Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena okien firmy Oknoplast

Recommended Posts

1 argument już jest

2 wzmocnienia w oknie ...

1 argument klamki, klamki akurat mogę w każdej chwili dokupić koszt 50 u sprzedawcy pewnie w necie taniej. Co do klamek to wskazań jest montować je przed wprowadzką. Na całości domu niecały 1 tys koszt zerowy w porównaniu 50 tys.

2 argument - wzmocnienie w oknie koszt ok 120 zł/mb więc na całości kilka tys . Mam u siebie 2 wzmocnione okna.

Tylko 2 słabe argumenty. Kolejne ? Na chwilę obecną widzę, że drogie okna to marża producenta i sprzedawcy.

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zawsze można wycenić także okna Drutex, Dobroplast, Sonarol, Boram i innych liderów cenowych. Wtedy Twoje przekonania będą jeszcze silniejsze. Nie będę się odnosił do Twojej propozycji tylko dlatego, by nie robić przykrości koledze, który sprzedaje ich okna.

Przykład z tego tygodnia:

Przybiegł jakiś nieznany mi Pan: "czy dostanę zawias do drzwi balkonowych, bo się urwał!"

Długo trzeba tłumaczyć że to nie takie proste, że trzeba znać nazwę okucia, że najlepiej udać się do sklepu w którym się kupiło okna bo oni najszybciej mogą mieć taki zawias (lub dostęp do niego).

Tylko zawsze tacy klienci "nie pamiętają" gdzie kupili (zwyczajnie nie ma już tego sklepu) a tak w ogóle "wszystkie okna są takie same, więc w czym problem?"

Witam

1 argument klamki, klamki akurat mogę w każdej chwili dokupić koszt 50 u sprzedawcy pewnie w necie taniej. Co do klamek to wskazań jest montować je przed wprowadzką. Na całości domu niecały 1 tys koszt zerowy w porównaniu 50 tys.

2 argument - wzmocnienie w oknie koszt ok 120 zł/mb więc na całości kilka tys . Mam u siebie 2 wzmocnione okna.

Tylko 2 słabe argumenty. Kolejne ? Na chwilę obecną widzę, że drogie okna to marża producenta i sprzedawcy.

no tak tak - przecież najlepiej to aby ani producent, ani sprzedawca ani montażysta broń Panie Boże NIE ZAROBILI na Tobie - z takim podejściem do tematu to może SAM wszystko wykonaj - będzie najtaniej.

właśnie jestem po wyborze auta dla teściów - no i szok !!! jak to możliwe, że podobnie gabarytowo auto może kosztować 40.000 i 140.000 zł :)

Pozdrawiam

O samochodach i wyższości aut z wyższej półki nad średniakami już pisaliśmy wymieniłem wiele argumentów przemawiających za nimi. O jajkach też sobie przy okazji porozmawialiśmy - prosiłem o podobne argumenty za droższymi oknami- bezskutecznie. W kwestii okien nie podajecie żadnych konkretów. Czego można się spodziewać po odpowiedziach od sprzedawców okien.

Michale zarobić na kliencie, a skosić jelenia to dwa różne podejścia.

Witam

O samochodach i wyższości aut z wyższej półki nad średniakami już pisaliśmy wymieniłem wiele argumentów przemawiających za nimi. O jajkach też sobie przy okazji porozmawialiśmy - prosiłem o podobne argumenty za droższymi oknami- bezskutecznie. W kwestii okien nie podajecie żadnych konkretów. Czego można się spodziewać po odpowiedziach od sprzedawców okien.

Michale zarobić na kliencie, a skosić jelenia to dwa różne podejścia.

w moim odczuciu podawane argumenty do Ciebie nie przemawiają i tyle, masz już wyrobione zdanie na temat okien i tego czego potrzebujesz więc po co te pytania ? szukasz poparcia dla podjętej już decyzji ?

Pozdrawiam

Jakie argumenty?

1 argument już jest

2 wzmocnienia w oknie ...

proszę o te argumenty. Nie szukam poparcia swojej decyzji, zresztą nie tylko swojej bo czytając dzienniki na tym forum patrząc co robią sąsiedzi i znajomi wokoło taką decyzję podejmuje ok. 90 % inwestorów. Chce usłyszeć argumentów drugiej strony.

Chłopie z Mazur, zamiast bić pianę pokaż dwie wyceny takich samych gabarytowo i kolorystycznie okien , z podobnymi parametrami szyb i funkcjami okuć z taką relacją ceny (15-50 tyś) jak podajesz bo jak na razie to bezsensowne gadanie. A ponieważ takiego czegoś nie znajdziesz może zacznij szukać trzykrotnie tańszej podłogówki i izolacji poddasza niż rozrzutni z tego na przykład forum.

• 3 weeks później...
A ponieważ takiego czegoś nie znajdziesz może zacznij szukać trzykrotnie tańszej podłogówki i izolacji poddasza

Nie jestem sprzedawcą okien ani specjalistą od nich, więc nie znajduję i cały czas oczekuję na oświecenie. Co ma 3x tańsza podłogówka do okien. Ja nie buduję "oby taniej" . Buduję z głową, a w tym wątku szukam argumentów na Wasz Drogie Okna i tak jak piszesz samo bicie pijany żadnych argumentów.

wrzuć skany 2 ofert dla takiej samej konfiguracji okien to powiemy skąd taka różnica w cenie. Nie jest możliwa taka różnica w wycenie takich samych okien nawet między okna na schuco które sporo kosztują i są raczej dobre a dobroplastem czy drutexem które to są jedne z najtańszych okien ale z zastrzeżeniami co do jakości, wykonania, komponentów itd

• 2 weeks później...

Witam

Witam,

ponieważ dopiero wczytuję się w wątki z oknami, to wyjaśnijcie mi, proszę, tekst z cytatu. Dlaczego nie powyższe firmy ?

Finlandia nie powiedział, że nie mogą być tylko napisał, że okna tych producentów to najniższa półka cenowa - ja nie do końca się z tym zgodzę ale taka jest uśredniona opinia :) Jak będziesz pamiętał, że za ceną zawsze COŚ stoi to otrzymasz odpowiedz.

pozdrawiam

Ten wątek powinien być zamknięty. Żadnych konkretów. W dzisiejszych czasach niestety drogie nie oznacza już dobre.

:lol2:

Żadnych konkretów powiadasz ? Dobre!!!!

A może tak łaskawie wkleisz scany tych trzykrotnie droższych ofert jedna od drugiej na takie same okna?

Odkąd tylko się pojawiłeś w tym wątku ze swoimi teoriami na każdej stronie ktoś Cie o nie prosi, Ty jednak dalej ciągniesz swoje...