Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto zna maxy z TiC (Ogrodzieniec/S?awków)?

Joasia

Recommended Posts

Szukałam na Forum, ale nie znalazłam: kto coś wie o maxach i cegle pełnej z cegielni TiC (Ogrodzieniec / Sławków)? Czy są dobre, czy raczej średnie? Mają teraz promocję, a co ważniejsze - mogą przywieźć pustaki do W-wy na początek czerwca. A ten termin jest w W-wie już właściwie nieosigalny, jeśli chodzi o lepsze marki.

Pozdrawiam i czekam na wiadomości.

Joasia.

• 1 year później...
Przyłączam się do postu Joasi i proszę o opinię. Sam mieszkam 50 km od Sławkowa i byłem u nich w zeszłym roku. Opinie różne słyszałem w składach budowlanych, ale też widziałem towar. Nie jest to jakiś mercedes, dom też wybudowany widziałem i nic nie szłyszałem złego. Ale mimo to proszę o opinie

• 4 years później...
  • 3 months później...
  • 6 years później...
Podbijam temat. Czy ktoś kupował pustaki ceramiczne z cegielni TiC w Sławkowie lub Keram Ogrodzieniec? To ten sam właściciel. Sąsiad właśnie buduje z Keram, a na pobliskim składzie mają bardzo dobrą cenę, mam blisko do producenta również. Proszę o opinie osób które budowały z tego materiału

• 3 years później...

Chciałem kupić pustaki na dom i co mnie zdziwiło w okolicznych składach niemal nigdzie nie mają towaru nawet na całą jedną kondygnację (przerwy technologiczne w cegielniach, popyt itd itd). Finalnie okazało się, że aby rozpocząć budowę w terminie kupiłem pustaki Keram 25P+W z Ogrodzieńca.

Odnośnie jakości. Firma, która zaczęła murować ściany mówi, że widzieli bardziej krzywe pustaki ale widzieli też dużo prostsze. Twierdzą, że stosunek jakości do ceny wypada całkiem dobrze.