AsiaSebastian 24.06.2013 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 I zagadka: dlaczego ściana od wiatrołapu jest zbudowana z bloczka betonowego:?))))Dla zwycięzcy przewidziana jest nagroda:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 24.06.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 I zagadka: dlaczego ściana od wiatrołapu jest zbudowana z bloczka betonowego:?)))) Dla zwycięzcy przewidziana jest nagroda:))) Celem wzmocnienia dla specyficznej konstrukcji schodów na poddasze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 24.06.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Udało się zrobić fotkę od frontu:) Oraz kilka innych: [ATTACH=CONFIG]196795[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196796[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196797[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]196798[/ATTACH] A tak w ogóle to teraz mi się przypomniało , że miałeś budować z innego materiału ściany ( SILKA / YTONG ? Skąd zmiana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 25.06.2013 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Słusznie zauważyłeś ale zmieniłem koncepcję na pustak ceramiczny już na samym początku - to pustak biały był ewentualnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 25.06.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Słusznie zauważyłeś ale zmieniłem koncepcję na pustak ceramiczny już na samym początku - to pustak biały był ewentualnością No a co z tym bloczkiem betonowym ? Nie trafiłem z tym wzmocnieniem przewidzianem na schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 25.06.2013 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Trafiłeś, trafiłeś - to było chyba oczywiste, inaczej nie budowałbym sciany z bloczka:))) W nagrodę - nowe fotki : To tak dla tych, którzy zastanawiają się czy poszerzyć salon:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuba 03.07.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam Was !! Piękny dom super realizacja. Myslę o czymś podobnym ale bardzo straszą mnie kosztami dachu i stropem. Az tak drogo jest ? czy moze lepiej coś mniejsze u podstawy a więcej użyteczne poddasze i mniejszy bedzie koszt dachu i stropu??? HELP ...... bardzo prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 06.07.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ostatnie foteczki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 07.07.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Ostatnie foteczki : [ATTACH=CONFIG]199176[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199177[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199178[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199179[/ATTACH] No no no! Widać prace już bardzo zaawansowane! Lubisz trzymać w napięciu, wrzucając po 3-4 fotki Jak to zwykle bywa czekamy na więcej. My działamy z papierami i start na wiosnę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 13.07.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ostatnie foteczki : [ATTACH=CONFIG]199176[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199177[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199178[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199179[/ATTACH] Asia Sebastian dzięki wielkie za możliwość obejrzenia domku "na żywo". Domek super. Duże wrażenie robi to przeszklenie w salonie. Upewniliśmy się, że to był dobry wybór projektu. Ale myślimy nad pomniejszeniem pomieszczeń bo 2,95 m to wydaje nam się za wysoko. U nas będzie o cegłę mniej (czyli 2,70 m). Jak na razie stoimy z robotą bo nas zalało. Wcale nie widać fundamentów, tylko woda sobie płynie korytarzami. Masakra. Mam pytanie do budujących E-118. Niżej przedstawiłam trzy wersje zmiany drzwi garażowych na okna. Które Wam się najlepiej podoba i pasuje???? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 13.07.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Asia Sebastian dzięki wielkie za możliwość obejrzenia domku "na żywo". Domek super. Duże wrażenie robi to przeszklenie w salonie. Upewniliśmy się, że to był dobry wybór projektu. Ale myślimy nad pomniejszeniem pomieszczeń bo 2,95 m to wydaje nam się za wysoko. U nas będzie o cegłę mniej (czyli 2,70 m). Jak na razie stoimy z robotą bo nas zalało. Wcale nie widać fundamentów, tylko woda sobie płynie korytarzami. Masakra. Mam pytanie do budujących E-118. Niżej przedstawiłam trzy wersje zmiany drzwi garażowych na okna. Które Wam się najlepiej podoba i pasuje???? Z góry dzięki za odpowiedzi. [ATTACH=CONFIG]200444[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]200446[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]200447[/ATTACH] Sam nie wiem... Ja to bym zdecydował się na okno większe narożne od lewej strony ( na bazie okna ze spiżarni ) tylko duże i panoramiczne Ale dla mnie jednak wersja z garażem jest najlepsza Wy też poszerzacie budynek jak Sebastian, czy pozostawiacie wymiary bez zmian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 13.07.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Sam nie wiem... Ja to bym zdecydował się na okno większe narożne od lewej strony ( na bazie okna ze spiżarni ) tylko duże i panoramiczne Ale dla mnie jednak wersja z garażem jest najlepsza Wy też poszerzacie budynek jak Sebastian, czy pozostawiacie wymiary bez zmian ? Hej Radek, dzięki za opinię. My pozostawiamy wymiary takie jakie są w projekcie, tylko jak już wcześniej pisałam zmniejszamy wysokość pomieszczeń może też wtedy zmniejszymy okna o 10 cm ale to jeszcze zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kościelec 16.07.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witajcie wszyscy realizujący budowę E-118. Jestem pierwszy raz na forum ale my też budujemy ten piękny domek z małymi poprawkami. Z powodów pogody, która złośliwie psuje nam szyki zawsze wtedy gdy coś zaczynamy robić zakończyliśmy fundamenty. Dzisiaj wylewamy tzw. chudziak. Chętnie nawiąże kontakt z osobami w pobliżu Kościelca. Fajnie że tylu nas jest. Życzę wszystkim powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 16.07.2013 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witajcie wszyscy realizujący budowę E-118. Jestem pierwszy raz na forum ale my też budujemy ten piękny domek z małymi poprawkami. Z powodów pogody, która złośliwie psuje nam szyki zawsze wtedy gdy coś zaczynamy robić zakończyliśmy fundamenty. Dzisiaj wylewamy tzw. chudziak. Chętnie nawiąże kontakt z osobami w pobliżu Kościelca. Fajnie że tylu nas jest. Życzę wszystkim powodzenia Który Kościelec....ten obok Koła i Konina?)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 16.07.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Który Kościelec....ten obok Koła i Konina?)) Witamy Witamy Kościelec No widzę , że Konin oblegany jest przez E-domy My już odliczamy godziny do otrzymania projektu , podobno ma być jutro Działka czeka i ruszyliśmy ze wszystkimi papierami. Zaczynamy adaptacje i pozwolenia i ruszamy na wiosnę Teraz będziemy grodzić. Niedługo wrzucę kilka fotek P.S. Sebastian musimy z żoną wpaść do Konina zobaczyć jak będzie już dach , jezeli oczywiście to nie będzie problem Kościelec prosimy o zdjęcia i sugestie dotyczące zmian jakie wprowadziliście - może jakieś rzuty po zmianach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 16.07.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Mam jeszcze jedna dobrą wiadomość. Dziś otrzymałem wiadomość od biura e-domy, że wizualizacje są już gotowe - trwają ostatnie szlify i wrzucają na stronę ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 16.07.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witamy Witamy Kościelec No widzę , że Konin oblegany jest przez E-domy My już odliczamy godziny do otrzymania projektu , podobno ma być jutro Działka czeka i ruszyliśmy ze wszystkimi papierami. Zaczynamy adaptacje i pozwolenia i ruszamy na wiosnę Teraz będziemy grodzić. Niedługo wrzucę kilka fotek P.S. Sebastian musimy z żoną wpaść do Konina zobaczyć jak będzie już dach , jezeli oczywiście to nie będzie problem Kościelec prosimy o zdjęcia i sugestie dotyczące zmian jakie wprowadziliście - może jakieś rzuty po zmianach. Pozdrawiam Zapraszamy - dach planujemy na koniec sierpnia:)) Tak obiecał wykonawca dachu;)) A co do wizualizacji - pytałes ile potrwaja te "szlify"?))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 16.07.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 To na pewno skorzystam , pewnie we wrzesniu ! Wymienimy doświadczenia Napisali, że wizualizacje są gotowe - trwają ostatnie szlify - wydaje mi się , że może już w przyszłym tygodniu. Jak coś wiecej będę widział dam znać. Na pewno im też zależy bo dobrze ukazane wnętrze może pomóc w sprzedaży potencjalnym zainteresowanym, a patrząc po tym forum jest ich coraz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kościelec 16.07.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tak, ten obok Koła z pięknym zabytkowym pałacem. Tam gdzie odbywają się Targi Rolnicze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kościelec 16.07.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) Nasze zmiany może nie są duże ale powiększyliśmy garaż, podnieśliśmy nieco dach, mamy schody na poddasze. Ogólnie pomieszczenia mają inne powierzchnie. U nas to 180,55 m2. Wieczorkiem wrzucę jakieś zdjęcia. Po waszych widać, że działki mieliście równe, my z nasza walczyliśmy jakiś czas zanim doprowadziliśmy ją do stanu obecnego. Edytowane 16 Lipca 2013 przez Kościelec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts