eleven11 14.09.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 u nas 330. stan zewn. taki jak na zdj. została elewacja ktora bedzie na wiosne, czyli obstawiam jakies 15 tys, i od tego otoczenie, nawiezienie ziemi, krzewy i inne. dużo własnej roboty....środek wszystko zrobione i umeblowane, złotych klamek nie ma ale tanio tez nie było np. kuchnia z agd pow 20 tys. wg mnie jak masz własną dzialke (jak ja:)) to w 350 mozna sie zmieścic. pzdr pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdek1974 29.09.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Postępy z ostatnich prac. Czekamy na ekipę brukarzy i na finał wykończeniówki. [ATTACH=CONFIG]364630[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364631[/ATTACH] Witam serdecznie. Bardzo ładny dom.Mam pytanie o ściankę kolankowa. Czy jest w orginalnym stanie czy podniesiona jest wyżej?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdek1974 29.09.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Witam.Mam pytanie.Czy podniesiona była ścianka kolankowa czy zachowana orginalna wersja tj bezpośrednio na stropie. Mam taki mały dylemat .Prosił bym o odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rechot 21.10.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Witam, miło że się podoba. Nie pamiętam jaki jest oryginalny projekt, mój był rysowany od podstaw na bazie darmowych planów udostępnionych mailowo przez pracownię Archetyp. W naszym domu ścianka kolankowa to jeden pustak wymurowany ponad poziom stropu. Nie chciałem sztucznie podwyższać domu nie wiedząc czy kiedykolwiek zrobię strych jako użytkowy (raczej wątpliwe). Proporcje domu mi odpowiadają, choć widać to dopiero po zadaszeniu budynku niestety.W razie czego służę pomocą. W przypadku ogrzewania paliwem stałym jaku mnie (ekogroszek), mam odpowiednio rozwiązany układ pomieszczeń już zamieszczałem rzut parteru. Mówię odpowiednio bo już mieszkam i sprawdziłem. Dla zainteresowanych użytkuję kocioł SAS Smart 10kw więc cokolwiek mogę podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archetyp s.c. 24.10.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Nie pamiętam jaki jest oryginalny projekt, mój był rysowany od podstaw na bazie darmowych planów udostępnionych mailowo przez pracownię Archetyp. Ciekawe, mógłby Pan to rozwinąć ? Wygląda jak oryginalna Abra, swoją drogą bardzo ładnie wybudowana. Jak wiemy, projekty jak każde dzieło chronione są prawem autorskim i przerysowywanie bez wiedzy i zgody autora jest karalne. Jeżeli chciałby Pan to wyjaśnić proszę o kontakt z naszą pracownią: [email protected] pozdrawiam Tomasz Siemieniuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haneczkani 07.11.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Witam wszystkich Abrowiczów. Zdecydowaliśmy się na budowę Abra 2 wersja lustrzana i front domu był by od południa (wejście oraz wjazd do garażu). Zastanawiam się czy takie ułożenie będzie korzystne w sensie czy w salonie nie będzie za ciemno. Co o tym sądzicie. Proszę o radę. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baaki 25.11.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Witam. Wydaje mi się ze przy takim ułożeniu w domu będzie napewno ciemno. My front domu mamy od północy dlatego salon z kuchnią łazienka i pokoje dziecięce są w słońcu do wieczora...czyli tak naprawdę pomieszczenia najczęściej przesiadywane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haneczkani 02.01.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Witam wszystkich, zdecydowaliśmy się na budowę domu Abra 2 lustrzane odbicie. Zastanawiamy się tylko czy można nanieść taką zmianę że wejście do spiżarni chcemy zrobić od wiatrołapu. Czy możemy taką zmianę nanieść na etapie budowy (mamy juz pozwolenie na budowę ale jakoś wcześniej nie pomyśleliśmy o tej zmianie) ? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Addel 09.01.2017 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witaj, Zrobić można teoretycznie wszystko, nie wiem tylko jaki jest układ z kierownikiem budowy ale sądzę, że jeżeli go poinformujecie to się zgodzi. Z takimi pierdołami zwykle nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 18.01.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 witajcie abrowicze. do tych którzy maja juz abre na gotowo. podeslijcie jakies fotki elewacji. generalnie chodzi o front domu. szukamy inspiracji... na razie jak we wczesniejszych moich wiadmościach mamy ocieplone i zaciągnięte klejem a na wiosne robimy tynk. moze ktos z was zrobił cos ciekawego i warto było by podpatrzeć . na priv rowniez mozecie wysyłac. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 02.03.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 super. dziękuje wam za odpowiedz...., elewacja juz zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka81 22.05.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Witam Abrowicze !!!! Rok temu zakupiony projekt abry 2, chwile to trwalo bo z powody malego niedopatrzenia w warunkach zabudowy musieliśmy zwężyć naszą abre o 1cm noo nic głupi centymetr ale w urzedzie nawet tyle nie odpuszczą. Tak ze był czas przeczytać całe 16 stron związanych z tym wątkiem hehe a to pierwsza fotka z placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zajaks 07.06.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam, Interesuję sie zakupem projekti Abra 2. 1. Czy buduje ktoś z okolic Rzeszowa Kielc lub Jaroslawia ? Prosiłbym o kontakt. [email protected]2. Rozważał ktos powiększenie wiatrolapu oraz wc dla gosci i przesuniecie kotłowni bardziej w strobe garażu?3. Jak myslicue czy zadaszenie nad tarasem spowoduhe spore straty w naswietleniu wewnatrz? PozdrawiamMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka81 07.06.2017 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam my zaczynamy budować abre2 w krasnem pod rzeszowe ale narazie są tylko fundamenty. Blizej sierpnia bedzie co ogladać jak juz zaczną rosnąć mury. W salonie oprócz drzwi tarasowych jest bardzo duże okno więc nie sądzę żeby był problem z doświetleniem, u nas to okno ma byc od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisdeberg 11.10.2017 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Budował ktoś ABRA 2 w Wielkopolsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek1989 19.10.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Witam, czy buduje ktoś Abre w woj. Lubuskim, Wielkopolskim bądź dolnośląskim. Chciałbym obejrzeć ją przed zakupem projektu i jestem ciekawy, czy ktoś umożliwiłby mi obejrzenie domu na żywo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena S 02.11.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 (edytowane) Witam, czy buduje ktoś Abre w woj. Lubuskim, Wielkopolskim bądź dolnośląskim. Chciałbym obejrzeć ją przed zakupem projektu i jestem ciekawy, czy ktoś umożliwiłby mi obejrzenie domu na żywo. Pozdrawiam Witam, My mamy wybudowaną Abre 2 w woj. Opolskim Edytowane 2 Listopada 2017 przez Magdalena S zmiana treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kotaloka 15.08.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Witam wszystkich, dawno nikt nic nie pisał, ale mam nadzieję, że Abrowicze tu jeszcze zaglądają Jestem o krok od zakupu tego projektu. Czy ktoś jest może w trakcie budowy(lub po) ? I czy można Was odwiedzić i zobaczyć to cudo na żywo? Jak wiadomo potrafi to bardzo pomóc przy podejmowaniu decyzji :) Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts