syberia 06.12.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Na wyspie po lewej jest płyta , po prawej zlew(mały 40) , w przeciwległym ciągu szafek pod okne jest drugi zlew ( większy ) , lodówka w ciągu pierwsa z prawej , nie wiem czy tak to zostawić , czy zamienić na wyspie zlew z płytą ? jak sądzicie co będzie wygodniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 06.12.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Moim zdaniem - zostawić jak jest, płyta pod oknem to nieszczęśliwe rozwiązanie, nawet jeśli nie chcesz wyciągu. A po co jest ten drugi mały zlewik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 06.12.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 nie mam zamiaru dawać płyty pod oknem tylko zamienić miejscami na wyspie zlew z płytą albo nie zamieniać ( a taki mały zlewik na wyspie na pewno się przyda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 06.12.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Aha, czyli chcesz zamienić ewentualnie miejscami mały zlew z płytą. To w takim razie uważam, że lepiej jest tak jak teraz, choć chyba odsunęłabym nieco płytę na prawo (czy nie za mało miejsca jest po lewej?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.12.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Zdecydowanie tak bym zrobił - swoją drogą bałbym się jednak, że mało będzie miejsca na blat roboczy. BTW - ja mam podobny układ i nie wiem czy potrzebowałbym drugiego zlewu (nawet więcej - mam duży jednokomorowy i spokojnie daje radę). Od płyty do końca półwyspu mam 60 cm i to spokojnie wystarcza (z 2 strony mam jakieś 120 cm - i tu nie pogardziłbym dodatkowym miejscem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 07.12.2012 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ten półwysep będzie miał 280 cm tzn szafka 40,płyta60, blat 120, zlewik 40 i zostaje 20 cm do ścianki jak się*patrzę na to jak się gotuje to zlew na tym samym blacie co płyta bardzo mi się*przydaje , odcedzanie kluchów i ziemniaków itd odkładanie brudnych łyżek i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 07.12.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 ma sens w ogóle dawać 2 zlewiki w tak małej kuchni? ja bym na wyspie dał 50 lub 60 i to spokojnie wystarczaw ogóle przejrzyj 5 stref bluma tutaj jakby brakowało czegoś , a gdzie będzie piekarnik i mikrofala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 08.12.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 ta kuchnia nie jest znowu taka mała, ciąg pod oknem ma 374 cm a wyspa 280 . o strefach w kuchni coś tam wiem. mikrofala w słupku po lewej , piekarnik jeszcze nie zdecydowałam , albo też w słupku, albo pod płytą na wyspie ( mało go używamy ) ten zlew pod oknem to nie będzie zlewik tylko normalny duży 60 albo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.12.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Wiesz, ja sobie myślę, że jeśli masz dobrą odległość między ciągami (czyli nie więcej niż 120 cm), to łatwiej Ci będzie odwrócić się na pięcie i wrzucić brudną łyżkę do zlewu pod oknem, czy tam coś odcedzić, niż latać na drugi koniec blatu do małego zlewu. Po prostu bliżej i zlew większy. Ale Ty jesteś oryginał , więc może widzisz to zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 09.12.2012 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Rozważam i nie mogę się zdecydować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 10.12.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wiesz, ja sobie myślę, że jeśli masz dobrą odległość między ciągami (czyli nie więcej niż 120 cm), to łatwiej Ci będzie odwrócić się na pięcie i wrzucić brudną łyżkę do zlewu pod oknem, czy tam coś odcedzić, niż latać na drugi koniec blatu do małego zlewu. Po prostu bliżej i zlew większy. Ale Ty jesteś oryginał , więc może widzisz to zupełnie inaczej. Zdecydowanie tak - u mnie jest ok. metra pomiędzy ciągami (tak w sam raz) - i zdecydowanie wolę się odwracać A piekarnik - jak dla mnie zdecydowanie w słupku - u mnie pod płytą wszelkiego rodzaju garnki i talerze (okazuje się, że wszystkie garnki spokojnie mieszczą się w szufladzie 90-tce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 10.12.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 teraz się nie robi zlewów wielokomorowych (znaczy w epoce zmywarek nie mają sensu), więc 1komorowa 60 spokojnie daje radę, i pomyśl czy nie zostawić zlewu tylko na wyspie (ale ja bym zamienił miejscami zlew z płytą, płyta przy ścianie jest bezpieczniejsza trudniej zawadzić o gary, a i można dać okap jakiś ze ściany wystający wiec 3x tanszy niż te wolnowiszące). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 10.12.2012 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Sławek , jak jeden zlew i tylko na wyspie to tam też i zmywarka , a jakoś nie chcę mieć zmywarki w wyspie , chyba będzie ją za bardzo słychać ( chociaż one teraz są ciche , ale nawet jak będzie najcichsza to lepiej żeby była jak najdalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 10.12.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 No i mam 120 cm pomiędzy ciągami ( mniej jest niewygodnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 10.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Sławek , jak jeden zlew i tylko na wyspie to tam też i zmywarka , a jakoś nie chcę mieć zmywarki w wyspie , chyba będzie ją za bardzo słychać ( chociaż one teraz są ciche , ale nawet jak będzie najcichsza to lepiej żeby była jak najdalej szczerze mówiąc, nie wiem czy zmywarka przy zlewie to takie wygodne- naprzeciw zlewu byłoby chyba bardziej poręcznie; jak się otworzy drzwi zmywarki to one mają 60-65cm więc jakby blisko do wyspy. Jak wejdziesz na bluma 5 stref, to układ z wyspą masz akurat taki że na wprost piekarnika płyta jest na końcu wyspy, a zlewik tu gdzie teraz masz płytę. Poza tym jeśli nie masz spiżarni blisko to zaplanuj jakąś dużą szafę na przechowanie i to właśnie wysoką. A zabudowa będzie z jakiegoś systemu czy robiona indywidualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 10.12.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Spiżarnię mam małą zaraz przy kuchni pod schodami , jest mała , szeroka na metr ale jak się da półki gł 40 cm od dołu do góry to sporo się tam zmieści , ma być tam też zamrażarka bo w kuchni tylko duuuuża chłodziarka . wejdę na te 5 stref bluma , kuchnia będzie z ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 10.12.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 chyba zrobię tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts