rechot 27.08.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Tak sobie myślę, że na razie może być Was troje. Indywidualna sprawa czy tak pozostanie ale dom z dwiema sypialniami z czego zakładam jedna jest miejscem odpoczynku gospodarzy domu to trochę mało. Warto zauważyć że w projektach domów powyżej 160m2 sypialnie dziecięce na ogół nie mają więcej niż maks 12-14m2. Dziecku nie potrzeba więcej przestrzeni dla zachowania intymności odpoczynku zabawy czy nauki (moje subiektywne zdanie) Doradzałbym zachować 3 sypialnie jedna większa Wasza plus dwie pozostałe, jedna np. dla gości, którzy w salonie z otwartą kuchnią nie będą czuć się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 27.08.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Tak sobie myślę, że na razie może być Was troje. Indywidualna sprawa czy tak pozostanie ale dom z dwiema sypialniami z czego zakładam jedna jest miejscem odpoczynku gospodarzy domu to trochę mało. Warto zauważyć że w projektach domów powyżej 160m2 sypialnie dziecięce na ogół nie mają więcej niż maks 12-14m2. Dziecku nie potrzeba więcej przestrzeni dla zachowania intymności odpoczynku zabawy czy nauki (moje subiektywne zdanie) Doradzałbym zachować 3 sypialnie jedna większa Wasza plus dwie pozostałe, jedna np. dla gości, którzy w salonie z otwartą kuchnią nie będą czuć się dobrze. Wszystkie sugestie notuję i bedzie nad czym główkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nas Troje 29.08.2015 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Proszę uprzejmie wszystkich budujących o nowe zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The Beatles 23.09.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam wszystkich Abrowiczow, Z mezem zdecydowalismy sie na budowe Abra 2 z podwojnym garazem. Nasze zmiany w projekcie to klatka schodowa przy kuchni, poddasze do adaptacji, strop - zel/beton i okna na poddaszu. Projekt domu jest klasyczny, nie za duzy i praktyczny. W przyszlym tygodniu kupujemy projekt! Na wiosne ruszamy z budowa Pozdrawiam i czekamy na wiecej zdjec, The Beatles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 25.09.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 (edytowane) Witam tak wygląda dzisiaj nasza Abra Edytowane 25 Września 2015 przez arturcela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 25.09.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalcia 83 27.09.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Witam, My jesteśmy na etapie krycia dachówka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 28.09.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Lalcia 83 jakiej firmy kładziecie dachówkę i jakie są to koszty ile ekipa i ile sam materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalcia 83 29.09.2015 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Lalcia 83 jakiej firmy kładziecie dachówkę i jakie są to koszty ile ekipa i ile sam materiał? Witam, Wybraliśmy dachówkę Firmy Brass celtycką - grafit. Koszta dachówki z obróbkami i rynnami to koszt 10 000 zł. Jeśli chodzi o koszta robocizny to Mnie to nie dotyczy, ponieważ Mój mąż to robi, więc Naszym kosztem jest tylko materiał . A jakie koszta ponieśliście do tej pory? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 03.10.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Lalcia 83 wrzuć kilka fotek waszej Abry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalcia 83 06.10.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 zdjęcia z Naszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalcia 83 06.10.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Lalcia 83 wrzuć kilka fotek waszej Abry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalcia 83 06.10.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 [ATTACH=CONFIG]333049[/ATTACH] Przypomnę, że my budujemy szkieletowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 07.10.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Lalcia 83 mam pytanko jaki jest koszt pobudowania szkieletowi na tym etapie co u was chciałbym porównać swoje koszty. Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rechot 10.10.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Kilka zdjęć z mojego bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baaki 11.10.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Rechot dach dokładnie taki jak nam się podoba. Jakie były jego koszta? Deskowałeś go całego? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rechot 12.10.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Rechot dach dokładnie taki jak nam się podoba. Jakie były jego koszta? Deskowałeś go całego? Pozdrawiam. Nie zastosowałem pełnego deskowania, łaty kontrłaty w miarę gęsto co 25cm. Nie ma konieczności pełnego deskowania choć niektórzy zalecają pod płaskie pokrycia. Przy montażu pokrycia nie sposób uniknąć minimalnych załamań widocznych przy określonym padaniu światła. Jeśli ktoś jest ultra estetą i ma ekipę niesprawdzoną to nie polecę rąbka, zwłaszcza na łatach. Koszt całego dachu to łącznie 29 tys. z robocizną. Rąbek w powłoce Granite STORM gwarancja 30 lat. 35zł/m2. Więźba 700zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 21.10.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 oto nasza abra, stan na X.2015 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolciax 27.10.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam, jesteśmy na etapie dokonywania zmian w projekcie. Możecie mi powiedzieć jaką macie długość okapów przy wersji bez ścianki kolankowej - czy nie jest zbyt ciemno ? I jak z zaciemnieniem salonu przy tarasie ? U nas cały czas ważą się jego losy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreamerx 27.10.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ktoś zastanawiał się jak wygląda wykończona Abra w środku - o tak Uwaga, zdjęcia robione suszarką do włosów. Bez większych modyfikacji - jest przestrzennie. Mała łazienka jest powiększona o długość wanny i w sumie wyszła całkiem przyzwoicie jak na jej metraż - nie ma co się bać tych 109 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts