mati82 08.12.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Witam serdecznie Podczas odbioru nowego mieszkania okazało sie, że nachylenie parapetów wew. jest w górę. Czyli woda z kwiatka będzie spływać mi pod okno a nie do mieszkania. Generalny wykonawca usterke przyjął. Jednocześnie zaproponował, że gdybym odstąpił od tych poprawek to w ramach rekompensaty może zakupić dla mnie materiały budowlane lub wykonać cześć prac przy wykończeniu. Czy delikatne nachylenie w górę bedzie mi przeszkadzać w przyszłości ? Czyli, czy za kilka lat usterkę i tak bedzie trzeba naprawić na swój koszt ? Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 W ostatnim akapicie wykreśl tylko słowa "czy" i będziesz miał gotową odpowiedź. Jak rozumiem, mieszkanie jest jeszcze do wykończenia, więc poprawka parapetów powinna być łatwa (a wiesz z czego są zrobione i na co zamontowane? Z drugiej strony - zagrożenie to ta woda z kwiatków czy okna.. jak się będzie lała pod okno, na mur.. to będzie tam mokro Konsekwencje sobie sam dopisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.12.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Witam Z drugiej strony - zagrożenie to ta woda z kwiatków czy okna.. jak się będzie lała pod okno, na mur.. to będzie tam mokro Konsekwencje sobie sam dopisz:) no i można na 99,9% przyjąć, że montaż stolarki nie przewidział hydroizolacji w postaci folii okiennych wiec .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 08.12.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 no i można na 99,9% przyjąć, że montaż stolarki nie przewidział hydroizolacji w postaci folii okiennych wiec .... Więc reklamacja "parapetów" na dzień dobry mogła być szersza, a propozycje dewelopera dalej idące:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts