Jan2012 09.12.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Przeszukałem tematy forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Zwracam się zatem o doradę w sprawie wymiany pokrycia dachu tzw. kopertowego. Dom pochodzi z lat siedemdziesiątych, posiada dach 4-spadowy pokryty blachą płaską, felcowaną, która musi być wymieniona. Mam prośbę o radę jaką blachę wybrać, trapezową czy w kształcie dachówki, która moim zadaniem lepiej będzie wyglądać, ale ponoć przy kryciu jest dużo odpadów. Ponadto chciałbym zapytać czy przedłużać dach, który obecnie jest zrównany z gzymsem (rynny są na gzymsie). Czy przedłużenie dachu nie „zepsuje” bryły budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 09.12.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Nieładnie odpowiem pytaniem na pytanie: a co Ci się bardziej podoba? Co do odpadów to odrobinę więcej będziesz miał z blachodachówki, ale kryjąc trapezową też ich nie unikniesz (najlepiej wszystko rozmierz i idź do hurtowni, która wszystko Ci wyliczy). Co do psucia bryły budynku to już od twojego gustu zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.12.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Wypuszczaj ,wypuszczaj Wszelkie gzymsy to możliwość zacieku. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.12.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Zmianę pokrycia można wykonać na zgłoszenie a podłużenie dachu to już konieczny projekt i pozwolenie na budowę. To co Ci się podoba to jedno, wizja projektanta to drugie a miejscowe warunki zabudowy to trzecie. Te trzy kwestie należy pogodzić a zacząć od warunków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts