eniu 13.12.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Gdybać to my sobie możemy do usranej śmierci...W mojej okolicy jest taki jeden ośrodek pełen psychologicznych przypadków, które same najlepiej jakby się do psychologa udały. Nauczyciele z okolicznych szkól zawiedli się nie raz i to srogo na ich "pomocy". Nieudolnej, strasznie ślamazarnie uruchamianej i roszczeniowej wobec nauczycieli. To jest po prostu banda świętych krów, gdzie nawet jednostka wyróżniająca się (młoda rozumna po studiach) albo wyrówna do liderów tej "grupy", albo won... Jedna z sióstr nauczycielek z kolei, ma w swoich stronach ośrodek modelowy, który potrafi durnego nauczyciela za jaja chwycić i zrobić z nim porządek jak trzeba. Dzieciaki sa pod dobrą opieką, mądry nauczyciel ma wsparcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 13.12.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Co dla średnio inteligentnego człowieka jest trudnego w sformułowaniu "do ucznia należy zwracać się stanowczo i głośno" ? jeśli odbiorca zaleceń czegoś nie ogarnia,chyba nie jest ponad jego siły poprosić o wyjaśnienie ? Pod każdym zaleceniem jest imię i nazwisko psychologa/terapeuty , zawsze podany jest kontakt bezpośredni lub do placówki wystawiającej zalecenia -żyjemy w dobie internetu, telefonów - ja nie widzę problemu z "techniczną " stroną komunikacji. Malka, piszemy o różnych przypadkach. Ty dajesz przykład jednoznaczny (choć jeden powie stanowczo i głośno, drugi wrzaśnie, a trzeci powie normalnie, ale ma dobry, nośny głos, wspaniałą dykcję i to wystarczy). A wcześniej Firewall i EZS pisali o zaleceniach ze sprzecznościami i o psychologach niekompetentnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.12.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nie ja, to firewall! Ja pisałam o fakcie niezrozumienia zaleceń i niechęci do stosowania się do nich. Nie były sprzeczne, były takie, jak pisze Malka. Mówić głośno, wyraźnie i krótkimi zdaniami. Problem jest prawdopodobnie w czymś innym. opinia psychologiczna zwykle nie jest prosta, jest pisana tekstem "fachowym", który trzeba dobrze przeczytać, wyciągnąć wnioski i zastanowić się, jak to zastosować w życiu. A to wymaga wysiłku, na który nikt nie ma ochoty. To tak, jak ja - mówię - proszę nie jeść tłuszczu. Ale ja nie jem! A zupy?... No, jem. A zupa to czysty tłuszcz wygotowany z mięsa. Każdy, kto pomysli (a są tacy ludzie) jest w stanie do tego dojść. Reszta mówi, że je margarynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 14.12.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Już, jeśli takie są Twoje oczekiwania, włażę pod stół i odszczekuję. To nie Ty, to tylko ja nieuważnie sprawdziłem autorów wypowiedzi, do których się odnosiłem. Co do trudnego języka opinii to zgadzamy się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.12.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Jak by nie patrzeć to opinia o polskim systemie nauczania na każdym poziomie jest zła - podstawowy zarzut to brak nowoczesności. Studia w Niemczech, Szwecji czy USA to marzenie dla ambitnych rodziców swoich urwisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.12.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Z tym USA to bym uważał...Po tym co się tam w szkołach dzieje ostatnio, to z takimi marzeniami byłbym ostrożny... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.12.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Ja mam inny wniosek. Jak masz kasę, to wszedzie znajdziesz dobrą szkołę - i w Polsce, i w Anglii i USA tez. A za darmo to mniej więcej na całym swiecie dostaje się to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.12.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 I dokładnie TO jest całą prawdą! Kiedyś szkoła była NIEZALEŻNA.Miała zadania, cele, ale nikt nie stał nad nią z batem finansowym.Faktem jest, ze płacili nędznie. Teraz jest tak, ze jak uczeń nie będzie ukontentowany - wywalą na pysk.A jak uczniów nie będzie - też wywalą na pysk! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 15.12.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Teraz jest tak, ze jak uczeń nie będzie ukontentowany - wywalą na pysk. A jak uczniów nie będzie - też wywalą na pysk! Adam M. I studentów, w szczególności. Uczniowie nie są tak mobilni, daleko nie ujdą. Tylko mało ich się robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.12.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 taaaa... tylko to już nie wina ucznia, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.12.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 taaaa... tylko to już nie wina ucznia, prawda? Wykrota też nie. Stara się jak może. Nawet kubeczek sobie sprawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.12.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Z tym USA to bym uważał... Po tym co się tam w szkołach dzieje ostatnio, to z takimi marzeniami byłbym ostrożny... Adam M. ...MIT mi się marzy dla mojego 9 latka a później jak da radę to Silicon Valley :) Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Charlie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 15.12.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 taaaa... tylko to już nie wina ucznia, prawda? Prezesu, Ty się mnie nie czepiaj! Ja nie pisałem, że małoletniej młodzieży! PS. Już dotarłeś do chaty? Szybki jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.12.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Większość rodziców zawsze zwala winę na nauczyciela a tu proszę Pani Kowalska, niech Pani zerknie co Junior wyprawia ze swoim rozporkiem na oczach wszystkich. Mam nadzieję, że po obejrzeniu video Pani Kowalska po powrocie do domu razem z Panem Kowalskim w odpowiedni sposób naprostuje Juniorowi postawę życiową No, ale co w przypadku, kiedy to właśnie Junior rządzi w domu, a państwo Kowalscy zajmują niższe miejsce w hierarchii "stada" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.12.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Prezesu, Ty się mnie nie czepiaj! Ja nie pisałem, że małoletniej młodzieży! PS. Już dotarłeś do chaty? Szybki jesteś! ja dupa tam buty na narty kupowałem na aukcji Żałuję spędzonego czasu - bo i tak aukcję gość wycofał na kilka sekund przed końcem... PS: Ty to podeślij lekarstwo swoje na uwagę, pamięć i rozdzieloną uwagę Bo kurcze - skuteczne musi być strasznie.... Pozdrowienia mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 15.12.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) ja PS: Ty to podeślij lekarstwo swoje na uwagę, pamięć i rozdzieloną uwagę Bo kurcze - skuteczne musi być strasznie.... Pozdrowienia mocne Taż próbowałeś już, niejednokrotnie przełożony... I wcale nie narzekałeś! Ta gitara w twoich łapkach niczym u Hendrixa była... Edytowane 15 Grudnia 2012 przez wykrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.12.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No, ale co w przypadku, kiedy to właśnie Junior rządzi w domu, a państwo Kowalscy zajmują niższe miejsce w hierarchii "stada" nie znam innego lekarstwa niż "wpierdol" Co prawda słabo je reklamują w mediach - ale wiem że zawsze działało Jak tabletka z "krzyżykiem " Na wszystkie dolegliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.12.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Taż próbowałeś już, niejednokrotnie przełożony... I wcale nie narzekałeś! Ta gitara w twoich łapkach niczym u Hendrixa była... potwierdzasz działanie i skuteczność i smak masz i pamięć nie wybiórczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.12.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 nie znam innego lekarstwa niż "wpierdol" Co prawda słabo je reklamują w mediach - ale wiem że zawsze działało Jak tabletka z "krzyżykiem " Na wszystkie dolegliwości A jak młodemu ręce już spuchły od tego bicia, bo starzy kościste ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.12.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No, ale co w przypadku, kiedy to właśnie Junior rządzi w domu, a państwo Kowalscy zajmują niższe miejsce w hierarchii "stada" A jak młodemu ręce już spuchły od tego bicia, bo starzy kościste ?... zapewne Kowalscy zaczną się tuczyć, co by Junior sobie krzywdy nie zrobił....dla dobra latorośli, wszystko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts