Inka87 04.12.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Witam serdecznie. To mój pierwszy post na forum, chociaż podczytuję Was już od kilku miesięcy Wiosną następnego roku rozpoczynamy z mężem budowę http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-4.html Już teraz mam mnóstwo wątpliwości co do wybranego projektu, ale niestety nie ma odwrotu. Przede wszystkim, mimo iż poszerzyliśmy lewą ścianę o 60cm jestem co raz bardziej przerażona wielkością pokoju dziennego ;/ to będzie tylko 24m2. Zastanawiam się czy jest sens planować tam pokój wraz z stołem jadalnianym. A może lepiej przenieść kuchnię do pokoju na dole, który miał być gabinetem? Może ktoś miał podobny problem i może mi doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 05.12.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam serdecznie. To mój pierwszy post na forum, chociaż podczytuję Was już od kilku miesięcy Wiosną następnego roku rozpoczynamy z mężem budowę http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-4.html Już teraz mam mnóstwo wątpliwości co do wybranego projektu, ale niestety nie ma odwrotu. Przede wszystkim, mimo iż poszerzyliśmy lewą ścianę o 60cm jestem co raz bardziej przerażona wielkością pokoju dziennego ;/ to będzie tylko 24m2. Zastanawiam się czy jest sens planować tam pokój wraz z stołem jadalnianym. A może lepiej przenieść kuchnię do pokoju na dole, który miał być gabinetem? Może ktoś miał podobny problem i może mi doradzić? witam, moim zdaniem 24 metry to juz powierzchnia całkiem niezła biorąc pod uwagę ten projekt, zwłaszcza szerokość domu 7,6m. my bierzemy pod uwagę przy alabastrowej 2 ze względu na lepszy układ salon/kuchnia na naszą działkę. z pewnością nie przenosiłbym kuchni w miejsce pokoju dodatkowego. ciekawy jestem czy wydłużenie domu o 60 cm to duży problem dla architekta i czy dużo kosztowała taka zmiana bo też to rozważamy. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 12.12.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dziękuję za odpowiedź. Tak masz rację, ten pomysł z przeniesieniem kuchni nie miał sensu, za bardzo kombinuje . Już pogodziłam się z małym pokojem dziennym. A co do wydłużenia domu to niestety nie wiem ile to dokładnie kosztowało. Wprowadzaliśmy kilka zmian, kosztami zajmował się mąż, a nie mam jak się go o to obecnie podpytać. A jesteście już zdecydowani na ten projekt? Ja teraz wybrałabym całkiem inny, no ale co ma być to będzie. My obecnie dopełniamy formalności i mam nadzieję, że na wiosnę rozpoczniemy pracę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 13.12.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 u nas kryterium wyboru jest szerokość działki. jest niewiele domów na wąską działkę, a takich sensownie wyglądających jeszcze mniej. ten ma jeden minus czyli mały salon ale jak go powiększymy do tych 24 metrów to moze da rade...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 11.01.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 u nas już decyzja zapadła, bedziemy budować przy alabastrowej 4Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warszawiak79 04.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Pani Inko, czy już Pani postawiła ten dom Przy Alabastrowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonam3k 21.05.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Dziękuję za odpowiedź. Tak masz rację, ten pomysł z przeniesieniem kuchni nie miał sensu, za bardzo kombinuje . Już pogodziłam się z małym pokojem dziennym. A co do wydłużenia domu to niestety nie wiem ile to dokładnie kosztowało. Wprowadzaliśmy kilka zmian, kosztami zajmował się mąż, a nie mam jak się go o to obecnie podpytać. A jesteście już zdecydowani na ten projekt? Ja teraz wybrałabym całkiem inny, no ale co ma być to będzie. My obecnie dopełniamy formalności i mam nadzieję, że na wiosnę rozpoczniemy pracę. Pozdrawiam Zastanawiam sie dlaczego nie zdecydowaliscie sie sie na http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-11.html Skoro zależało wam na duzym pokoju dziennym do dom przy alabasterowej 11 byłby idealny dla was? . Duzy salon , mega duza kuchania , kotłownia rowniez duza z wejsciem odrazu od garazu ( jest to plus jesli ktos zdecyduje sie na palenie mialem/groszkiem ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts