Bubbles 04.12.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Hej, Podczytuję Was od jakiegoś niedługiego czasu i postanowiłam się odezwać. Krótko o mnie/nas: w lipcu wzięliśmy ślub Od około września/października szukaliśmy mieszkania by zdążyć z programem RnS. Udało się Znaleźliśmy mieszkanko, które mniej lub bardziej nam odpowiada, ale też nie mogliśmy wybrzydzać za bardzo (chociaż wybrzydzaliśmy bardzo). Mieszkanie składa się z 3 pokoi - w tym salon +aneks kuchenny i dwie sypialnie. Wszystko zajmuje ok 65 m^2. W wątku chciałabym się dzielić inspiracjami, pomysłami, ale przede wszystkim zależy mi na Waszej opinii i sugestiach dotyczących funkcjonalności pomieszczeń - wiem, że wiele z Was jest bardzo doświadczonych w urządzaniu mieszkań/domów, niektóre Wasze pomysłu są niesamowite! Mam nadzieję, że się rozgościcie w wątku, z biegiem czasu zapewne będzie się tu pojawiać coraz więcej zdjęć itp. A tymczasem, zapraszam do zapoznania się z naszymi metrami kwadratowymi na planie aaa... odbiór mieszkania ok. grudnia 2013 więc mam sporo czasu na przemyślenia i zmienianie decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubbles 04.12.2012 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 A teraz rozterki: głównie wiążą się z połączeniem kuchni i salonu. Do końca grudnia musimy zdecydować, czy likwidujemy ściankę działową czy nie. Mężowi zależy bardzo na wyspie... ale to skróci nam salon, a i tak nie jest szeroki. Kuchnia w bieli z drewnianymi blatami nie wiemy jeszcze czy mat czy połysk. Tu czekam na sugestie osób, które już mają w tym doświadczenie. poniżej załączam dwa pomysły na przearanżowanie kuchni i salonu. A tu inspiracja jak mogłoby to wyglądać gdyby ścianka pozostała: http://img-pl1.b-dn.net/upl/t_xl/trendy_6619_aneks_kuchenny_w_salonie.jpg http://img-pl1.b-dn.net/upl/t_xl/trendy_6622_nowoczesne_mieszkanie.jpg jeżeli naruszam jakieś zasady forum to bardzo proszę o upominanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.12.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Cześć Bąbelki Dobry macie układ mieszkania. Ja u siebie specjalnie dostawiałam ściankę między kuchnią a pokojem. Ale dużo zależy od Waszych upodobań. My potrzebowaliśmy dodatkowego miejsca na książki. I jestem bardzo zadowolona - kuchnia zasłonięta, nie muszę wszystkiego non stop sprzątać. A jak mój mąż się zabiera za gotowanie, to jest co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.12.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Na razie wymyśliłam dwa ustawienia. Wszystko zależy od tego czego potrzebujecie, oczekujecie, do czego jesteście przyzwyczajeni. Ja lubię otwartą przestrzeń i łączenie różnych funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubbles 04.12.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 yokasta - dzięki za Twoje propozycje. Doprecyzuję jeszcze tylko kilka rzeczy: Mój Mąż bardzo chce mieć okno w kuchni, więc pewnie nie da jej przenieść, no i wymaga to zgody dewelopera, przeniesienia siły itp... a jeśli chodzi o ustawienie sofy w stosunku do TV, to póki co jesteśmy jednak za standardowym ustawieniem - na wprost, no i chciałabym żeby jakaś przyzwoita odległość była zachowana... Mężowi zależy też na biokominku Narendil - widziałam Twój półapartament Masz ogromną przestrzeń, której zazdroszczę Mój mąż zazwyczaj sprząta w kuchni po tym jak gotuje, więc nie jest źle ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.12.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Hello - śliczne mieszkanko i będzie fajne do ustawienia Patrząc na aranżacje które są Twoją inspiracją jestem za ścianką pięknie wygląda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts