koremore 20.10.2013 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 WitamFajne rozwiązanie z tymi schodami - żałuję, że nie trafiłam tu wcześniej. Z tego co pamiętam projektant mi proponował coś takiego ale ja się uparłam na spiżarkę i schody mam w korytarzu kosztem pomieszczenia gosp. , sypialni i kibelka:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koremore 22.10.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walendziaczek 23.10.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 My osadziliśmy murłaty, a w sobote edziemy z więźbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koremore 28.10.2013 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Czy ktoś ma już doprowadzony gaz do kuchni? A jeśli ma to czy mógłby wrzucić jakiś pobieżny schemat jak idą rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doogie10 31.10.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Dach już zrobiony, niestety, zabrakło mi dachówki więc czekam na transport. Dom wydaje się wysoki, gdyż jeszcze rozrównałem ziemi którą przywiozłem na podniesienie działki. Jak tylko pogoda dopisze to w listopadzie zrobię ścianki działowe na poddaszu aby oprzeć stolce, gdyż narazie stoją na ślepych słupkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingerek 03.12.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Witam,bardzo podoba mi się projekt domu ABRA, tylko rzeczywiście ta kotłownia wg mnie w niefortunnym trochę miejscu. Jako świeżak w tym temacie mam (może trochę głupie) pytanie. Czy zamawiając ten projekt istnieje możliwość (np przez architekta adaptacyjnego, albo podczas zamawiania) zamiana kotłowni z łazienką na miejsca i rezygnacja z kominka w salonie? W kotłowni (w nowym miejscu) oczywiście komin by musiał być, więc albo po prostu ten z salonu przerzucić przez ścianę, albo no nie wiem.. Zastanawiam się tylko, czy jest taka możliwość.Byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek sugestie.Pozdrawiam serdecznie edit: No i zapomniałabym o zmianie kąta nachylenia dachu, gdyż tam, gdzie zamierzam się budować kąt nachylenia niestety musi wynosić min. 40stopni. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Gingerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy_001 03.12.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 WitamTakie zmiany w typówkach to norma, można je zrobić przy adaptacji, kąt dachu to już trochę więcej roboty ale też się da. Ta kotłownia z wiatrołapu jest dostępna pewnie dlatego że jak ktoś zechce palić paliwem stałym to ewentualny pył z kotłowni zabrudzi tylko wiatrołap a nie hol w domu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingerek 05.12.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Dziękuję bardzo za informacje. Odnośnie kotłowni, to w niefortunnym miejscu, bo chciałam mieć sypialnię połączoną z łazienką. A w miejscu nowej kotłowni (ogrzewanie gazowe) będzie też pralnia z wyjściem na taras, aby latem na zewnątrz bez problemu pranie suszyć. Ja niestety (mimo, iż takie na początku miałam założenie) nie mogę palić paliwem stałym. MPZP tego nie dopuszcza. Natomiast, po lekturzehttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?18808-Czego-w-urz%C4%85dzaniu-domu-nie-zrobiliby%C5%9Bcie-ponownienie daje mi spokoju kilka rzeczy. Biorąc pod uwagę doświadczenia forumowiczów, oraz w planie śniadania na tarasie, chciałam okno w salonie przy kuchni przekształcić na drzwi tarasowe. Kuchnię odzielić od salonu (dostawić metrową ściankę przy ścianie i zrobić krótszy barek) i zastanawiam się gdzie zrobić jadalnię. Niby salon i kuchnia nienajmniejsze, ale jakoś tak nieustawne. Po radach forumowych wiem, że zlewozmywak przy oknie nie jest najlepszym rozwiązaniem (okno się zachlapuje, brak możliwości otworzenia go).Zastanawialiście się, na poziomie projektu, nad urządzeniem tego domku w praktyce? Przepraszam, jeżeli nie na temat trochę, ale wątek dotyczy projektu ABRA i właśnie w tym projekcie mam te zagwózdki i mam nadzieję, że uda mi się je jakoś rozwiązać, bo domek po prostu przepiękny a nadodatek po przeglądnieciu tysięcy projektów, najbardziej spełniający moje wymagania. Może jeszcze brakuje garderoby przy sypialni, ale tę funkcję będzie pełnił najwyżej pokój sąsiadujący z nią.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_48 06.12.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Witam ma ktoś moze bardziej szczegołowe plany tego domu? chodzi mi o budowe fundamentow jakies szczegóły dla wykonawcy zeby mogl wycenic ?? Edytowane 6 Grudnia 2013 przez Marcin_48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingerek 06.12.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Najbardziej szczegółowe rysunki tego domu znalazłam tutaj: http://archetyp.pl/projects/abra/rysunki.pdfJeżeli chodzi już o jakieś konretniejsze, to pewnie trzeba kupić projekt. Ja w 100% jeszcze się nie zdecydowałam, więc projektu jeszcze nie zakupiłam (uważam, że w takich sprawach co nagle to po diable, wolę najpierw dojrzeć do tego, oswoić się z projektem), więc bardziej nie mogę pomóc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy_001 06.12.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Może po prostu napisać do pracowni w tej sprawie, na pewno mają szczegółowe rysunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_krzychu 10.12.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Stan przed zimą. Elewacja prawie, ale jednak nie skończona (nie udało się całości zaciągnąć klejem przed zimą). W środku atakuje huragan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_48 18.12.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 19 Grudnia 2013 przez Marcin_48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_48 21.12.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Buduje ktos abre w okolicy czestochowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krydole 12.02.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam , mam pytanie do was wszystkich czy ktoś z was zakupił może kosztorys?????? Jeśli tak to proszę o kontakt. Jesteśmy w trakcie brania kredytu i stanęlismy na kosztorysie. Mamy wstępny ale jeśli chodzi o szczegóły to jesteśmy zieloni. Prosimy o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alankedzior 12.03.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witam, czy buduje ktoś może Abra 2 lub Endo 2 z piwnicą pod połową domu i z miejscem na schody na poddasze ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreamerx 21.03.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 czołem Abrzanie!Jak budowy wam się posuwają? Szczęściarze pewnie przymierzają się już do wprowadzki. My zaczynamy przygodę, własnie tłuczemy głowy nad wyborem ekipy. I oto się pojawia pytanie do was - budujemy Abrę bez garażu, dostaliśmy wycenę robót pod SSO (z dachem) na 41 000zł. Dużo? Mało? Ile wam wyszła robota za ten etap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaskiba1222wp.pl 01.04.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam my jestesmy własnie na etapie wykonczeniówki abry 2 oktualnie naciagamy klej na domek a w srodku zostało pomalowac sciany ,polozyc panele i poobsadzac drzwi kosz jaki ponieslismy do tej pory to 180tys, imysle ze w 20 tys,wyrobie sie w meblach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreamerx 04.04.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam my jestesmy własnie na etapie wykonczeniówki abry 2 oktualnie naciagamy klej na domek a w srodku zostało pomalowac sciany ,polozyc panele i poobsadzac drzwi kosz jaki ponieslismy do tej pory to 180tys, imysle ze w 20 tys,wyrobie sie w meblach. 180 tys. materiał z robocizną? Z instalacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alankedzior 22.05.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Posiada ktoś jakiś kosztorys materiałów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts