firewall 11.12.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Okna nie zrobisz bo przepisy nie pozwalają. Możesz wywalić kawał ściany i wstawić luksfery. Od wewnątrz na to dasz np. mleczną szybę i efekt będzie ciekawy.Do środka możesz wstawić taśmę ledową RGB i będzie też kosmicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 11.12.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jeśli uda się dogadac z sąsiadem ... Co ma do tego sąsiad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 11.12.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Co ma do tego sąsiad ? sąsiad może nie donieść, że dom niezgodny z projektem ps poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale przepisy o otworach okiennych i 4 metrach odległości wynikają z przepisów p-poż. może rozwiązaniem będzie okno w odpowiedniej kategorii przeciwpożarowej ? ps2 zastosuj świetliki. kuć będzie trzeba ale mniej roboty niż przy oknach połaciowych i łatwiej z myciem... http://www.fakro.pl/swietliki/ Edytowane 11 Grudnia 2012 przez desmear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.12.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 "może rozwiązaniem będzie okno w odpowiedniej kategorii przeciwpożarowej ?" Zgodnie z prawem - NIE! NIE BĘDZIE! Luksfery nie są oknem i dlatego one mogą być. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.12.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 A nie ma czegoś takiego na rynku jak świetliki ścienne? Takie coś,że robi się dziurę w ścianie i zakłada tubę,którą zamyka z zewnątrz i wewnątrz szkło? Budowa na zasadzie nawiewnika ściennego. Ale żem wymyśliła ło matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.12.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jak będzie miało atest p.poż to i cenę p.poż. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 13.12.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Słuchajcie, tematu do końca nie zglębiałem, bo nie miałem potrzeby, ale być może 3m od granicy nie będą przeszkodą w dorobieniu okien. Znam przepis o 4m od ściany z oknami, ale u mnie w planie zagospodarowania jest wyraźnie napisane, że dopuszczalne jest umiejscownienie budynku 1,5 m od granicy działki, pod warunkiem zachowania przepisowych odległości od istniejących budynków. Czyli mówiąc najprościej, jeśli sąsiad ma dom i ścianę z oknami 6 m od naszej wspólnej granicy, ja mam prawo postawić dom 2 m od tejże. My akurat zachowaliśmy wymagane odległości, ale możliwość była. Może więc należałoby sprawdzić temat w odpowiedniej instytucji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszsew 27.12.2012 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) Skłaniam się najbardziej do okna. Jestem w trakcie poszukiwań sąsiada. Przy jego pisemnej zgodzie uda nam się załatwić sprawę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 27.12.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Sąsiad jedynie może Ci odsprzedać działkę - nic nie ma do odległości i krwią wypisane pozwolenie nic nie pomoże. Bliżej granicy można w wypadku zmiany planu zagospodarowania (indywidualnego), ewentualnie niektóre rozsądne propozycje z powyższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts