Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bombelkowe mieszkanie - pierwsze gniazdko małżeńskie :)

Recommended Posts

Hej,

Podczytuję Was od jakiegoś niedługiego czasu i postanowiłam się odezwać.

Krótko o mnie/nas: w lipcu wzięliśmy ślub :) Od około września/października szukaliśmy mieszkania by zdążyć z programem RnS. Udało się :) Znaleźliśmy mieszkanko, które mniej lub bardziej nam odpowiada, ale też nie mogliśmy wybrzydzać za bardzo (chociaż wybrzydzaliśmy bardzo). Mieszkanie składa się z 3 pokoi - w tym salon +aneks kuchenny i dwie sypialnie. Wszystko zajmuje ok 65 m^2.

W wątku chciałabym się dzielić inspiracjami, pomysłami, ale przede wszystkim zależy mi na Waszej opinii i sugestiach dotyczących funkcjonalności pomieszczeń - wiem, że wiele z Was jest bardzo doświadczonych w urządzaniu mieszkań/domów, niektóre Wasze pomysłu są niesamowite!

Mam nadzieję, że się rozgościcie w wątku, z biegiem czasu zapewne będzie się tu pojawiać coraz więcej zdjęć itp.

A tymczasem, zapraszam do zapoznania się z naszymi metrami kwadratowymi na planie :)

aaa... odbiór mieszkania ok. grudnia 2013 ;) więc mam sporo czasu na przemyślenia i zmienianie decyzji :D

plan.jpg

plan.jpg

A teraz rozterki: głównie wiążą się z połączeniem kuchni i salonu. Do końca grudnia musimy zdecydować, czy likwidujemy ściankę działową czy nie. Mężowi zależy bardzo na wyspie... ale to skróci nam salon, a i tak nie jest szeroki. Kuchnia w bieli z drewnianymi blatami :) nie wiemy jeszcze czy mat czy połysk. Tu czekam na sugestie osób, które już mają w tym doświadczenie. poniżej załączam dwa pomysły na przearanżowanie kuchni i salonu.

Bez%25C2%25A0tytu%25C5%2582u.jpg

plan5.jpg

A tu inspiracja jak mogłoby to wyglądać gdyby ścianka pozostała:

http://img-pl1.b-dn.net/upl/t_xl/trendy_6619_aneks_kuchenny_w_salonie.jpg

http://img-pl1.b-dn.net/upl/t_xl/trendy_6622_nowoczesne_mieszkanie.jpg

jeżeli naruszam jakieś zasady forum to bardzo proszę o upominanie :)

Cześć Bąbelki :)

Dobry macie układ mieszkania.

Ja u siebie specjalnie dostawiałam ściankę między kuchnią a pokojem.

Ale dużo zależy od Waszych upodobań.

My potrzebowaliśmy dodatkowego miejsca na książki.

I jestem bardzo zadowolona - kuchnia zasłonięta, nie muszę wszystkiego non stop sprzątać. A jak mój mąż się zabiera za gotowanie, to jest co :lol2:

yokasta - dzięki za Twoje propozycje. Doprecyzuję jeszcze tylko kilka rzeczy: Mój Mąż bardzo chce mieć okno w kuchni, więc pewnie nie da jej przenieść, no i wymaga to zgody dewelopera, przeniesienia siły itp... a jeśli chodzi o ustawienie sofy w stosunku do TV, to póki co jesteśmy jednak za standardowym ustawieniem - na wprost, no i chciałabym żeby jakaś przyzwoita odległość była zachowana... Mężowi zależy też na biokominku ;)

Narendil - widziałam Twój półapartament :) Masz ogromną przestrzeń, której zazdroszczę :) Mój mąż zazwyczaj sprząta w kuchni po tym jak gotuje, więc nie jest źle ;p