flyer2 09.12.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam.Gdzie mogę kupić zbiornik na propan i kto mógłby zrobić mi instalację gazową?Nie chciałbym wiązać się żadnymi umowami z dostawcą gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 10.12.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Ja zbiornik znalazłem na allegro, sprzedawał go rolnik, który likwidował kurnik. Fundament wylałem sam, załatwienie papierów, pozwoleń, rewizja wewnętrzna - trwało 3 miesiące, ksoztowało 1000 złotych w sumie. Później robi Ci hydraulik z uprawnieniami gazowymi przyłącze do domu i ewentualnie instalację w środku, wołasz pana z UDT, ten sprawdza całość, za tę przyjemność pobiera nieco ponad 200 złotych, daje Ci książkę zbiornika i to wszystko. Tankujesz i grzejesz. Acha, zbiornik przywiozłem sobie dostawczym Iveco Daily z normalną budą Rolnik miał widlaka i mi go po prostu włożył na pakę. Waży jakieś 500 kg, więc to też weź pod uwagę. Nowy z dostawą kosztuje w granicach 5000, ja za używany zapłaciłem 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 10.12.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 W zasadzie wszystko opisał radiowiec.Na forum jest również kilka osób które zajmują się sprzedażą i montażem zbiorników. Szukaj również na allegro.Ogólnie małe, używane zbiorniki 2700 są bardzo chodliwe. Niekiedy można kupić taniej używany większy 4850 po demontażu autogazu.Zbiornikowi 2700 bliżej do 600kg niż 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.12.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Polecam nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts