , że Konin oblegany jest przez E-domy :-)

My już odliczamy godziny do otrzymania projektu , podobno ma być jutro ;-) Działka czeka i ruszyliśmy ze wszystkimi papierami.

Zaczynamy adaptacje i pozwolenia i ruszamy na wiosnę ;-) Teraz będziemy grodzić. Niedługo wrzucę kilka fotek ;-)

P.S. Sebastian musimy z żoną wpaść do Konina zobaczyć jak będzie już dach , jezeli oczywiście to nie będzie problem ;-)

Kościelec prosimy o zdjęcia i sugestie dotyczące zmian jakie wprowadziliście - może jakieś rzuty po zmianach.

Pozdrawiam

Zapraszamy - dach planujemy na koniec sierpnia:)) Tak obiecał wykonawca dachu;))

A co do wizualizacji - pytałes ile potrwaja te "szlify"?)))))

To na pewno skorzystam , pewnie we wrzesniu ! Wymienimy doświadczenia ;-)

Napisali, że wizualizacje są gotowe - trwają ostatnie szlify - wydaje mi się , że może już w przyszłym tygodniu.

Jak coś wiecej będę widział dam znać. Na pewno im też zależy bo dobrze ukazane wnętrze może pomóc w sprzedaży potencjalnym zainteresowanym, a patrząc po tym forum jest ich coraz więcej ;-)

Nasze zmiany może nie są duże ale powiększyliśmy garaż, podnieśliśmy nieco dach, mamy schody na poddasze. Ogólnie pomieszczenia mają inne powierzchnie. U nas to 180,55 m2. Wieczorkiem wrzucę jakieś zdjęcia. Po waszych widać, że działki mieliście równe, my z nasza walczyliśmy jakiś czas zanim doprowadziliśmy ją do stanu obecnego. Edytowane przez Kościelec