kkasperc 09.12.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam,Czytałem, że są uszczelki do łączenia poszczególnych segmentów, ale u mnie problem jest gdy patrzy się na bok bramy.Gdy na zewnątrz jest widno a w garażu wyłączone światło to widać światło przedostające się do środka na łączeniu segmentów bramy na wszystkich 3 łączeniachZastanawiam się, czy jak brzegach paneli przykleję uszczelkę to czy będzie to miało jakiś wpływ na działanie bramy wraz z zamontowanym automatemWydaje mi się, że nie, co o tym sądzicie? Dodatkową trudnością jest fakt iż szczelina nie jest regularnych kształtów a raczej przypomina łezkę.Myślę o kupnie takiej przypominająca gąbkę uszczelkę - sądzę, ze lepiej się ona ułoży od tych w kształcie D i E Czy Wy również macie podobne szpary w swoich bramach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.12.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Nie spotkalem sie z tym.. zwykle panele mają pomiędzy sobą systemową uszczelkę gumową (taki listek) lub coś w rodzaju uszczelki piankowej. Jaką masz bramę? Może jest źle poskręcana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkasperc 09.12.2012 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Jakiś lokalny producent - szkoda pisać - poprzedni właściciel chciał tanio - to teraz ja mam problem.Rozmawiałem z producentem twierdzi, że tak produkuje bramy - i żebym się cieszył, że mam wentylowany garaż bo tak nakazują normy.Łączna długość nieszczelności to jakieś 4cm - nie sądzę by dostał tak szeroką uszczelkę, a może się mylę Obecnie kaloryfer grzeje gdyż temperatura spadła do 6 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.12.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 nikt nie powie że brama będzie szczelnie zamknięta ale powiedzieć że klient ma się cieszyć bo ma wentylacje ,gratuluję temu sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 10.12.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Gość jest poprostu bezczelny ! Dobrze, że okien nie produkuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts