kellysshe 08.12.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Witam, szukam informacji na temat paneli podłogowych Krono Orginal z serii Variostep Narrow Dąb Alpejski 8199. Grubość(mm) 8 Struktura struktura rustykalny połysk RG Klasa Ścieralności 32/AC 4 , system łączenia 1clic2go, cena zamyka się w 50zł. Czy ktoś miał z nimi styczność i może coś doradzić? Byłabym wdzięczna za wskazówki i spostrzeżenia ponieważ nie spotkałam się z aktualnymi opiniami.. Dzisiaj byliśmy je zamówić i sprzedawczyni stanowczo odradziła a zaproponowała Eggera (cena też do 50zł) Eggera chwalą.. jednak bardzo nam zależy na tym modelu z Krono, są wąskie, v-fuga pięknie się odznacza. Na te z Krono Orginal czekaliśmy cały rok z powodu ciągłe przedłużającego się remontu a jak już możemy je kupić to nas straszą. Zwłaszcza że prawie cały parter chcemy nimi wyłożyć. Szukam już jakiś czas informacji nie niestety nic szczególnego nie znalazłam.. panele z niższej półki, może dlatego nikt się nimi nie interesuje Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek2007 12.01.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witam, szukam informacji na temat paneli podłogowych Krono Orginal z serii Variostep Narrow Dąb Alpejski 8199. Grubość(mm) 8 Struktura struktura rustykalny połysk RG Klasa Ścieralności 32/AC 4 , system łączenia 1clic2go, cena zamyka się w 50zł. Czy ktoś miał z nimi styczność i może coś doradzić? Byłabym wdzięczna za wskazówki i spostrzeżenia ponieważ nie spotkałam się z aktualnymi opiniami.. Dzisiaj byliśmy je zamówić i sprzedawczyni stanowczo odradziła a zaproponowała Eggera (cena też do 50zł) Eggera chwalą.. jednak bardzo nam zależy na tym modelu z Krono, są wąskie, v-fuga pięknie się odznacza. Na te z Krono Orginal czekaliśmy cały rok z powodu ciągłe przedłużającego się remontu a jak już możemy je kupić to nas straszą. Zwłaszcza że prawie cały parter chcemy nimi wyłożyć. Szukam już jakiś czas informacji nie niestety nic szczególnego nie znalazłam.. panele z niższej półki, może dlatego nikt się nimi nie interesuje Proszę o opinie Witam, tez wlasnie zastanawiam sie nad tymi panelami. Prosze napisz czy zdecydowalas sie je kupic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 26.01.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam, tez wlasnie zastanawiam sie nad tymi panelami. Prosze napisz czy zdecydowalas sie je kupic? Pozdrawiam Podpinam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramuh 27.01.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Nie sugerujcie sie opiniami sprzedawców az tak do końca bo oni maja płacone za to aby wciskać najdroższe i najwięcej oraz od poszczególnych producentó gdzie dostaja lepsze prowizje itp.Mamie kupiłem w prezencie panele ( bo akurat nic innego nie chciała) takie panele z krono orginal na promocji za 29 /m2 http://img442.imageshack.us/img442/2074/dscf7405v.jpg , sprawują sie idealnie , AC4 , .( tylko fuga po długości i maja fakture drewna ( nie są gładkie)) Panele wyśmienicie się spisują i wyglądają też bardzo ładnie. Z własnego doświadczenia moge wam doradzic zebyście nigdy nie kupowali paneli bez fugi bo takie panele sa paskudne ,jak nadrukowany obrazek na podłodze. Panel nadal zostanie panelem ale jednak z fuga prezentuje sie o niebo ładniej. Jak brać panele to tylko z fuga. Samą cena paneli też się nie sugerujcie do końca bo do tej ceny trzeba doliczyć folie , podkłady, listwy , narożniki , elementy wykończeniowe + robocizne.Więc końcowa suma będzie troche większa niż 50 z/m2 Edytowane 27 Stycznia 2013 przez ramuh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.01.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ramuh, Ladne, moglbys prosze napisac dokladnie co to za panel ? Jaka seria, jak sie nazywa, moze jakis numer, etc. Z gory dziekuje. Czy byly problemy z ukladaniem, w stylu krzywe krawedzie, wylupane zamki, etc ? Jaki podklad dawales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramuh 27.01.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ramuh, Ladne, moglbys prosze napisac dokladnie co to za panel ? Jaka seria, jak sie nazywa, moze jakis numer, etc. Z gory dziekuje. Czy byly problemy z ukladaniem, w stylu krzywe krawedzie, wylupane zamki, etc ? Jaki podklad dawales ? Kurcze nie pamiętam jaki model itp bo dawno to było , bardzo dobrze wykonane, zapinane pojedynczo ( nie cały pas ) na klik . na całej pow około 25 m2 miałem tylko 2 panele ubite w transporcie ale poszły na docinke przy scianie. Ogólnie bardzo zadowolony byłem z jakości wykonania. Montowałem sam na podkłądzie 5.5mm ( pianka w rolce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.01.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Kurcze nie pamiętam jaki model itp bo dawno to było , bardzo dobrze wykonane, zapinane pojedynczo ( nie cały pas ) na klik . na całej pow około 25 m2 miałem tylko 2 panele ubite w transporcie ale poszły na docinke przy scianie. Ogólnie bardzo zadowolony byłem z jakości wykonania. Montowałem sam na podkłądzie 5.5mm ( pianka w rolce) Dzieki Ramuh, jakby sie jednak przypomnialy jakies detale to bardzo prosze o info. Mam jeszcze takie pytanie o ten zamek na Click, czy po czasie powstaja jakies szczeliny, jak generalnie trzymaja sie razem, jak licuje sie powierzchnia paneli, szczegolnie na tak grubym podkladzie ? Tez chce ten system, bo sam bede ukladal, w dodatku po skosie wiec dlugosc rzedu moze dojsc do 6.5mb. Przy tradycyjnym zatrzasku potrzebowalbym 3-4 ludzi Edytowane 27 Stycznia 2013 przez devileczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramuh 27.01.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dzieki Ramuh, jakby sie jednak przypomnialy jakies detale to bardzo prosze o info. Mam jeszcze takie pytanie o ten zamek na Click, czy po czasie powstaja jakies szczeliny, jak generalnie trzymaja sie razem, jak licuje sie powierzchnia paneli, szczegolnie na tak grubym podkladzie ? Tez chce ten system, bo sam bede ukladal, w dodatku po skosie wiec dlugosc rzedu moze dojsc do 6.5mb. Przy tradycyjnym zatrzasku potrzebowalbym 3-4 ludzi Przy montowaniu jak nie zawalisz nic ze szparami to będzie super. po kazdym dolozeniu panela uderz lekko mlotkiem i dobijakiem zeby calkowicie zniwelowac szapre . Łączenia trzymaja się super, nie ma zadnego uskoku i zadnej wargi . szczelina zerowa , trzymaja sie bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts