Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uszczelnienie przestrzeni pomiędzy segmentami bramy segmentowej

Recommended Posts

Witam,

Czytałem, że są uszczelki do łączenia poszczególnych segmentów, ale u mnie problem jest gdy patrzy się na bok bramy.

Gdy na zewnątrz jest widno a w garażu wyłączone światło to widać światło przedostające się do środka na łączeniu segmentów bramy na wszystkich 3 łączeniach

Zastanawiam się, czy jak brzegach paneli przykleję uszczelkę to czy będzie to miało jakiś wpływ na działanie bramy wraz z zamontowanym automatem

Wydaje mi się, że nie, co o tym sądzicie?

Dodatkową trudnością jest fakt iż szczelina nie jest regularnych kształtów a raczej przypomina łezkę.

Myślę o kupnie takiej przypominająca gąbkę uszczelkę - sądzę, ze lepiej się ona ułoży od tych w kształcie D i E

Czy Wy również macie podobne szpary w swoich bramach?

Nie spotkalem sie z tym.. zwykle panele mają pomiędzy sobą systemową uszczelkę gumową (taki listek) lub coś w rodzaju uszczelki piankowej.

Jaką masz bramę? Może jest źle poskręcana?

Jakiś lokalny producent - szkoda pisać - poprzedni właściciel chciał tanio - to teraz ja mam problem.

Rozmawiałem z producentem twierdzi, że tak produkuje bramy - i żebym się cieszył, że mam wentylowany garaż bo tak nakazują normy.

Łączna długość nieszczelności to jakieś 4cm - nie sądzę by dostał tak szeroką uszczelkę, a może się mylę

Obecnie kaloryfer grzeje gdyż temperatura spadła do 6 stopni