kadbra 09.12.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Do sterowania podłogówką (vailant ecoTEC plus z mieszaczem VR 61 colorMatic 430) mam zainstalowany zawór mieszający MIX M i siłownik zaworu mieszającego http://www.frisko24.pl/_var/files/119-Si%C5%82ownik%20MP06.pdf. Mam wrażenie, że podłogówka nie grzeje mimo kombinacji z krzywymi grzewczymi. Dźwignia siłownika jest zawsze w tym samym położeniu. Czy nie powinna ona zmieniać położenia pod wpływem sterowania z mieszacza? Edit: Jednak zmienia położenie, ale podłoga jest zimna. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez kadbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 czasem zdarza się zamienić kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 09.12.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Czyli powinien się obracać, a jedną z przyczyn nogą być zamienione przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 09.12.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Wprowadziłem trochę w błąd siłownik jednak zmienia położenie (przed chwilą wyłączyłem grzanie) co nie zmienia faktu, że jest zimna podłogaWskazania odczytane z colorMatic dla podłogówki:Temperatura zasilania zadana - 48CTemperatura zasilania jest -36 CStan mieszacz - otwStan pompy - włącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Wprowadziłem trochę w błąd siłownik jednak zmienia położenie (przed chwilą wyłączyłem grzanie) co nie zmienia faktu, że jest zimna podłoga Wskazania odczytane z colorMatic dla podłogówki: Temperatura zasilania zadana - 48C Temperatura zasilania jest -36 C Stan mieszacz - otw Stan pompy - włącz Nie przewidziałem ,że trzeba włączyć Teraz poczekaj 6 godzin Zadana za wysoka raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts