luky007 03.12.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam, sporo mam takiego cuda po rozbiórce: zastanawiam się czy nie pobudować sobie z tego działówek choćby dwóch. Jak się ma ta cegła do takiego wykorzystania? Nie bedzie bardzo źle? Jak z akustyką i ewentualnym montażem "obrazka na ścianie" ? szkoda poprostu mi to wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.12.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Sprawdź.Masz to na miejscu, nie ma problemu z badaniem możliwości.Przypuszczam że trochę to waży. Strop poniżej musi być odpowiedni pod takie obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luky007 05.12.2012 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Za radą klaudiusza wykonałem testy i podzielę się potomnym szukającym takiej informacji kiedyś na forum. Ogólnie to wyniki bardziej jak zadowalające.Wiercenie - trzeba troche dłuższych kołków żeby przebiło środkową ściankę ale ogólnie trzyma solidnieAkustyka - tu miłe zaskoczenie, może te pustki powietrzne to powodują. Jak dojdzie tynk bedzie całkiem nieźle Troszke tym muruje sie nie wygodnie i dłużej bo są odchyłki 0.5cm na cegle ale nie ma tragedii. Ogólnie postawie sobie z tego dwie ścianki na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts