Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM E-118 z pracowni e-domy -----budowa:)

Recommended Posts

Nasze zmiany może nie są duże ale powiększyliśmy garaż, podnieśliśmy nieco dach, mamy schody na poddasze. Ogólnie pomieszczenia mają inne powierzchnie. U nas to 180,55 m2. Wieczorkiem wrzucę jakieś zdjęcia. Po waszych widać, że działki mieliście równe, my z nasza walczyliśmy jakiś czas zanim doprowadziliśmy ją do stanu obecnego.

No będziemy wdzięczni za rzuty i zdjęcia zmian . My akurat jesteśmy na etapie gdzie adaptacje bedziemy wprowadzać wiec to cenne uwagi.

Jaki był powód zwiększenia garażu i jakie ewentualnie zmiany z pomieszczeniami? Jak macie rzut to proszę wkleić :)

Jeżeli chodzi o działkę to faktycznie nie zawsze jest tak równo jakby się chciało, ale do ogarnięcia ;-) Dobry koparkowy to klucz do sukcesu.

My tak jak pisałem wcześniej jeden pokój zamieniamy na łazienke, z garderoby robimy pralnie z suszarnia i pomieszczeniem na środki czystości, odkurzacz itp. W pomieszczeniu gdzie jest łazienka ma powstać garderoba. No i podobnie jak Sebastian powiększamy pokój w lewym górnym rogu rzutów o ten wpust. Nad poszerzeniem jeszcze się zastanawiamy, ale raczej zostawimy bez zmian.

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasze zmiany może nie są duże ale powiększyliśmy garaż, podnieśliśmy nieco dach, mamy schody na poddasze. Ogólnie pomieszczenia mają inne powierzchnie. U nas to 180,55 m2. Wieczorkiem wrzucę jakieś zdjęcia. Po waszych widać, że działki mieliście równe, my z nasza walczyliśmy jakiś czas zanim doprowadziliśmy ją do stanu obecnego.

Często przejeżdzam przez Koscielec, praktycznie codziennie - mogę wpaść zobaczyć te zmiany na żywo:?)))

Witam serdecznie!

Jestem zainteresowana projektem e-118, a im bardziej wczytuję się w Wasze pomysły, przemyślenia i zmiany, to tym bardziej się mi podoba ;-)

AsiuSebastianie - Wasz projekt po adaptacji - super, szczególnie to wielkie okno. Ja raczej nie powiększałabym salonu, ale kuchnię i owszem.

Mam prośbę czy możecie wrzucić rzut parteru ze schodami i poddasze? Pozdrawiam serdecznie i myślę intensywnie nad projektem.

Witam serdecznie!

Jestem zainteresowana projektem e-118, a im bardziej wczytuję się w Wasze pomysły, przemyślenia i zmiany, to tym bardziej się mi podoba ;-)

AsiuSebastianie - Wasz projekt po adaptacji - super, szczególnie to wielkie okno. Ja raczej nie powiększałabym salonu, ale kuchnię i owszem.

Mam prośbę czy możecie wrzucić rzut parteru ze schodami i poddasze? Pozdrawiam serdecznie i myślę intensywnie nad projektem.

Poddasze na razie zostawilismy w spokoju:))) Rzut parteru jest we wczesniejszych postach:)))

Witam

Wykonuje posadzki maszynowe, chude betony, jeżeli będziecie zainteresowani proszę dzwonić 723338141 firma PosGlanc posiada wieloletnie doświadczenie i wiedze będziecie zadowoleni z naszej usługi

jestem z okolić konina jeżeli będziecie potrzebowali dobrego tynkarza, elektryka, hydraulika, kogoś od elewacji itp. to znam dużo dobrych firm które mogę polecić i na pewno będziecie zadowoleni

zawsze możecie dodać tu opinie o mnie wiec nie pisał bym gdybym nie był pewien że robie dobrze

nasza strona http://www.posglanc.pl

zapraszam do obejrzenia filmu jak wykonuje się posadzki maszynowe

Pozdrawiam

Poddasze na razie zostawilismy w spokoju:))) Rzut parteru jest we wczesniejszych postach:)))

:-) Rozumiem. Schody pewnie będą zaraz po lewej stronie za przedsionkiem, tak jak w planach oryginalnych. My aktualnie wahamy się między e-118 i e-119 - odrobinę większym. O tym drugim trochę mało informacji na forach. A czym będziecie ogrzewać dom? Ja mam mały problem z gazem, ponieważ dopiero w planach jest podłączenie gazu. Rozważamy różne możliwości - począwszy od pompy ciepła, stąd moje pytanie. Pozdrawiam serdecznie.

_DSC0014.jpg

Działka skoszona, zaraz zaczynamy grodzenie ;-) Projekt przyjechał i trwają ostatnie przygotowania zmian do adaptacji.

Na wiosnę ruszamy...!

