gumtree 03.12.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam wszystkich, jestem tu nowy i zacząłem potyczki swoje własne z remontem. Chodzi o wylewkę w garażu która odwlekła się troszeczkę, i na dzień dzisiejszy jeszcze nie mam wylanego betonu a szalunki czekają już chyba z miesiąc. I teraz pytanie czy wylewanie w tym miesiącu ma sens czy poczekać do wiosny?! Ile musi schnąć taki beton w temp 0 stopni?! Jest to garaż i w nim będzie stał Jeep. Grubość betonu mieści się w przedziale od 10 do 15cm grubości. Pozdrawiam i cierpliwie czekam na odpowiedz jak powinienem się za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 03.12.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam wszystkich, jestem tu nowy i zacząłem potyczki swoje własne z remontem. Chodzi o wylewkę w garażu która odwlekła się troszeczkę, i na dzień dzisiejszy jeszcze nie mam wylanego betonu a szalunki czekają już chyba z miesiąc. I teraz pytanie czy wylewanie w tym miesiącu ma sens czy poczekać do wiosny?! Ile musi schnąć taki beton w temp 0 stopni?! Jest to garaż i w nim będzie stał Jeep. Grubość betonu mieści się w przedziale od 10 do 15cm grubości. Pozdrawiam i cierpliwie czekam na odpowiedz jak powinienem się za to zabrać. Wylewać możesz w temperaturze do -5oC, cement w trakcie wiązania wydziela ciepło, co przy tej temperaturze pozwoli na normalne związanie betonu. Wylewkę po wstępnym stwardnieniu (następnego dnia) możesz przykryć styropianem lub tekturą na okres do trzech tygodni. Temat wyschnięcia to odrębny temat, zimowe powietrze zawiera mało wilgoci i w tym okresie nie powinno być problemów nadmiarem wilgoci. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.12.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Jak wyżej .Jeżeli maż możliwość to jeszcze lepiej byłoby zamówić ciepły beton / na podgrzewanych składnikach / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumtree 04.12.2012 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Ufff.. super, dziękuje za pomocne odpowiedzi wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 04.12.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Jak wyżej . Jeżeli maż możliwość to jeszcze lepiej byłoby zamówić ciepły beton / na podgrzewanych składnikach / Sledź temperatury nocne w rejonie. Idą niższe temperatury w nocy do -7-10C. Garaż powinien być ze wszystkich stron zamknięty. Mały koksiak może być bardzo użyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts