_Tarzan_ 06.12.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Witam, Mam prośbę o poradę, otóż zakupiłem wieszak taki jak na zdjięciu (ten wiszący): http://imgur.com/zPM3M i zastanawiam się jak przymocować go do ściany. Niestety nie są w nim nawiercone żadne otwory, zresztą sama rama jest właściwie zbyt cienka (może z 5-7mm). Pytanie jak przymocować to do ściany? Może jakieś obejmy? Będę wdzięczny za pomysły, jakby co do dyspozycji mam wiertarkę udar. Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 06.12.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 kołki rozporowe + "wkręto - haczyki" ("wkręt" na końcu wygięty w "L", po wkręceniu w kołek zawieszasz na tych haczykach wieszak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Tarzan_ 06.12.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Thx, a wystarczy jedynie nawiercić otwory w jednym poziomie czy lepiej w dwoch liniach, tak, zeby haczyki trzymaly i z dolu i z gory? W sumie jakiegos wielkiego obciazenia tam nie bedzie, tylko nie chce, zeby sie ten wieszak obijal i sciane niszczyl, o ile dobrze to sobie wyobrazam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.12.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Thx, a wystarczy jedynie nawiercić otwory w jednym poziomie czy lepiej w dwoch liniach, tak, zeby haczyki trzymaly i z dolu i z gory? W sumie jakiegos wielkiego obciazenia tam nie bedzie, tylko nie chce, zeby sie ten wieszak obijal i sciane niszczyl, o ile dobrze to sobie wyobrazam Hmm - w opcji z haczykami nie musisz w ogóle nawiercać wieszaka, poprostu wkręcasz haczyki i zawieszasz na nich wieszak. Fakt, nie będzie to wyjątkowo atrakcyjne wizualnie. Natomiast być może optycznie lepszą opcją jest nawiercenie poziomych "belek" wieszaka na przestrzał i przykręcenie go na zwykłe wkręty. Niestety taka opcja ma jeden minus - otwory osłabią wieszak, po jakimś czasie w miejscu wiercenia może poprostu pęknąć od naprężeń (ubrania naprawdę sporo ważą). No chyba że wieszak jest z litego pręta a nie jak zakładam z rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Tarzan_ 08.12.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Hmm - w opcji z haczykami nie musisz w ogóle nawiercać wieszaka, poprostu wkręcasz haczyki i zawieszasz na nich wieszak. Fakt, nie będzie to wyjątkowo atrakcyjne wizualnie. Natomiast być może optycznie lepszą opcją jest nawiercenie poziomych "belek" wieszaka na przestrzał i przykręcenie go na zwykłe wkręty. Niestety taka opcja ma jeden minus - otwory osłabią wieszak, po jakimś czasie w miejscu wiercenia może poprostu pęknąć od naprężeń (ubrania naprawdę sporo ważą). No chyba że wieszak jest z litego pręta a nie jak zakładam z rurki. Fakt, trochę źle się wyraziłem, chodziło mi to, czy wkrety+haczyki umieszczac na scianie w jednej linii czy w dwoch (tak, zeby wieszak byl na nich oparty i z gory i z dolu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.12.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Taa, teraz wszystko jasne Haczyki w jednej linii w zupełności wystarczą. Tylko daj jakieś porządne, kołki minimum fi 8 mm i dostosowane do rodzaju ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Tarzan_ 08.12.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Thx, to działam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts