ChłopZmazur 02.03.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 1 argument już jest 2 wzmocnienia w oknie ... 1 argument klamki, klamki akurat mogę w każdej chwili dokupić koszt 50 u sprzedawcy pewnie w necie taniej. Co do klamek to wskazań jest montować je przed wprowadzką. Na całości domu niecały 1 tys koszt zerowy w porównaniu 50 tys. 2 argument - wzmocnienie w oknie koszt ok 120 zł/mb więc na całości kilka tys . Mam u siebie 2 wzmocnione okna. Tylko 2 słabe argumenty. Kolejne ? Na chwilę obecną widzę, że drogie okna to marża producenta i sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.03.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Zawsze można wycenić także okna Drutex, Dobroplast, Sonarol, Boram i innych liderów cenowych. Wtedy Twoje przekonania będą jeszcze silniejsze. Nie będę się odnosił do Twojej propozycji tylko dlatego, by nie robić przykrości koledze, który sprzedaje ich okna. Przykład z tego tygodnia:Przybiegł jakiś nieznany mi Pan: "czy dostanę zawias do drzwi balkonowych, bo się urwał!" Długo trzeba tłumaczyć że to nie takie proste, że trzeba znać nazwę okucia, że najlepiej udać się do sklepu w którym się kupiło okna bo oni najszybciej mogą mieć taki zawias (lub dostęp do niego).Tylko zawsze tacy klienci "nie pamiętają" gdzie kupili (zwyczajnie nie ma już tego sklepu) a tak w ogóle "wszystkie okna są takie same, więc w czym problem?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.03.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Witam 1 argument klamki, klamki akurat mogę w każdej chwili dokupić koszt 50 u sprzedawcy pewnie w necie taniej. Co do klamek to wskazań jest montować je przed wprowadzką. Na całości domu niecały 1 tys koszt zerowy w porównaniu 50 tys. 2 argument - wzmocnienie w oknie koszt ok 120 zł/mb więc na całości kilka tys . Mam u siebie 2 wzmocnione okna. Tylko 2 słabe argumenty. Kolejne ? Na chwilę obecną widzę, że drogie okna to marża producenta i sprzedawcy. no tak tak - przecież najlepiej to aby ani producent, ani sprzedawca ani montażysta broń Panie Boże NIE ZAROBILI na Tobie - z takim podejściem do tematu to może SAM wszystko wykonaj - będzie najtaniej. właśnie jestem po wyborze auta dla teściów - no i szok !!! jak to możliwe, że podobnie gabarytowo auto może kosztować 40.000 i 140.000 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 02.03.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 O samochodach i wyższości aut z wyższej półki nad średniakami już pisaliśmy wymieniłem wiele argumentów przemawiających za nimi. O jajkach też sobie przy okazji porozmawialiśmy - prosiłem o podobne argumenty za droższymi oknami- bezskutecznie. W kwestii okien nie podajecie żadnych konkretów. Czego można się spodziewać po odpowiedziach od sprzedawców okien.Michale zarobić na kliencie, a skosić jelenia to dwa różne podejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.03.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Witam O samochodach i wyższości aut z wyższej półki nad średniakami już pisaliśmy wymieniłem wiele argumentów przemawiających za nimi. O jajkach też sobie przy okazji porozmawialiśmy - prosiłem o podobne argumenty za droższymi oknami- bezskutecznie. W kwestii okien nie podajecie żadnych konkretów. Czego można się spodziewać po odpowiedziach od sprzedawców okien. Michale zarobić na kliencie, a skosić jelenia to dwa różne podejścia. w moim odczuciu podawane argumenty do Ciebie nie przemawiają i tyle, masz już wyrobione zdanie na temat okien i tego czego potrzebujesz więc po co te pytania ? szukasz poparcia dla podjętej już decyzji ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 07.03.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Jakie argumenty? 1 argument już jest2 wzmocnienia w oknie ... proszę o te argumenty. Nie szukam poparcia swojej decyzji, zresztą nie tylko swojej bo czytając dzienniki na tym forum patrząc co robią sąsiedzi i znajomi wokoło taką decyzję podejmuje ok. 90 % inwestorów. Chce usłyszeć argumentów drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 07.03.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Chłopie z Mazur, zamiast bić pianę pokaż dwie wyceny takich samych gabarytowo i kolorystycznie okien , z podobnymi parametrami szyb i funkcjami okuć z taką relacją ceny (15-50 tyś) jak podajesz bo jak na razie to bezsensowne gadanie. A ponieważ takiego czegoś nie znajdziesz może zacznij szukać trzykrotnie tańszej podłogówki i izolacji poddasza niż rozrzutni z tego na przykład forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 27.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 A ponieważ takiego czegoś nie znajdziesz może zacznij szukać trzykrotnie tańszej podłogówki i izolacji poddasza Nie jestem sprzedawcą okien ani specjalistą od nich, więc nie znajduję i cały czas oczekuję na oświecenie. Co ma 3x tańsza podłogówka do okien. Ja nie buduję "oby taniej" . Buduję z głową, a w tym wątku szukam argumentów na Wasz Drogie Okna i tak jak piszesz samo bicie pijany żadnych argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 29.03.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 wrzuć skany 2 ofert dla takiej samej konfiguracji okien to powiemy skąd taka różnica w cenie. Nie jest możliwa taka różnica w wycenie takich samych okien nawet między okna na schuco które sporo kosztują i są raczej dobre a dobroplastem czy drutexem które to są jedne z najtańszych okien ale z zastrzeżeniami co do jakości, wykonania, komponentów itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 07.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wejdź na stronę dobroplastu i sprawdź ich produkt będziesz miał ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rustler 07.04.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Otrzymałem ofertę z Oknoplast-u i Dako, póki co rozważam te dwie firmy, czy z takich ogólnych opinii można skłaniać się do którejś, czy decydować po cenie wyceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 09.04.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zawsze można wycenić także okna Drutex, Dobroplast, Sonarol, Boram i innych liderów cenowych. Witam, ponieważ dopiero wczytuję się w wątki z oknami, to wyjaśnijcie mi, proszę, tekst z cytatu. Dlaczego nie mogą być powyższe firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 09.04.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zawsze można wycenić także okna Drutex, Dobroplast, Sonarol, Boram i innych liderów cenowych. Witam, ponieważ dopiero wczytuję się w wątki z oknami, to wyjaśnijcie mi, proszę, tekst z cytatu. Dlaczego nie powyższe firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 09.04.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Te okna to wszystko to samo jak w samochodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.04.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam Witam, ponieważ dopiero wczytuję się w wątki z oknami, to wyjaśnijcie mi, proszę, tekst z cytatu. Dlaczego nie powyższe firmy ? Finlandia nie powiedział, że nie mogą być tylko napisał, że okna tych producentów to najniższa półka cenowa - ja nie do końca się z tym zgodzę ale taka jest uśredniona opinia Jak będziesz pamiętał, że za ceną zawsze COŚ stoi to otrzymasz odpowiedz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 10.04.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 no ale w okna przciez warto zainwestować. To element u mnie bardzo ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 17.04.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ten wątek powinien być zamknięty. Żadnych konkretów. W dzisiejszych czasach niestety drogie nie oznacza już dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 17.04.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ten wątek powinien być zamknięty. Żadnych konkretów. W dzisiejszych czasach niestety drogie nie oznacza już dobre. Żadnych konkretów powiadasz ? Dobre!!!! A może tak łaskawie wkleisz scany tych trzykrotnie droższych ofert jedna od drugiej na takie same okna? Odkąd tylko się pojawiłeś w tym wątku ze swoimi teoriami na każdej stronie ktoś Cie o nie prosi, Ty jednak dalej ciągniesz swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.04.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ten wątek powinien być zamknięty. Żadnych konkretów. W dzisiejszych czasach niestety drogie nie oznacza już dobre. To kup sobie Dacię Logan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 25.04.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Tylko to jest tak, kupuje ktoś tę Dacię, a oczekuje serwisu jak w Renault, no bo przecież to to samo. Takie samo tylko tańsze mówi sprzedawca, a jak przychodzi do reklamacji to kwituje: mówiłem, że tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts