Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka szafka na rtv i LAN ?

usrobo

Recommended Posts

Hehehe, nie mogę się powstrzymać ;)

JP153330.jpg

JP194887.jpg

JP035030.jpg

JP075054.jpg

JP194886.jpg

A na poważnie - u mnie jest hardcore wynikający bardziej ze zboczenia zawodowego i dostępności takich a nie innych materiałów, niż z rzeczywistych potrzeb, ale jak najbardziej polecam do tego rodzaju wyposażenia szafę rack, tyle, że jakąś mniejszą :)

Najwyżej część CaTV, tzn. koncentryki można zrobić poza rackiem, do tego bardziej się sprawdza kawał pionowej płyty. Rackowe komponenty do CaTV sa bardzo drogie, a normalne ciężko się w racku montuje.

J.

• 3 weeks później...

Synology... ładnie :)

Zaczynam się powoli zastanawiać nad zastąpieniem mojego serwera czymś innym, bo co prawda może możliwościami bije takiego Synology na głowę, to jednak ma dwie poważne (w domowych zastosowaniach) wady: po pierwsze szumi, nie jest to szum dokuczliwy, ale nocą go na poddaszu słychać. Po drugie: prądu kurcze zżera trochę więcej od tej twojej zabawki. Synology wg specyfikacji pobiera 25W, moja cholera 80-100W średnio.

Tak w zasadzie, jedyne, co mnie powstrzymuje przed przerzuceniem się na synology, to brak możliwości dorzucenia do tego ustrojstwa karty akwizycji obrazu z kamer. Oczywiście, można pójść w kamery IP, ale to znów oznacza koszta. Spore.

J.

• 5 weeks później...
No zgoda, z kamerami można chyba zrobić tak, że kupujesz rejestrator z opcją nagrywania po USB i wpinasz do Synology, dysk naprawdę rewelacyjny obecnie mam w jednej kieszeni 2TB i się kończy:)

Tylko, że takie nagrywarki nie istnieją.

USB w nagrywarka służy do robienia backupów z dysków wbudowanych czyli tak naprawdę do kopiowania już nagranego materiału. Czynności tej nie zautomatyzujesz. Przynajmniej za rozsądne pieniądze.

A c zy coś takiego tutaj nie pomoże?

http://www.alexim.pl/karta-axd-usb04v4aj-p-484.html

W zasadzie rzecz się sprowadza do tego, czy Synology będzie to urządzenie widziało i czy da sie na nim odpalić program obsługi tego rejestratora.

J.

Czy będzie widziało? Wątpię. Brak odpowiednich sterowników na Synology.

Aby to działało musiałbyś odpalić program na Synology. Jak znam życie to ten wynalazek działa tylko windowsem.

akurat Synology jest na Linuxie.

To akurat jest bardziej niż oczywiste. Nagrywarka DVR też jest na liuksie

Hehe, możeby udało się na Synology odpalić virtualboxa i tam zrobić normalnego windowsa? :)

J.

Nie odpalisz tam niczego, bo to nie Ubuntu. To pocięta i przystosowana wersja linuksa do konkretnego urządzenia i zadań jaki ma realizować.

Do tego dochodzi słaby procesor i znikoma ilość pamięci.

http://www.synology.com/products/compare_spec.php?lang=us&product_id_list=119%2C89%2C101#compare_show_top

Nie mam pojęcia, nie wnikałem tak głęboko, ale wiem, że z kamerami IP nie ma problemu bo jest na Synology coś o nazwie Surveillance station zdolne do obsługi 49 kanałówhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif

Model ze zdjęcia obsługuje tylko 5 kamer

Edytowane przez dendrytus