Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hmmm z tego co widziałem w twoim dzienniku to jesteś na etapie fundamentów. Także do czasu aż będziesz zamawiał ceny mogą się zmienić.

Z Vetrexu smiało można polecić V82 (czyli Softline 82), konstrukcja udana, Uw powinno byc niewiele gorsze od V90+,a cenowo z pewnością taniej.

Zainteresuj się także oknami z profili Inoutic Eforte lub Schuco Si82 (np. AdamS)

z tego co zauważyłem to adams nagina wymiary na schuco nie daje skrzydeł pośrednich tam gdzie to ewidentnie wymagane i robi gabaryty takie że chyba tylko oni dają na to gwarancję

poza tym już w takim oknie ciepła ramka to powinien być standard czyż nie?

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przy całym szacunku dla Twej wiedzy Witku, niestety nie masz racji.

Można wiele i nawet więcej niż Ci się wydaje.

Przeanalizuj dokładnie aktualną dokumentacje Schuco, zapoznaj się z wykresami, odkryjesz Schuco na nowo

A jak dodasz do tego jeszcze dodatkowe 10% na wymiarach granicznych możliwe do osiągnięcia dzięki wklejeniu szyby odkryjesz świat możliwości Schuco dotychczas nieznany ;)

Przy całym szacunku dla Twej wiedzy Witku, niestety nie masz racji.

Można wiele i nawet więcej niż Ci się wydaje.

Przeanalizuj dokładnie aktualną dokumentacje Schuco, zapoznaj się z wykresami, odkryjesz Schuco na nowo

A jak dodasz do tego jeszcze dodatkowe 10% na wymiarach granicznych możliwe do osiągnięcia dzięki wklejeniu szyby odkryjesz świat możliwości Schuco dotychczas nieznany ;)

Przy mojej wiedzy na temat schuco to zatrzymali się na si82 i stoją w miejscu

wklejanie szyby ok

tabelki aktualne schuco też mam :)

Schuco jak nie zacznie właśnie na "nowo" coś robić to obudzą się któregoś dnia i zobaczą że są daleko w tyle:)

polityka poszła w alu zapominając o PCV

ok może i na ten czas spokojnie si82 ale co będzie jutro?

a no i dzięki za komplement :)

Moim zdaniem wystarczy ze zostaną przy Si82

Stworzyli Si82+ i dla mnie to bardziej profil koncepcyjny, sztuka dla samej sztuki a nie faktyczna potrzeba rynku i okna spełniające wymagania klientów i architektów

Stworzyli dobry profil i wystarczy. Nie ma co się wygłupiać, bo dla mnie poszerzanie profili to już nieporozumienie. Stają się bardziej podatne na odkształcenia.

Może okazać się, że PVC osiągnęło kres realnych możliwości rozwoju.

A Aluminium, od zarania dziejów Schuco było na topie i dalej to dla mnie najbardziej innowacyjna firma w Aluminium

Moim zdaniem wystarczy ze zostaną przy Si82

Stworzyli Si82+ i dla mnie to bardziej profil koncepcyjny, sztuka dla samej sztuki a nie faktyczna potrzeba rynku i okna spełniające wymagania klientów i architektów

Stworzyli dobry profil i wystarczy. Nie ma co się wygłupiać, bo dla mnie poszerzanie profili to już nieporozumienie. Stają się bardziej podatne na odkształcenia.

Może okazać się, że PVC osiągnęło kres realnych możliwości rozwoju.

A Aluminium, od zarania dziejów Schuco było na topie i dalej to dla mnie najbardziej innowacyjna firma w Aluminium

Tu się trudno nie zgadzić, tym bardziej że konkurencyjne produkty Veka czy Salamander bluEvolution z okien o głębokości ok 90mm wróciły w najnowszych propozycjach do 82mm..

z tym powrotem veki do 82 się zgodzę bo i na budmie jak i w norymbergi ten właśnie profil był polecany

co do aluminium schuco to się zgadzam bo dużo tego montujemy

szyby , no gdzieś niby już dzwonili że przy pakiecie 2 szybowym przenikalność na poziomie 0,6 ma być

osobiście uważam że to bardzo dobry kierunek bo ile można dźwigać :)

mnie nie musisz nakłaniać na schuco bo i tak jestem już postronny co do innych :)