Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena okien firmy Oknoplast

Recommended Posts

Witam!

Może znajdzie się ktoś, kto tak mniej więcej oceni ofertę Oknoplastu na moje okna?

-Platinium Evo 2 (trzy szyby) w tym 3 sztuki drzwi balkonowych z ruchomym słupkiem (180x240)

-205 mb

-75 m2

-szprosy

-ciepła ramka

-kolor obustronnie

-ciepły montaż

Kwota: 53000 brutto

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam tak:

2szt. 1780x1010mm 2kwaterowe, słupek stały. 2130zł /2szt

2szt. 680x1250mm 1kwarerowe 1090zł/2 szt

2szt. 1250x1150mm 1 kwaterowe 1500zł/2szt

1szt. 2600x1550mm 3 kwaterowe 2x słupek stały 1950zł (ale musze zmienić na otwierane)

1szt. 1480x2300mm 2 kwaterowe i słupek ruchomy 1730zł

1 szt. 1820x 2300mm 2 kwaterowe . przesuwne skrzydło/ stałe w skrzydle 4000zł

2szt. 1170x1380mm 1 kwaterowe 1500zł/2szt

1 szt. 2600mmx 2200mm 3 kwaterowe słupek stały - ale musze zmienić na otwierane częściowo 2880zł

2szt. 1880mm x 2150mm 2 kwaterowe - slupek ruchomy 3770zł/2szt

1 szt 1780x650mm 2 kwaterowe . słupek stały 870zł

23800zł

z montażem 26500zł

Okna 3 szybowe platinium Evo2

Do tego zostaje jeszcze brama i drzwi wejsciowe.

No i oferta OknoPlusa: 53 000

Czyli to samo co w OknoPlast w tym samym standardzie...mniej więcej oczywiście, bo nie wiadomo tego do końca :)

I teraz pytanie: Które wybrać?

..no to masz porównywalne oferty, to teraz wgryź się w szczegóły :) jakie szkło? jaka jego grubość?,jaka ramka międzyszybowa? , jakie okucia ?(oknoplus często niejako w standardzie z cieżkimi szybami daje Winkhaus Select) itp. potem popatrz jeszcze na współczynniki dla całego okna i wybieraj...

. potem popatrz jeszcze na współczynniki dla całego okna i wybieraj...

Dla mnie parametry współczynnika w przypadku oknoplusa są trochę dziwne, Uw ich okna o ramie 73 mm z jakaś wkładką termiczną wynoszący niby 0,6 wydaje się być mało realny.

Z ich strony "Jest to bez wątpienia najlepszy parametr dostępny na rynku poparty certyfikatem." a na certyfikacie zamieszczonym nieco niżej jest napisane Uw = 0,7. Coś kręcą ??

taki sens, że powierzchnia szyby to około 80% okna, wiec proszę nie pisać głupot!

Panie Kolego, to żadna głupota! W innych wątkach próbujecie spierać się o wartość mostków w szczelinie dylatacyjnej, zatem mostek na 20% powierzchni okna, to rzecz godna zauważenia, czyż nie tak?

Witam

taki sens, że powierzchnia szyby to około 80% okna, wiec proszę nie pisać głupot!

... ehhhh,

slaku czy jeżeli masz SUPER szczelne wiadro tylko z jedną małą dziurką, która stanowi 20% powierzchni wiadra to jest ono szczelne ?

okno powinno się rozpatrywać jako całość, licząc szybę, skrzydło, ramę i powierzchnię montażową.

Parafrazując - okno będzie tak dobre jak jego najsłabszy element.

Pozdrawiam

No i już wiem dużo więcej:

OknoPlast: 46000 + 5000 ciepły montaż

OknoPlus: 38000 + ciepły montaż ale do wyboru:

Soudal Window System : 4120 zł (bez przygotowania otworów - równanie, gruntowanie) ok. 20,80 zł / metr

IsoChemie - taśma rozprężna - 5420 zł ok. 27,30 / metr

Tremco Illbruck - taśma rozprężna + bloczki styrodurowe ( tzw. ciepłe parapety) - 7750 zł

Który montaż najlepszy( stosunek ceny do jakości)????

Czekam jeszcze na wycenę okien Vetrex ale ta oferta OknoPlusa chyba jest dosyć przyzwoita.

Prosiłbym o opinie

Edytowane przez maly77

Witam

Ile powinno się zapłacić za montaż ok. 98mbo ?

Ile liczą ? ok. 20zł za m.

a to zależy JAKI montaż i JAKI montażysta, mowa o tym w kilku tematach a zakres cen od 45 zł do 250 zł

za 20 zł to .... będzie ... tak sobie no chyba, że doliczyli Ci już do okien :)

Ostatnio wpadła mi taka właśnie wycena z osławionym już od lat MONTAŻEM GRATIS ,,, o przepraszam dokładnie było:

CIEPŁY MONTAŻ GRATIS :) - pogratulować wypada pomysłodawcom :)

Pozdrawiam

Ostatnio wpadła mi taka właśnie wycena z osławionym już od lat MONTAŻEM GRATIS ,,, o przepraszam dokładnie było:

CIEPŁY MONTAŻ GRATIS :) - pogratulować wypada pomysłodawcom :)

A mnie to jakoś nie dziwi. Coś co nie istnieje powinno być za darmo! Ciemny lud w promocji kupi:-):-):-). Może nawet się ucieszy?

W oknoplascie na okno Platinium Evolution2 dają 37% zniżki (wg ich cennika)

a 42% z reklamy tyczy się tylko któregoś tam modelu. Oczywiście cennik mają z kosmosu ale przy tych znizkach 37% już jest w miarę, choć nadal drogo.

Ja mam takie wyceny ( wszystkie okna 3 szybowe, 6 komorowe) okna U=1,0:

- Oknoplast platinium evo 2- wyliczył mi za okna z bramą i montażem 33tys.

- ELPlast na profilu VEKA ALPHALINE za okna z bramą (wiśniewskiego) i montażem 30tys.

- ELplast - Drutex - Iglo 5, z bramą wiśniewskiego i montażem 25tys

no i okna lokalnego producenta:

- Kris-mag system gealan 8000, 6 komorowe, okna U=0,9 - całość 27,5 tys z bramą i montażem.

Edytowane przez julo23

• 3 weeks później...