Co do tej adaptacji , chcieliśmy odwiedzić budowę przed podjęciem ostatecznej decyzji. Sebastian jest możliwość odwiedzenia Twojej budowy w tą sobotę lub niedzielę ?

Pozdrawiam!

[ATTACH=CONFIG]204638[/ATTACH]

Działka skoszona, zaraz zaczynamy grodzenie ;-) Projekt przyjechał i trwają ostatnie przygotowania zmian do adaptacji.

Na wiosnę ruszamy...!

Co do tej adaptacji , chcieliśmy odwiedzić budowę przed podjęciem ostatecznej decyzji. Sebastian jest możliwość odwiedzenia Twojej budowy w tą sobotę lub niedzielę ?

Pozdrawiam!

Witam,

działka dość spora. Domek będzie się na niej super prezentował.

Oto kilka fotek z naszej budowy. Strop już przyjechał, także może pod koniec tygodnia będziemy wylewać.

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0012.jpg

DSC_0013.jpg

DSC_0016.jpg

Pozdrawiam

Wioleta

WIoleta gratulację , domek wygląda już naprawdę widowiskowo.

Powiedz, czy będzie możliwość odwiedzenia Twojej budowy? Jeżeli Sebastian wyrazi chęć to bardzo chętnie odwiedzę jego i Twoją budowę ;-)

Jeżeli tak , to prosze o kontakt na adres [email protected] w celu dogrania szczegółów.

Wracając do działki to ma 1410 m i naprawdę jest zadowalająca ;-) Mam nadzieję , że domek idealnie sie wpasuje :)

WIOLA - no bajecznie!!! Odbicie lustrzane też super wygląda!!! Muszę to obejrzeć na żywo.

Radku - mamy teraz wylewany strop i w domu jest 700 stempli więc nie da się wejść do środka....ale jeśli macie ochote obejrzeć z zewnątrz to zapraszam teraz albo po rozszalowaniu...wtedy bedzie już więźba i może nawet dach:))

Witam, czy moglibyście nakręcić krótki filmik z przechadzką po wnętrzu domu? Powoli przymierzam się do budowy, ten projekt wydaje się być fajny, jednak bez wizualizacji ciężko mi sobie wyobrazić wzajemny rozkład pomieszczeń wewnątrz budynku. Plik można by było wrzucić na serwis typu http://www.sendspace.com/

Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze etapy

Mam pytanie do wszytskich budujących dotyczące okna w kuchni... Czy obniżacie okno kuchenne, bo jest ono ok. 20 cm powyżej blatu kuchennego, aby było na równo? CZy ten tzw."gzyms" nad oknem kuchennym i wejściem do domu wylewacie z betonu? Odradza nam tego nasz majster, bo mówi że po pierwsze mróż przez niego będzie wchodził w ściany i ponaddto, że będzie można założyć rolety zewnętrznej na okno.. Twierdzo on,że lepiej ten gzzyms zrobić ze steropianu na etapie elewacji... Proszę o wasze opinie! My jesteśmy teraz na etapie wylewania stropu...

Mam pytanie do wszytskich budujących dotyczące okna w kuchni... Czy obniżacie okno kuchenne, bo jest ono ok. 20 cm powyżej blatu kuchennego, aby było na równo? CZy ten tzw."gzyms" nad oknem kuchennym i wejściem do domu wylewacie z betonu? Odradza nam tego nasz majster, bo mówi że po pierwsze mróż przez niego będzie wchodził w ściany i ponaddto, że będzie można założyć rolety zewnętrznej na okno.. Twierdzo on,że lepiej ten gzzyms zrobić ze steropianu na etapie elewacji... Proszę o wasze opinie! My jesteśmy teraz na etapie wylewania stropu...

Hej Kasiaro.

Jeżeli chodzi o okno w kuchni to jeszcze nie wiemy jak zostawimy, czy na gotowo 90 cm od podłogi czy troszkę wyżej, ale na pewno nie tyle ile w projekcie (120 cm), ponieważ my obniżyliśmy wysokość pomieszczeń o jedną cegłę. Jeśli chodzi o ten gzyms nad oknem też nasz majster odradzał wylewać go z betonu. Też przytoczył nam takie same argumenty. Także będziemy go robić z twardego styropianu na etapie elewacji. Wykonawca uważa, że efekt finalny będzie taki sam.

Pozdrawiam

Wioleta

Witam wszystkich.

Od dłuższego czasu śledzę forum, bo będziemy z mężem budować E-118.

Mam pytanie do osób, które są na etapie stropu. Nasz architekt twierdzi, że zbrojenie jest "przesadzone" i nie potrzebnie są dwie warstwy: górna i dolna.

Czy ktoś poprawiał projekt stropu monolitycznego pod kątem tego zbrojenia?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam, życzę powodzenia i czekam na kolejne zdjęcia :)