Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena okien firmy Oknoplast

Recommended Posts

Załujemy, bo za te pieniądze mieliśmy okna z innej firmy, zdecydowaliśy się DRUTEX, ponieważ uważaliśmy że im większa firma tym mniej kłopotów jeżeli się coś wydarzy.(czyt. będą długfo na rynku). Okna kupiliśmy przez autoryzowanego dystrybutora firmnę Junika z Elbląga. Podczas montażu jedno ze skrzydeł balkonowych po osadzeniu nie chciało się zamknąć, więc monter w porozumieniu z właścicielem ustalili że zrobią tzw przeszklenie czyli wyciągnął górne szyby z drzwi i dolne obrócił, podłożyż podkładki i drzwi się zamknęły. Oczywiście z zapewnieniem, że jeżeli się coś w przyszłości będzie działo złego to oczywiście szybko zołatwione. Tak się stało że po miesiącu szyby (górna i dolna) pękły dokłądnie w tych miejscach gdzie monter wsadził podkładki. Po kilku telefonach i wizycie w fimrie Juniko i totalnym olewactwie złożyłem osobiście pisemną reklamację w firmie Juniko. Po 3 miesiącach odpowiedzi nie było. Wysłałem kolejne pismo z kopią do DRUTEXU. Odp z firmy Juniko była że reklamacji nie może być uznana ! Skantaktowałem się z radcą prawnym DRUTEXU, w rozmowie tel przyznał że reklamacja winna być rozpatrzona pozytywnie. Aby wskazać błędy montażowe poprosiłem pisemnie firmę DRUTEX i wizytę Ich serwisanta który by ocenił poprawoność montażu. Po kilku dniach (chyba konsultacji DRUTEX z JUNIKO) DRUTEX mi odmówił. Uzasadnienie tel. było że nie będą "strzelac sobie w kolano" podsrywając swojego dystrybutora. Poprowiłem więc o potwierdzenie gwarancji Opdpowiedź otrzymałem prostą FIRMA DRUTEX NIE UDZIELIŁA GWARANCJI NA NASZE OKNA. (W między czasie właściciel firmy JUNIKO napisał mi że owszem było robione coś z oknami ale on mi nie powiedział w którym) moja kilkuletnia córka ma więcej rozumu ! / w między czasie w innych drzwiach zaciął się zamek i nie można było zamknąć drzwi. złożyłem reklamację ale nie dostałem zwrotnej odpowidzi. Więc musiliśmy wynająć inną firmę zresztą bardzo rzeczową i miłą. Pan przyjechgał naprawił wyreegulował i tyle. Tak więc jeśli chciecie mieć problem to kupcie stolarkę z drutexu w juniko.

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W normalnej firmie powinno to wyglądać tak.: przyjeżdża serwis Drutex, szyby wymienia, a za ich błędne zaszklenie rozlicza się sam ze swoim dealerm wystawiając fakturę za nieuzasadniony serwis.

W normalnej firmie to ktoś kto bierze się za szklenie okien powinien umieć to zrobić tak, aby później szyby nie pękały. A w związku z tym, że awaria nastąpiła w niespełna 6 m-cy od wydania towaru rzecz całą można było rozegrać szybko i bez "gwarancji".

W normalnej firmie to ktoś kto bierze się za szklenie okien powinien umieć to zrobić tak, aby później szyby nie pękały. A w związku z tym, że awaria nastąpiła w niespełna 6 m-cy od wydania towaru rzecz całą można było rozegrać szybko i bez "gwarancji".
, DRUTEX odmówił nam wizyty ich serwisanta.- Do zastanowienia dla przyszłych kupujących - pozdrawiam,

• 2 weeks później...
Swoją drogą trudno mi sobie wyobrazić co ten montażysta zrobił wypierając skrzydło że obie szyby strzeliły. Zdażało mi się baaardzo mocno wypierać skrzydła kiedy nie wchodziło w grę poprawienie montażu ramy i nigdy nic nie strzelało.....
, Też sobie nie wyobrażam co zostało zrobione, wiem i widziałem że podkładali podkładki na szyby żeby drzwi się zamknęły. Dwa, to jeżeli drutex odmówił mi ich oceny poprawności zamontowania przez serwis drutexu, to smiem i obawiam się że całe drzwi - rama - zostały źle osadzone. Jeżeli trzeba będzie przekładać ramę to...nawet nie myśle..Walka z palantami mnie przeraża, ale nie mam zamiaru za to płacić. Postępowanie drutexu jest "poniżej wora" Natomiast ich dystrybutor z elbląga firma Juniko dosłownie olewa na całego tel nie odbierają, na pisma nie reagują. Zresztą mogłem się spodziewać po nich wszystkiegio najgorszego po tym jak o montaż bramy garażowej musiałem się dobijać i kilkukrotnie "odwiedzać" ich biuro. założyli ponad miesiąc po terminie i źle- musiałem przekładać na własny koszt. Jedno wiem, nikomu nie polecam ich usług ani zakupów bo kontakty urywają się po zapłaceniu pieniędzy.... Edytowane przez Sufix

, Też sobie nie wyobrażam co zostało zrobione, wiem i widziałem że podkładali podkładki na szyby żeby drzwi się zamknęły. Dwa, to jeżeli drutex odmówił mi ich oceny poprawności zamontowania przez serwis drutexu, to smiem i obawiam się że całe drzwi - rama - zostały źle osadzone. Jeżeli trzeba będzie przekładać ramę to...nawet nie myśle..Walka z palantami mnie przeraża, ale nie mam zamiaru za to płacić. Postępowanie drutexu jest "poniżej wora" Natomiast ich dystrybutor z elbląga firma Juniko dosłownie olewa na całego tel nie odbierają, na pisma nie reagują. Zresztą mogłem się spodziewać po nich wszystkiegio najgorszego po tym jak o montaż bramy garażowej musiałem się dobijać i kilkukrotnie "odwiedzać" ich biuro. założyli ponad miesiąc po terminie i źle- musiałem przekładać na własny koszt. Jedno wiem, nikomu nie polecam ich usług ani zakupów bo kontakty urywają się po zapłaceniu pieniędzy....

Poszukaj rzeczoznawcy sądowego i walcz, błędy mogą się zdarzyć, nawet producentowi.

Dlaczego:

- pozwoliłeś na rozmontowanie okna??

-dlaczego odebrałeś tę robotę bez uwag??

Witam, dziwi mnie opisana przez Pana sytuacja, ponieważ posiadam wieloletnie doświadczenie w branży oraz handlem z producentem Drutex i posiadam wiedzę na temat stolarki. Szczerze mówiąc nigdy nie miałem problemu z rozpatrzeniem reklamacji, jak i w kontaktach z firmą. Najprościej będzie mi ocenić, kiedy załączy Pan do tego tematu zdjęcie. Wtedy będzie można określić czy w/w zgłoszenie podlega rzeczywistej reklamacji. Nie wiem dlaczego nie zrobił Pan tego od razu..

Poszukaj rzeczoznawcy sądowego i walcz, błędy mogą się zdarzyć, nawet producentowi.

Dlaczego:

- pozwoliłeś na rozmontowanie okna??

-dlaczego odebrałeś tę robotę bez uwag??

pozwoliłem, bo właściciel juniko (firmy montującej stolarkę) zapewnił że jeżeli będzie się coś działo to poprawią. NIe miałem podejrzeń że kłamie. ani powodów żeby nie wierzyć.

Edytowane przez Sufix

Swoją drogą trudno mi sobie wyobrazić co ten montażysta zrobił wypierając skrzydło że obie szyby strzeliły. Zdażało mi się baaardzo mocno wypierać skrzydła kiedy nie wchodziło w grę poprawienie montażu ramy i nigdy nic nie strzelało.....

..jak to co zrobił , najprawdopodobniej uszczypał krawędź szyby łyżką lub jakimś przypadkowym narzędziem. Oczywiście jakiejś wystającej śruby mocującej wzmocnienie też nie można wykluczyć.

pozwoliłem, bo właściciel juniko (firmy montującej stolarkę) zapewnił że jeżeli będzie się coś działo to poprawią. NIe miałem podejrzeń że kłamie.

Czekam na wspomniany załącznik w postaci zdjęcia.. Wtedy będę mógł coś Panu więcej powiedzieć odnośnie wspomnianej sprawy. Proszę o zdjęcie okna

Faktycznie. Jak rozumiem reklamodawca wymógł na redakcji kasowanie nieprzychylnych wątków.

Czy może jednak Redkacja ma dowody, że opisany przypadek to "ustawka konkurencji"?

Nie podoba mi się takie wybiórcze traktowanie krytyki. A sama krytykowana firma też traci resztki mojej sympatii.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich

Ja zdecydowałem się na okna pasywne. Otrzymałem oferty i ....mam klina.:confused:

Wybiorę między:

- Adams Passiv Line- profil Bruegmann, 3 szyby, Uw - 0,79 w m2K

lub

- Oknoplast Platinum Evolution - profil Veka klasa A, 3 szyby, profil barwiony w masie, Uw - 1,0 w m2K

Cena zbliżona, w obydwu przypadkach łączny koszt okien z montażem ok. 12000 pln. Proszę o Wasze opinie na temat powyższych produktów

Ja zdecydowałem się na okna pasywne. Otrzymałem oferty i ....mam klina.:confused:

- Adams Passiv Line- profil Bruegmann, 3 szyby, Uw - 0,79 w m2K

lub

- Oknoplast Platinum Evolution - profil Veka klasa A, 3 szyby, profil barwiony w masie, Uw - 1,0 w m2K

. Proszę o Wasze opinie na temat powyższych produktów

Okien o współczynniku przenikania ciepła powyżej 0,8 W/m2*K nie można uznać za właściwe do stosowania w budownictwie pasywnym. Jeśli zatem zdecydowałeś się na okna "pasywne" jak piszesz to nie masz wyboru:-). Sądzę jednak, że różnimy się nieco w rozumieniu pasywności okien:-).