Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena okien firmy Oknoplast

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Będą wstawiać okna na wiosnę to dam relację z moich "deweloperskich okien". Jestem otwarty na krytykę pod warunkiem że rozmawiamy o konkretach. Kieruję się rozsądkiem a nie ceną i w tym momencie wybrałem średniaka.

Jestem na etapie gromadzenia mat do kotłowni. Można kupować do kotłowni bufor ciepła 1000 L za 3-3,5 tys można też za 10-13 tys pytanie tylko po co przepłacać? Za oszczędności rzędu 100 zł na zysku/stracie ciepła? Dopłacam za konkretną korzyść, jeśli jej nie widzę nie przepłacam.

Po tym montażu to będziesz mógł tylko powiedzieć ze okna otwierają sie i zamykają. Dopiero po kilku latach użytkowania będziesz mógł powiedziec, czy to był trafny wybór czy nie.

Z tym że się kierujesz rozsądkiem a nie ceną to tak chyba nie jest do końca prawda ;)

Okna za 15 tys są 3 razy tańsze od okien za 55 tys więc będę mógł je sobie co 10 lat wymieniać jak będę miał taki kaprys. Za 10 lat "deweloperskie okna" będą miały lepszą technologię i parametry niż obecne "niedeweloperskie". Poza tym instaluję reku "tymi oto rękami" co by nie płacić astronomicznych kwot - więc okna będą otwierane od święta.

Swoją drogą frazy okna deweloperskie użył ostatnio sprzedawca okien dachowych gdy kompletowałem zamówienie na dachówkę i okna.

:) Bądź szczęśliwy tak jak jesteś :) każdy z nas ma inne ideały.

Ale ja nadal uważam, że jesteś w błędzie myśląc, że ktoś kto kupił stolarkę za 55tys to samo mógł dostać za 15.. . Zwyczajnie od wielkości okien zaczynając.

Właściciel fiata Pandy także jest tak samo zadowolony ze swojego zakupu jak człowiek, ktory sobie kupił audi A2. A może nawet bardziej?

Ale jak tu z Tobą rozmawiać jak nie zapodałeś ofert szczegółowych na Forum.

Wiemy tylko tyle, że nakupowałeś okien za 15 tysięcy a najdroższe miałeś za 55 tysięcy.

Masa ludzi tak robi także nie przejmuj się :)

P.S.jak Ci się chce czytać to jest tu pełno informacji w odpowiednich wątkach argumentujących różnice w cenie okien niby tych samych a jednak innych :)

Dziwnym trafem nie podajecie żadnego argumentu za oknami 3x droższymi od "deweloperskich". Już sobie napisaliśmy czym się różni Audi od Pandy, czym się różnie jajko wiejskie od fermowego, natomiast cały czas czekam na różnice miedzy oknami.

To zacznij od klamki. Tą co dostaniesz kupisz za 2zł (no może 3). Niby takie same (ale o niebo lepsze) są po 12 zł. A jakbyś chciał oryginalny model, z kluczem to i 120zł bywa mało.

I tak samo, punkt po punkcie można przemnożyć każdy element okna.

Witam

W poniedziałek montują :D

OknoPlus jednak....

36 000 PLN stolarka + 6 000 montaż na illbrucku za 35 okien to chyba nieźle :)

W tym standardzie taniej już nie znalazłem

Pozdrawiam

no to ja życzę powodzenia i .... odpowiedniej pogody :)

za montaż tak ok 30 zł za 1mb hmmmmm.....

Pozdrawiam

Hmmm? Przeliczyłeś Michale, że to ok 200mb? 30 zł za taśmy to nie jest specjanie dużo. Zależy czy będą je kleić do ściany.. ale sądząc po wyznaczeniu terminu bez patrzenia na temperaturę.. to mam wątpliości.

Mały77,

a co Ciebie tak ciśnie z tym montażem?

Witam

Hmmm? Przeliczyłeś Michale, że to ok 200mb? 30 zł za taśmy to nie jest specjanie dużo. Zależy czy będą je kleić do ściany.. ale sądząc po wyznaczeniu terminu bez patrzenia na temperaturę.. to mam wątpliości.

Mały77,

a co Ciebie tak ciśnie z tym montażem?

skoro pisze o 35 oknach to uśredniając tak wyszło, jak dla mnie to też stawka "bardzo atrakcyjna" no chyba, że tu średnia nie zadziała i będzie tego np 140 mb a to już koło 43zł/mb, ale nie to istotne istotne to co poniżej

w taką pogodę taśmy to hardcore (choć hardcore to ponoć gruszkę mlekiem popić)

właśnie dlatego trzeba życzyć Małemu powodzenia i POGODY !!

Pozdrawiam

205 mb jest tych okien....

Sorki za wycenę "ciepłego" :) nie 6k a 7,6k PLN..... od tych wszystkich wycen mi się już w głowie przewraca :)

Budowa domu to niezła zabawa....:lol:

A co do terminu montażu..... cholera, czas mnie trochę goni, a nie wejdę z niczym innym dopóki nie zamknę budynku :(

To jaka jest odpowiednia pogoda do montażu?

Edytowane przez maly77

Witam

A jakie będą konsekwencje montażu jeżeli w dzień na plusie a w nocy np. -3 ?

bardziej jakie MOGĄ być, już pisali koledzy o np szparach powstających pomiędzy ościeżem a pianą, sama piana nie osiągnie zakładanych parametrów - a to warstwa termoizolacji itp itd

Może moderator by się obudził, bo straszny śmietnik. Pozdrawiam

anotoni - to wątek małego77 ewoluował w trakcie więc może lepiej się nie czepiać ? :)

Pozdrawiam