Kasiaro 20.08.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź. My też obnizyliśmy wysokość o jedną cegłę... Jednak zdecydowaliśmy zostawić okno na tej wysokości, co w projekcie ponieważ, przy oknie wychodzi zlew... Jeżeli obnizymy okno będzie się chlapać. POnad to mam wątpliwości, czy fron domu będzie dobrze wyglądał z obniżonym oknem a "gzymsem" na tej samej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 20.08.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam, czy moglibyście nakręcić krótki filmik z przechadzką po wnętrzu domu? Powoli przymierzam się do budowy, ten projekt wydaje się być fajny, jednak bez wizualizacji ciężko mi sobie wyobrazić wzajemny rozkład pomieszczeń wewnątrz budynku. Plik można by było wrzucić na serwis typu http://www.sendspace.com/ Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze etapy Hej Kuba_K na chwilę obecną to filmu nie damy rady nakręcić, gdyż w środku stoi troszkę stempli. Jeżeli chodzi o rozkład pomieszczeń wewnątrz budynku to na pewno każdy ma coś pozmieniane. My prawdę mówiąc, mamy tylko tą część otwartą (kuchnia - jadalnia - salon) oraz dwie sypialnie zrobione tak jak w projekcie. Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 20.08.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Dzięki Kasiaro cenna uwaga odnośnie tego gzymsu, muszę jeszcze pogadać z wykonawcą jak on to widzi. Na chwilę obecną to u nas otwory okienne nie są jeszcze zrobione "na gotowo". Od góry tak (nie licząc około 20 cm zostawionego miejsca na rolety zewnętrzne) tylko na dole musimy podmurować około pół cegły, żeby okna miały 1,20 wysokości. Ja myślałam, żeby ten gzyms nad oknem dokleić tym styropianem na wysokości miejsca zostawionego na rolety. Ale to jeszcze zobaczymy Pozdrawiam wszystkich budujących E-118Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 21.08.2013 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam wszystkich. Od dłuższego czasu śledzę forum, bo będziemy z mężem budować E-118. Mam pytanie do osób, które są na etapie stropu. Nasz architekt twierdzi, że zbrojenie jest "przesadzone" i nie potrzebnie są dwie warstwy: górna i dolna. Czy ktoś poprawiał projekt stropu monolitycznego pod kątem tego zbrojenia? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, życzę powodzenia i czekam na kolejne zdjęcia Przyjrzyj się zbrojeniu w naszym stropie:))) Twój architekt ma rację - my też nie robiliśmy tego przesadzonego zbrojenia, ale oczka zostały pomniejszone do 12 cm:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 09.09.2013 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Forum umarło?...Zima idzie?)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 10.09.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Forum nigdy nie umiera Dziękuję jeszcze raz za możliwość zobaczenia postępów prac nad budową E118 ! Każdy z budowanych przez Was domów ma coś ciekawego co na pewno wprowadzimy podczas budowy Naszego domu Na pewno na świetnym rozwiązaniem jest świetlik w korytarzu ! Dziękuję jeszcze raz Wiolecie i Szymonowi oraz Tobie Sebastian! Myślę, że powinniście wrzucić zdjęcia aktualnych etapów , bo naprawdę jest się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 14.09.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Forum nigdy nie umiera Dziękuję jeszcze raz za możliwość zobaczenia postępów prac nad budową E118 ! Każdy z budowanych przez Was domów ma coś ciekawego co na pewno wprowadzimy podczas budowy Naszego domu Na pewno na świetnym rozwiązaniem jest świetlik w korytarzu ! Dziękuję jeszcze raz Wiolecie i Szymonowi oraz Tobie Sebastian! Myślę, że powinniście wrzucić zdjęcia aktualnych etapów , bo naprawdę jest się czym chwalić Witam, Radek nie ma za co dziękować. Jeśli coś pomogliśmy to się cieszę. Niżej zamieściłam kilka fotek po zalaniu chudziaka. Dachówka już kupiona. Teraz czekamy za drzewem i ekipą od dachu. Znów mamy kolejny dylemat: jak położyć tą płaską dachówkę: z przesunięciem czy w linię. Bardziej podoba mi się linia w linię ale będzie widać każdą nierówność.... Radek wyślij mi to zdjęcie tej dachówki co mi pokazywałeś. Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 14.09.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Cześć Wiola, Powiem szczerze, że dla mnie linia w linie wychodzi najładniej. Tymbardziej przy takiej dachówce jaką macie. Tak jak prosiłaś zamieszczam zdjęcia sąsiada , który ma dach wykonany w tej samej dachówce. Ja nie widzę tu nierówności - dużo zależy od firmy która kładzie i od samej dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 16.09.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wiola , kupiliście którą dachówkę? I jaki kolor? macie już ja na budowie?My już też zakupiliśmy: Koramic Alegra 9 antracyt angoba - po niedzieli więźba i dach;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 16.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wszystkie dachówki antracyt są ładne Mam jeszcze jedno pytanie - jak wychodzi w Koninie kwestia adaptacji projektu? - ku pytanie do Wioli i Sebastiana. Sebastian u Ciebie pewnie inaczej ze względu na zmianę konstrukcyjną dachu. Będę wdzięczny za inforamcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 16.09.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wiola , kupiliście którą dachówkę? I jaki kolor? macie już ja na budowie? My już też zakupiliśmy: Koramic Alegra 9 antracyt angoba - po niedzieli więźba i dach;))) Hej Sebastian tak dachówkę już mamy od około miesiąca na działce. Wybraliśmy dachówkę Creaton Domino czarna glazura. Kolorem podchodzi pod ciemny grafit. Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 16.09.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wszystkie dachówki antracyt są ładne Mam jeszcze jedno pytanie - jak wychodzi w Koninie kwestia adaptacji projektu? - ku pytanie do Wioli i Sebastiana. Sebastian u Ciebie pewnie inaczej ze względu na zmianę konstrukcyjną dachu. Będę wdzięczny za inforamcję Hej Radek, my za załatwienie wszystkich papierów, pozwolenia na budowę i adaptację projektu zapłaciliśmy jak się nie mylę 2.500 zł. Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 16.09.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Hej Sebastian tak dachówkę już mamy od około miesiąca na działce. Wybraliśmy dachówkę Creaton Domino czarna glazura. Kolorem podchodzi pod ciemny grafit. Pozdrawiam Wioleta Kiedy można będzie obejrzeć dach na gotowo? Robicie wszystkie okna dachowe wg projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 17.09.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Wszystkie dachówki antracyt są ładne Mam jeszcze jedno pytanie - jak wychodzi w Koninie kwestia adaptacji projektu? - ku pytanie do Wioli i Sebastiana. Sebastian u Ciebie pewnie inaczej ze względu na zmianę konstrukcyjną dachu. Będę wdzięczny za inforamcję To samo co u Wioli + 1500 za konstrukcję dachu (zmiany ,pozwolenia itp;)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioleta5656 18.09.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Kiedy można będzie obejrzeć dach na gotowo? Robicie wszystkie okna dachowe wg projektu? Hej, Sebastian, żebym to ja wiedziała kiedy Może tak za miesiąc. Co do okien dachowych to ich nie robimy. Będzie tylko wyłaz dachowy przy kominie. A kiedy u Was będzie gotowy daszek?? Jak możesz to napisz ile wydaliście na drzewo do konstrukcji dachu??? My raczej będziemy dach deskować. Pozdrawiam Wioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szadura82 28.09.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Witam panie radku Czy moze sie pan orientuje jaki jest kat dachu natych zdjeciach dachu sasiadaI jaki kolor daxhowki? Edytowane 28 Września 2013 przez szadura82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 28.09.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam, Przykro mi ,ale nie znam kątów nachylenia dachu, ale podpytam sąsiada jak będzie na budowie. Jeżeli chodzi o dachówkę to meyer holsen domino antracyt matowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szadura82 29.09.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Dziękuje za odpowiedz. Proszę popytać sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaSebastian 04.10.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Hej, Sebastian, żebym to ja wiedziała kiedy Może tak za miesiąc. Co do okien dachowych to ich nie robimy. Będzie tylko wyłaz dachowy przy kominie. A kiedy u Was będzie gotowy daszek?? Jak możesz to napisz ile wydaliście na drzewo do konstrukcji dachu??? My raczej będziemy dach deskować. Pozdrawiam Wioleta Cała więźba wraz z robocizną wyniosła dokładnie 19 tys.)) "Podobno" w poniedziałek wykonawca rozpocznie prace dachowe: więźba 2 dni + dachówka, struktonit, orynnowanie, okna dachowe, świetliki - 10 dni. Zobaczymy czy ten optymistyczny plan się sprawdzi;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Kędra 09.10.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Cześć i czołem , Jak postępy na budowach ? Czekam na jakieś nowe zdjęcia i oby zima przyszła późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts