Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
Witam! Też robią mi wycenę tych okien ale to chyba mało znana firma a raczej początkująca w sprzedaży okien dlatego nie jestem co do nich pewna. A co wiecie o oknach Veka jeśli możecie doradzcię w wyborze :) Pozdrawiam

veka to profil nie producent okien

krispol robi okna na profilu salamander i aluplast

sam profil nic nam nie daje producent jest ważny bo widziałem już okna na alphaline które były tylko wyrobem oknopodobnym

Mam wycene okien z krispolu o profilu 86mm trzyszybowe i 76 mm.Te pierwsze wycenili na 26,000 a te drugie na23,000 natomiast Jezierski na 20,000 o profilu 86mm i badz tu madry hehehe i pisz wiersze a o Hekaplast pytam bo cha mi robic ich wycene i nie wiem czy juz nie wybrac ktores z okien tu podanych???

z tych wszystkich wybrał bym właśnie Hekaplast

nie wiem jaki profil ci wycenili w jezierskim ale jest albo cava ct70 i tu rama ma 70mm a skrzydło 82

albo si82 i rama ma 82mm a skrzydło różnie w zależności od wyboru

to sam będzie w hekaplaście, jesteś z pod Kielc więc znasz sytuację

Jaki salon odwiedziłeś?

Na ul. Warszawszkiej w Kielcach. Czyli tak jak mowisz zrobic wycene okien Hekaplastu?? Jezierski dawał najlepsza cenę bo 20,000,ale oni teraz są ponoc niepewną firma.Dlatego szukam kogoś kto zna sie na hehe branży okienniczej i mogłby troche w tym temacie pomóc.

• 2 months później...
Witam rowniez jestem na etapie wycen okien do domu i podobaja mi sie okna krispol, mam jednak pytanie do znawcow tematu co sadzicie o oknach dobroplastu ? W podobnej cenie co FEN70 U=1 W/m2K z krispolu, dobroplast oferuje okna encore gdzie wspolczynnik ponoc wynosi 0,77 W/m2K, ale ile w tym prawdy nie wiem oraz jak wyglada ich jakosc tez ?

• 4 months później...

Właściwie nie ma opinii na temat okien Krispol... proponują mi FEN76 - cena konkurencyjna w stosunku do Oknoplastu, MS.... i do tego ten sam producent rolet, bramy garażowej...

Czy ktoś miał doświadczenia z tymi oknami?

dziękuję za poradę.

Nie ma opini, bo zbyt krótko są producentem okien (MS i Oknoplast to "starzy" wyjadacze). Mogę powiedzieć, że rolety i bramy robią dobre. W oknach najważniejszy jest prawidłowy montaż.

Witam

To mój pierwszy post ale mam okna Krispol i jako profil i okna to są bardzo fajne, posiadam FEN92 czyli tak naprawdę jest to profil bluEvolution 92 firmy Salamander czyli bardzo dobre, okucia Winkhaus - w oknach mam Select (czyli ukryte zawiasy) a w drzwiach balkonowych Prestige, zakupiłem tez bramę Krispol. Ale niestety widać ze coś nie tak się dzieje z kontrolą jakości w firmie Krispol. A mianowicie drzwi tarasowe są łączone i był dołączony słupek łączący natomiast brakowało przy dostawie maskownicy zewnętrznej, była tylko wewnętrza (to powiedzmy jakieś nie dopatrzenie pakowacza) ale już motyw że w 2 skrzydłowych drzwiach tarasowych cześć plastików maskujących od strony zewnętrznej jest biała a cześć czarna (w pozostałych oknach tarasowych wszystkie były czarne) to już spory minus dla kontroli jakości. Zamawiałem niski próg w drzwiach tarasowych i były z tym straszne problemy przy montażu (upierałem się od początku ze powinna być na dole dodatkowa listwa poszerzająca z wkładka stalową ale mówili ze nie potrzeba (tak mówił partner handlowy Krispol-u w sumie uparłem się ze jednak powinna być i dostałem ), do bramy garażowej chciałem 2 piloty i dostałem z tym że drugi dodatkowy był już nie Nice a Kinggates i niestety nie współpracuje z silnikiem Nice (już wymienili na nowy) - tak samo już na mnie czekają wszystkie listy maskujące i czarne plastiki (ale stolarka zasłonięta bo tynkujemy domek). Czekam też na odpowiedz z firmy Krispol na temat 5 poziomowego uchyłu okien (na stronie mają ze taka możliwość jest w standardzie tych okien) a u mnie nie ma i na instrukcje montażu okien i drzwi (bo w instrukcji obsługi/ książce serwisowej jest wzmianka że w momencie odbioru cos takiego powinienem dostać). Generalnie okna bardzo fajne, gruby profil - 92 mm , gruby zestaw 3-szybowy - 48 mm. Przy oknach listwa pod parapetowa (transportowa) jest bardzo dobra - profil 5 komorowy, 2 uszczelki, wręb na folie paroprzepuszczalną i wysokie na 4 cm (nie użyłem do montażu ponieważ montowałem na ciepłe parapety), naprawdę solidne i porządne. Zobaczymy jak będą później w użytkowaniu się zachowywały.

• 4 months później...

Witam!

Zamontowano mi okna Krispolu, początkowo byłam zadowolona, jednak po 6 miesiącach pękła szyba zewnętrzna w największym oknie tarasowym. Wszystkie okna maja rolety. Do pęknięcia doszło w nocy przy zasuniętych żaluzjach. Zgłosiłam reklamację, odpisano mi, że sprawdzono dokumentację produkcyjną i nie stwierdzono uchybień, a za uszkodzenia mechaniczne nie odpowiadają. Ciekawe tylko kto odpowie za pęknięcia powstały bez winy użytkownika.. Nawet nie przysłali konsultanta ,w zasadzie nie zainteresowano się problemem.

Nie polecam firmy ze względu na olewające potraktowanie Klienta i brak możliwości porozumienia się w sprawie rozwiązania problemów.

marysia