4przemo77 09.12.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Mieszkanie nowe w stanie deweloperskim. zabieram sie za wykanczanie i mam taka watpliwosc. mam zamontowane w kuchni podejscie do podlaczenia okapu: http://imageshack.us/a/img846/2102/p1020870r.jpg Mam problem co z tym zrobic. Pierwszym pomyslem bylo zrobienie szafek gornych wysokich na 100 cm i zalozenia 23 cm maskownicy i za nia puszczenie rury od okapu. Ten pomysl upadl bo podlaczenie jest wyprowadzone za bardzo wgłąb kuchni i zaczyna sie w miejscu w ktorym koncza sie gorne szafki. Jedynym pomyslem w tej chwili jest zrobienie nizszych szafek, np: takich standardowych 72 cm i na gorze zrobic zabudowe z nidy. Co do tego mam watpliwosci bo nie podoba mi sie to za bardzo. Sufitu podwieszanego tez nie chce. Mam w zwiazku z tym pytanie. Czy moge te podejscie obciac rowno ze sciana lub wymontowac i zalozyc normalna ozdobna kratke lub najlepiej zamurowac ? Dodam ze wentylacja w kuchni bedzie bo na scianie obok jest normalna kratka, nazywa sie to chyba fachowo anemostat (wentylacja jest mechaniczna). I jeszcze jedna sprawa. Ta druga kratka o ktorej pisalem wyzej od wentylacji mechanicznej wyglada jak ponizej na fotce. jest ona bardzo brzydka i chcialbym ja czyms zastapic. Co to za kratka, jak sie nazywa i czego szukac w zamiane ? Wystarczy zwykla kratka czy raczej anemostat, a moze cos innego .http://imageshack.us/a/img203/7154/p1020871ut.jpg Edytowane 9 Grudnia 2012 przez 4przemo77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 05.10.2013 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Jest to klapka higrosterowana może np Aereco. I lepiej tego nie zastępować bo jak wsadzisz klapke bez sterowania to bedziesz miał przeciag w domu przez okrągły rok. Rolą higrosterowanego wyciągu jest dobieranie przekroju przepływu w zależności od wilgotności w pomieszczeniu. Po kąpieli w łązience otwiera się na maxa przewiew a jak juz wyschnie, klapka sie zamyka i mniej powietrza ucieka w komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misz299 14.10.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam, mam problem dot. możliwości zamontowania podwieszanego sufitu w aneksie kuchennym -> mianowicie kuchenkę przewidujemy na bocznej ściance (jest tam również wyjście elektryczne na indukcję), natomiast komin wentylacyjny jest na środku ściany głównej aneksu -> czy z czysto technicznego punktu widzenia można zastosować sufit podwieszany - czy kratkę wentylacyjną obok wyjścia na komin można jakość 'przedłużyć, tak żeby zamontować sufit podwieszany? A może macie jakieś lepsze propozycje co do 'zamaskowania' rury od okapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts