Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkoła! - ręce opadają

firewall

Recommended Posts

Gdybać to my sobie możemy do usranej śmierci...W mojej okolicy jest taki jeden ośrodek pełen psychologicznych przypadków, które same najlepiej jakby się do psychologa udały. Nauczyciele z okolicznych szkól zawiedli się nie raz i to srogo na ich "pomocy". Nieudolnej, strasznie ślamazarnie uruchamianej i roszczeniowej wobec nauczycieli. To jest po prostu banda świętych krów, gdzie nawet jednostka wyróżniająca się (młoda rozumna po studiach) albo wyrówna do liderów tej "grupy", albo won...

Jedna z sióstr nauczycielek z kolei, ma w swoich stronach ośrodek modelowy, który potrafi durnego nauczyciela za jaja chwycić i zrobić z nim porządek jak trzeba. Dzieciaki sa pod dobrą opieką, mądry nauczyciel ma wsparcie...

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co dla średnio inteligentnego człowieka jest trudnego w sformułowaniu "do ucznia należy zwracać się stanowczo i głośno" ?

jeśli odbiorca zaleceń czegoś nie ogarnia,chyba nie jest ponad jego siły poprosić o wyjaśnienie ?

Pod każdym zaleceniem jest imię i nazwisko psychologa/terapeuty , zawsze podany jest kontakt bezpośredni lub do placówki wystawiającej zalecenia -żyjemy w dobie internetu, telefonów - ja nie widzę problemu z "techniczną " stroną komunikacji.

Malka, piszemy o różnych przypadkach. Ty dajesz przykład jednoznaczny (choć jeden powie stanowczo i głośno, drugi wrzaśnie, a trzeci powie normalnie, ale ma dobry, nośny głos, wspaniałą dykcję i to wystarczy). A wcześniej Firewall i EZS pisali o zaleceniach ze sprzecznościami i o psychologach niekompetentnych.

Nie ja, to firewall! Ja pisałam o fakcie niezrozumienia zaleceń i niechęci do stosowania się do nich. Nie były sprzeczne, były takie, jak pisze Malka. Mówić głośno, wyraźnie i krótkimi zdaniami.

Problem jest prawdopodobnie w czymś innym. opinia psychologiczna zwykle nie jest prosta, jest pisana tekstem "fachowym", który trzeba dobrze przeczytać, wyciągnąć wnioski i zastanowić się, jak to zastosować w życiu. A to wymaga wysiłku, na który nikt nie ma ochoty.

To tak, jak ja - mówię - proszę nie jeść tłuszczu. Ale ja nie jem! A zupy?... No, jem. A zupa to czysty tłuszcz wygotowany z mięsa. Każdy, kto pomysli (a są tacy ludzie) jest w stanie do tego dojść. Reszta mówi, że je margarynę :)

I dokładnie TO jest całą prawdą!

Kiedyś szkoła była NIEZALEŻNA.

Miała zadania, cele, ale nikt nie stał nad nią z batem finansowym.

Faktem jest, ze płacili nędznie.

Teraz jest tak, ze jak uczeń nie będzie ukontentowany - wywalą na pysk.

A jak uczniów nie będzie - też wywalą na pysk!

Adam M.

Większość rodziców zawsze zwala winę na nauczyciela a tu proszę Pani Kowalska, niech Pani zerknie co Junior wyprawia ze swoim rozporkiem na oczach wszystkich.

Mam nadzieję, że po obejrzeniu video Pani Kowalska po powrocie do domu razem z Panem Kowalskim w odpowiedni sposób naprostuje Juniorowi postawę życiową :)

No, ale co w przypadku, kiedy to właśnie Junior rządzi w domu, a państwo Kowalscy zajmują niższe miejsce w hierarchii "stada" :cool:

Prezesu, Ty się mnie nie czepiaj! Ja nie pisałem, że małoletniej młodzieży!

PS. Już dotarłeś do chaty? Szybki jesteś! :D

ja

dupa tam

buty na narty kupowałem na aukcji :)

Żałuję spędzonego czasu - bo i tak aukcję gość wycofał na kilka sekund przed końcem...

PS:

Ty to podeślij lekarstwo swoje na uwagę, pamięć i rozdzieloną uwagę

Bo kurcze - skuteczne musi być strasznie.... :D

Pozdrowienia mocne

ja

PS:

Ty to podeślij lekarstwo swoje na uwagę, pamięć i rozdzieloną uwagę

Bo kurcze - skuteczne musi być strasznie.... :D

Pozdrowienia mocne

Taż próbowałeś już, niejednokrotnie przełożony... :D

I wcale nie narzekałeś! Ta gitara w twoich łapkach niczym u Hendrixa była...

Edytowane przez wykrot

No, ale co w przypadku, kiedy to właśnie Junior rządzi w domu, a państwo Kowalscy zajmują niższe miejsce w hierarchii "stada" :cool:

nie znam innego lekarstwa niż "wpierdol"

Co prawda słabo je reklamują w mediach - ale wiem że zawsze działało

Jak tabletka z "krzyżykiem "

Na wszystkie dolegliwości

:)

A jak młodemu ręce już spuchły od tego bicia, bo starzy kościste ?...:D

zapewne Kowalscy zaczną się tuczyć, co by Junior sobie krzywdy nie zrobił....dla dobra latorośli, wszystko....