_krzychu 27.10.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) 1 zdj - widok z pokojów na salon, po pr taras 3 zdj - widok na garaż Edytowane 31 Października 2014 przez _krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 27.10.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 dziękuje Krzychu właśnie o to mi chodziłoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 01.11.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 01.11.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 witam mam pytanie czy ktoś może mi podać wymiary zaznaczone na fotce powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 02.11.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 witam mam pytanie czy ktoś może mi podać wymiary zaznaczone na fotce powyżej. Jak przeczytałem te pytanie to się załamałem a teraz mam dobry humor na cały dzień. Kolego jest taka strona http://archetyp.pl/projekt_abra/ a na tej stronie po prawej stronie, poniżej wymiarów jest taki napis " wymiary szczegółowe " i jak na ten napis klikniesz to otworzy Ci się rysunek http://archetyp.pl/projekt_abra/archetyp.pl/projects/abra/rysunki.pdf Mam nadzieję że pomogłem, ale na przyszłość warto skorzystać opcję szukaj i myśl bo informacja była już chyba w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 02.11.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Dziękuje kolego ale poco te nerwy , jestem tu nowy zbieram tylko informacje bo planuje zakupić taki projekt ale muszę przemyśleć jeszcze kilka rzeczy .Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 02.11.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Dziękuje kolego ale poco te nerwy , jestem tu nowy zbieram tylko informacje bo planuje zakupić taki projekt ale muszę przemyśleć jeszcze kilka rzeczy .Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam Nerwów wcale tu nie było. Fajnie że pomogłem, pozdrawiam i mam nadzieję że będziemy wymielani się doświadczeniami. Jak dostanę Warunki to też zamierzam projekt kupić i wprowadzić drobne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 18.11.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Cześć PaRa i jak tak kopiłeś już projekt? nie myślałeś czasem o stropie żelbetowym i ewentualnie w jakim miejscu zrobiłbyś wejście na strych ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 19.11.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Cześć PaRa i jak tak kopiłeś już projekt? nie myślałeś czasem o stropie żelbetowym i ewentualnie w jakim miejscu zrobiłbyś wejście na strych ? Pozdrawiam. Nie, na ma sensu się spieszyć, na razie się uczę i podglądam. O stropie nie myślałem bo to dodatkowy nie mały koszt, chcę mieć natomiast strych do którego wejście będzie od strony garażu. W tym momencie czekam na zniesienie współwłasności i przepisanie gruntu, i jak to będę miał zrobione to dalej reszta papierów. Woda na działce już jest, prąd się robi, a gazu i kanalizacji i tak nie ma w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 26.11.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam Sebastian1985, ja z budowa swojej abry ruszam na wiosnę, powiedz jakie już koszty poniosłeś do tego etapu ? ,i jakie zmiany przeprowadziłeś w środku oprócz tych widocznych na zewnątrz ,a tak poza tym to całkiem dobrze się prezentuje ten twój domek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 19.12.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Witam budujacych abrę 2. również buduje ten domek, konkretniej w kutnie (woj.łodzkie) obecnie dom jest w stanie surowym zamkniętym bez tynków. niedługo prześle kilka fotek jak obecnie wygląda dom oraz postaram się wam przedstawić jakie zmiany w projekcie dokonaliśmy, jakie ponieśliśmy koszty itd:) ogólnie na tą chwilę koszty razem z oknami, bramą garażową itd to 150 tyś. (bez działki) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 19.12.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Witam eleven 11 czekam z niecierpliwością na twoje fotki ja swoja ABRE( wersja bez garażu) zaczynam budować na wiosnę i jestem ciekaw jakich zmian dokonałeś .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 22.12.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 hej. oto nasze zmiany. tak to mniej więcej wygląda:) wiadomo na projekcie jest to pokazane dokładniej:) dodatkowo zrezygnowaliśmy ze stropu teriva w garażu gdyż zrobie lekki podwieszany, rezygnacja z kominka, na poddaszu w szycztach wstawiliśmy okna dwuskrzydłowe 150x150, wiadomo, jeszcze jakieś nieistotne zmiany byly ale to zawsze na bieżąco podczas budowy wychodzi i decyzje trzebą podejmować na szybko aczkolwiek żadnej nie żałujemy. musieliśmy dokonac zamiany usytuowania bramy garażowej gdyż wjazd na posesję będziemy mieć z bocznej, nieutwardzonej drogi, lecz mimo to dom i tak stoi jakby frontem do drogi głównej asfaltowej:) niedługo prześle fotki, służę radami i liczę na wasze wskazówki również, po nowym roku wchodzą elektrycy także ruszamy ostro żeby za rok, swięta spędzić juz w nowym domku:) pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturcela 27.12.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 witam Sebastian powiedz ile kosztowały cię te drzwi na taras i czy zachowałeś i ich wymiary z projektu? .Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 02.01.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 na razie nie orientowałem się co do kosztów stropu/sufitu w garażu. nie sądzę żeby było to jakoś bardzo kosztowne. zamierzam zrobic drewnianą konstrukcje od spodu podwiesić płyty kartongps, a od góry może kilka płyt osb żeby ewentualnie gromadzić sobie tam jakieś lekkie rzeczy. a ty jak widzisz zrobienie tego stropu?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek1234 03.01.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam mam pytanie.Zamierzam w tym roku budować dom abre2.Posiadam już działkę i mam już umówioną ekipę za stan surowy otwarty za cenę 50tyś.Moje pytanie to ile będzie kosztować sso(chodzi mi o materiały,dachówka ceramiczna i inne)Nie mam też jeszcze pozwolenia ale bardziej chodzi mi o koszty materiałów.Jeżeli może mi ktoś napisać ile około będzie to kosztować będę wdzięczny.Materiał będę kupował sam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emkajeden 03.01.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam, chciałem się dowiedzieć czy buduje ten dom ktoś na śląsku okolice Katowic, Żor, Jastrzębia. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.torun 05.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam wszystkich budujących abrę Buduję abrę 2 pod toruniem. Może ktoś z okolicy??? Startuję wiosną. Chłonę wszystko, co piszecie. Najbardziej interesują mnie konkrety. Koszty. Kto już zakończył i ma jakieś podsumowanie??? Myślę o ogrezwaniu... Nie mam podjętej decyzji.. Na pewno nie ekogroszek. Czy ktoś zastosował pompę ciepla?? a może jakieś inne wariacje typu połączenie grzania kominkiem z czyms innym?? pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 08.01.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 witam wszystkich, chciałbym przedstawić wam jak w chwili obecnej wygląda nasza abra: dom w tym stanie byl już na początku grudnia, a zaczęliśmy w polowie września, czyli lekko ponad 2 miesiące i jakoś specjalnie się nie spieszyliśmy, wszystko szło po kolei, troche ekipa od dachu sie ociągala ale daliśmy radę jak tylko będzie na plusie wchodzą elektrycy i dzialamy dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleven11 08.01.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 a oto zdjecia poddasza, nie nastawiamy się na to zeby robic z niego jakieś użytkowe aczkolwiek jest to całkiem spory strych i spokojnie dwa rozsądne pokoje dało by się zrobić, ponadto jakaś łazienka garderoba,itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts