MikeTNK 05.12.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witajcie Nie mogę nigdzie znaleźć żadnej informacji więc chciałbym zasięgnąć opinii ekspertów z tego forum.Pytanie z mojej strony brzmi - jeśli w projekcie zagospodarowania, będącym składnikiem wniosku o pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego, została uwzględniona studnia głębinowa (do 30 m głębokości poniżej 5m3 poboru - czyli nie wymagająca pozwolenia wodnoprawnego) to czy po uzyskaniu z urzędu PnB na inwestycję i formalnym rozpoczęciu budowy mogę studnię robić bez żadnych dodatkowych zawiadomień/pozwoleń itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.12.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 05.12.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Tak, choć niektóre gminy wymagają wpisać studnię także w zakresie zamierzenia w opisie projektu ( i informacji BIOZ), Bywają i gminy (jak Kraków), które cały zakres literalnie chcą mieć w tytule wniosku (choć to już lekka paranoja wg mnie - po to jest załączony do wniosku i decyzji projekt) - zwykle brak jest miejsca w ich wykropkowanych linijkach wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeTNK 06.12.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi. Studnia została ujęta w opisowej części projektu zagospodarowania gdzie wyszczególniono głębokość nie przekraczającą 30 m i pobór nie przekraczający 5 m3 - żeby starostwo nie zastanawiało się czy nie wymagać ode mnie przypadkiem pozwolenia wodnoprawnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.03.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 od stycznia 2012 roku musisz mieć projekt na każdą studnię. Nie ma już 30m i 5m3/h. Sralis mazgalis referentis dupcis. Świstak Ci takie banialuki nawciskał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts