Radiowiec 05.12.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Słuchajcie fachowcy, mam problem Wczoraj żona włączyła światło w pralni i w tym momencie wywaliło różnicówkę. Po powrocie do domu zacząłem szukać przyczyny. Wiem już, że wali tylko ten łącznik (na tym obwodzie są też inne pomieszczenia w sąsiedztwie). Po wypięciu łącznika korek można podnieść. Myślałem, że łącznik się wywalił, ale podpięcie nowego nic nie zmienia - znów wali i to bez względu na to, w jakim jest położeniu. Nic nie było wiercone w okolicy, więc uszkodzenie kabla w ścianie wykluczam. Odpiąłem też odbiornik prądu (lampę) i nie ma efektu. O co może chodzić? Może coś ustalimy zanim wezwę elektryka. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 05.12.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 O co może chodzić? Może coś ustalimy zanim wezwę elektryka. Proponuję jednak elektryka. Do Sylwestra co prawda już nie długo, ale to jeszcze nie czas na "walenie korków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 06.12.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Jeżeli po odłączeniu lampy wszystko jest ok to winna jest lampa. Nie masz przypadkiem w lampie zwartych przewodów N i PE (żółtozielony i niebieski)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 06.12.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Właśnie nawet bez lampy (po odłączeniu) wali ten łącznik. I to bez względu czy jest włączony czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 06.12.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Ta usterka jest od początku czy z czasem się pojawiła?Łącznik ma podświetlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 06.12.2012 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Usterka pojawiła się w poniedziałek, instalacja ma pół roku, wcześniej przez 3 tygodnie działało bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 06.12.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 1. Odłączyłeś lampę od kostki, czy zdjąłeś kostkę i rozdzieliłeś przewody?2. Instalacja bezpuszkowa, czy między włącznikiem, a lampą masz puszkę połączeniową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts