marcin6001 05.12.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam. Robię remont mieszkania w stuletnim domu. Mam jedno duże pomieszczenie które chcę podzielić na kuchnię i łazienkę (konstrukcja ścianki działowej z profili i płyt g-k). Pomieszczenie to jest dość wysokie ma ok. 3m więc chce tam obniżyć sufit (konstrukcja krzyżowa z profili przyściennych UD i profili głównych, na wieszakach obrotowych) o ok. 30cm. Pomieszczenie to ma 2 ściany ceglane, 1 ścianka działowa z profili, a ostatnia ściana to skos z belek głównych na których ułożone jest pokrycie z dachówek. Moje pytanie jest takie! Będę przykręcał profile przyścienne do murów i do ścianki działowej, ale jak zamontować profil do tego skosu, tak abym mógł zamontować resztę profili głównych? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/174247-sufit-podwieszany-jedna-%C5%9Bciana-sko%C5%9Bna/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek-jg 05.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam. Robię remont mieszkania w stuletnim domu. Mam jedno duże pomieszczenie które chcę podzielić na kuchnię i łazienkę (konstrukcja ścianki działowej z profili i płyt g-k). Pomieszczenie to jest dość wysokie ma ok. 3m więc chce tam obniżyć sufit (konstrukcja krzyżowa z profili przyściennych UD i profili głównych, na wieszakach obrotowych) o ok. 30cm. Pomieszczenie to ma 2 ściany ceglane, 1 ścianka działowa z profili, a ostatnia ściana to skos z belek głównych na których ułożone jest pokrycie z dachówek. Moje pytanie jest takie! Będę przykręcał profile przyścienne do murów i do ścianki działowej, ale jak zamontować profil do tego skosu, tak abym mógł zamontować resztę profili głównych? Może za pośrednictwem trójkątnej listwy drewnianej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/174247-sufit-podwieszany-jedna-%C5%9Bciana-sko%C5%9Bna/#findComment-5629306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts