qwerty1 06.12.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie wyłazu dachowego a mianowicie wraz z rozbudową poddasza wyłaz dachowy z pomieszczenia nieużytkowanego stał się wyłazem w pomieszczeniu użytkowym a wyłaz ma tylko jedną szybę i tu mam pytanie w jaki sposób ocieplić taki wyłaz w okresie zimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 06.12.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Jedynym rozsądnym mrozwiązaniem jest wymiana na właz dachowy do pomieszczeń użytkowych , który ma odpowiednie parametry.Jeżeli nie masz na to pieniędzy to możesz " tymczasowo " na zime ten właz zaślepić np, wełną czy styropianem . będzie cieplej ale w sposób oczywisty nie będzie on doświetlał pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 06.12.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 ja wyłaz zaślepiłem 20 cm wełny w foliśnieg dość długo utrzymuje się na wyłazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1 06.12.2012 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Ogólnie rzecz ujmując w zimie zależy mi na lepszym dociepleniu niż większym dostępie światła latem odwrotnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 07.12.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 W takim razie uszczelnij właz np wełną i temat masz załatwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts